Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 veganiškų skanėstų vasaros pabaigai: tinginiai, blynai ir pyragai patiks visiems

Kaip ir tradiciniai, taip ir veganiški skanėstai vasaros pabaigoje privalo būti skaninami sezoninėmis gėrybėmis. Išbandykite nors vieną receptą iš šio rinkinio – gaivius ledus, kitokį tinginį, traškius sausainius – galbūt jūsų maisto gaminimo rutinoje atsivers nauji horizontai.
Pyragas su mėlynėmis
Pyragas su mėlynėmis / Shutterstock nuotr.
Saldūs avižinių dribsnių batonėliai be glitimo
Receptas: Veganiški saldūs avižinių dribsnių batonėliai be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 49
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 puodelis (1 puodelis ekologiškų viso grūdo; ir dar šiek tiek apibarstymui ir 1 puodelis greito paruošimo)
Kokosų aliejus: 100.00 g (ekologiško, kambario temperatūros)
Datulės: 30.00 vnt. (natūralių)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

2. Viso grūdo avižinius dribsnius sumalkite kavamalėje ar elektriniame smulkintuve.

3. Datules taip pat susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės – turite gauti datulių pastą.

4. Kokosų aliejų sumaišykite su 3 šaukštais datulių pastos, berkite maltus ir nemaltus avižinius dribsnius ir rankomis ar elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite – masė turi būti gerai sukibusi.

5. Imkite kepimo formą (aš naudojau kvadratinę silikoninę), išklokite ją kepimo popieriumi (tam, kad lengviau būtų išimti) ir dėkite į ją masę gerai paspausdami.

6. Ant avižinių dribsnių sluoksnio dėkite likusią datulių pastą, paskirstykite, berkite saują avižinių dribsnių.

7. Kepkite orkaitėje apie 20 min.

8. Išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ant grotelių.

9. Atvėsintą kepinį palaikykite šaldytuve (galima ir per naktį), kad dar geriau sutvirtėtų ir skoniai „susigulėtų“. Pjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Suskleisti
Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais
Receptas: Veganiškas avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.50 puodelis (pilno grūdo)
Razinos: 1.00 sauja
Goji uogos: 1.00 sauja
Augalinis pienas: 2.00 puodelis (ekologiško ryžių)
Vanduo: 1.00 puodelis
Bananai: 3.00 vnt.
Obuoliai: 8.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š. (nerafinuoto cukranendrių)
Cinamonas: 4.00 arbat. š.
Migdolai: 1.00 sauja (skaldytų; papuošimui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Į kepimo formą berkite avižinius dribsnius, razinas, goji uogas, 3 šaukštus cukraus ir išmaišykite.

3. Pilkite į sausuosius ingredientus kepimo formoje dalį pieno ir vandens. Išmaišykite.

4. Įpjaustykite bananus ir išmaišykite.

5. Ant gautos tešlos dėkite pjaustytus obuolius, berkite likusius 2 šaukštus cukraus ir cinamono.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35-40min.

7. Iškepusį atvėsinkite. Ant viršaus berkite migdolų drožlių.

Suskleisti
„Sviestiniai“ sausainiai su cinamonu
Receptas: Veganiški „sviestiniai“ sausainiai su cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 15
Receptas
Ingredientai
Miltai: 3.00 puodelis (šviesių speltų)
Augalinis pienas: 0.50 puodelis
Saulėgrąžų aliejus: 0.50 puodelis (bekvapio)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (nerafinuoto cukranendrių; 3 tešlai ir 1 viršui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (viršui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį berkite miltus, cukrų ir kepimo miltelius, išmaišykite.

2. Į miltų mišinį pilkite aliejų, išmaišykite, o tada sutrinkite, kad išeitų trupiniai.

3. Į gautus trupinius pilkite pieną ir suminkykite tešlą.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

5. Iš tešlos iškočiokite 5–7 mm storio lakštą ir naudodami turimas formeles išspaudykite sausainius.

6. Dėkite sausainius ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos, viršų patepkite vandeniu, pabarstykite cukrumi bei cinamonu.

7. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20 min.

8. Atvėsinkite ant grotelių.

Suskleisti
Traškūs sausainiai su aguonomis
Receptas: Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Speltų miltai: 3.00 puodelis (tešlai)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Cukrus: 4.00 valg. š. (po šaukštus tešlai ir įdarui; nerafinuoto cukranendrių)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Vanduo: 0.50 puodelis (tešlai)
Saulėgrąžų aliejus: 0.50 puodelis (ekologiško; tešlai)
Aguonos: 150.00 g (nuplikytų karštu vandeniu ir nusausintų; įdarui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.

3. Į miltų mišinį pilkite aliejų ir išmaišykite. Tuomet pilkite vandenį ir išminkykite tešlą – minkykite apie 5-7 minutes.

5. Iškočiokite iš tešlos didelį lakštą, berkite ant jo aguonas ir tolygiai paskirstykite. Berkite cukraus, o tuomet tešlos lakštą susukite į volelį.

6. Gautą volelį atsargiai supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais.

7. Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o tada šaukite kepti. Kepkite apie 35-45 min.

8. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite ant grotelių, o tada skanaukite!

Patarimas: nelaikykite šių sausainių maišelyje, nes suminkštės ir nebus taip skanu – turi būti trašku!

Suskleisti
Kakaviniai lietiniai blynai
Receptas: Veganiški lietiniai blynai su kakava
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Speltų miltai: 1.00 puodelis (perpus šviesių ir pilno grūdo)
Kakava: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kokosų palmių cukrus: 2.00 valg. š. (arba pagal norimą saldumą)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Augalinis pienas: 1.00 puodelis
Vanduo: 0.50 puodelis
Obuolių actas: 1.00 arbat. š.
Kokosų aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišome sausus produktus. Kakavą geriausia persijoti, kad neliktų gumuliukų.

2. Į tą patį dubenį supilame šlapius produktus ir viską gerai išmaišome.

3. Į įkaitintą keptuvę, išteptą kokosų aliejumi, pilame apie pusę samčio tešlos ir sukant keptuvę paskirstome tešlą per visą keptuvės plotą.

4. Kepame apie 1–2 min., kol nebelieka šlapios tešlos plotų, tada atsargiai blyną apverčiame ir kepame dar apie 1 min.

Suskleisti
Bananiniai-avietiniai ledai
Receptas: Veganiški avietiniai-bananiniai ledai
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 21
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (šaldyti, prieš tai supjaustyti)
Avietės: 1.00 st. (šaldytų)
Augalinis pienas: 2.00 valg. š. (geriausiai tinka kokosų)
Kaip gaminti

1. Sušaldytus bananus ir avietes sudedame į elektrinę kokteilinę, įpilame pieną; jeigu mėgstate saldžius gaminius, pasaldinkite masę šaukštu rudojo cukraus ar agavos sirupo. Plakite didžiausiu pajėgumu apie 1 min, kol konsistencija taps kreminė.

2. Valgykite su mėgstamiausiais priedais: šviežiais vaisiais, riešutais, mėtomis ar kt.

Suskleisti
Šokoladinis morkų pyragas
Receptas: Veganiškas šokoladinis morkų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 20
Receptas
Ingredientai
Džiovintos slyvos: 350.00 g
Datulės: 100.00 g
Juodasis šokoladas: 150.00 g (ne daugiau nei 70 proc. kakavos, geriau net mažiau)
Avižiniai dribsniai: 250.00 g (sumaltų iki miltų)
Obuolių sultys: 0.75 st. (arba morkų)
Morkos: 2.00 vnt. (smulkiai tarkuotos)
Kakava: 0.30 st.
Aliejus: 3.00 valg. š. (geriausiai tinka tirpintas kokosų arba saulėgrąžų aliejus)
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (galima dėti ir daugiau)
Kaip gaminti

1. Pamerkite džiovintas slyvas ir datules šiltame vandenyje bent dešimčiai minučių.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

3. Išmirkusias datules ir slyvas (be skysčio) virtuviniu kombainu sumalkite iki vientisos masės, suverskite tarkuotas morkas ir dar kartą sumalkite iki vientisos masės.

4. Ištirpinkite šokoladą ir jį bei aliejų įmaišykite į masę. Supilkite sultis ir vėl viską maišykite. Maišydami pamažu supilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir visus prieskonius – turėtų išeiti vientisa lipni masė.

5. Gautą masę sukrėskite į aliejumi gerai pateptą kepimo formą.

6. Kepkite apie 40 minučių, tada patikrinkite, ar jau iškepė – prie įsmeigto dantų krapštuko neturėtų kibti tešla.

7. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.

Suskleisti
Pyragas su mėlynėmis
Receptas: Veganiškas mėlynių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Avižiniai sausainiai: 350.00 g (pagrindui)
Sviestas: 115.00 g (veganiško; pagrindui ir dar 1 šaukštas mėlynių įdarui)
Cukrus: 1.00 puodelis (mėlynių įdarui ir dar 1 šaukštas pagrindui)
Mėlynės: 4.00 puodelis (mėlynių įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 3.00 valg. š. (mėlynių įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (mėlynių įdarui)
Vanduo: 1.00 puodelis (mėlynių įdarui)
Kaip gaminti

1. Pradėkite nuo pagrindo – susmulkinkite avižinius sausainius ir juos sumaišykite su sviestu bei cukrumi. Gautu mišiniu išklokite pyragui skirtą indą, pirštais apspauskite pagrindą ir indo šonus. Paruoštą pagrindą įdėkite į šaldytuvą sustingti.

2. Tuomet nedideliame puode išmaišykite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Suberkite puodelį mėlynių, druską bei įpilkite vandens ir viską virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol masė taps tiršta. Jei nusprendėte naudoti sviestą, įdėkite jį į puodą ir išmaišykite.

3. Ištraukite pyrago pagrindą iš šaldytuvo ir suberkite ant jo likusias mėlynes, o ant jų supilkite kaitintą pyrago įdarą.

4. Uždenkite pyragą ir valandai palikite atvėsti.

Suskleisti
Veganiškas persikų pyragas
Receptas: Veganiškas persikų pyragas be kvietinių miltų
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt.
Migdolų miltai: 2.00 puodelis
Ryžių miltai: 1.00 puodelis
Kukurūzų krakmolas: 0.25 puodelis
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (maltų)
Vanduo: 4.00 valg. š.
Kokosų aliejus: 0.30 puodelis
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (dar geriau, kokosų palmių cukraus)
Augalinis pienas: 1.00 puodelis
Obuolių actas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir atidedame į šoną.

2. Dubenyje sumaišome sausus produktus (iki druskos), kitame – šlapius.

3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame kokosų aliejumi ir pabarstome cukrumi.

4. Persikus supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant skardos dugno.

5. Į šlapius ingredientus įmaišome išbrinkusius linų sėmenis, paskui sausus produktus.

6. Gautą masę pilame ant persikų, tolygiai paskirstome.

7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35-40 min., kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis lieka švarus.

8. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, tada uždedame lėkštę ir apverčiame, nuimame kepimo popierių.

Suskleisti
Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas
Receptas: Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Moliūgo tyrė: 440.00 g (galite pirkti pagamintą arba pasigaminkite patys)
Riešutų sviestas: 360.00 g (lazdynų riešutų)
Cukrus: 160.00 g (ypač tinka tamsus nerafinuotas)
Kakava: 60.00 g (kokybiškos)
Migdolų miltai: 100.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 14,5 cm skersmens formai.

1. Visus produktus sudėkite į didelį dubenį ir labai gerai išmaišykite.

2. Gautą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir dėkite kepti lygiai 1 valandai į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių (kaitinimas viršus / apačia, be vėjelio).

3. Iškepusio pyrago neišimkite iš formos. Prieš tai atvėsinkite ir įdėkite bent 12 val. į šaldytuvą.

4. Atvėsęs ir šaldytuve „subrendęs“ pyragas bus lengvai pjaustomas bei išlaikys formą. Galite dekoruoti, kaip tik sugalvosite.

Suskleisti
Veganiškas šokoladinis tortas
Receptas: Veganiškas šokoladinis tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 30
Receptas
Ingredientai
Graikiniai riešutai: 170.00 g (pagrindui)
Datulės: 170.00 g (pagrindui)
Kokosų aliejus: 150.00 g (pašildyto, kad būtų skystas; šokoladinei masei)
Apelsinų sultys: 150.00 g (šviežiai spaustų; šokoladinei masei)
Agavų sirupas: 120.00 g (šokoladinei masei)
Kakava: 25.00 g (miltelių; šokoladinei masei)
Anakardžių riešutai: 300.00 g (išbrinkintų; šokoladinei masei)
Druska: 1.00 žiupsnelis (šokoladinei masei)
Apelsinų aromatas: 5.00 g (nebūtinai; šokoladinei masei)
Kaip gaminti

Ingredientai apskaičiuoti 16 cm diametro tortinei.

1. Pagrindo ingredientus sumalkite elektriniu smulkintuvu (S formos peiliukas), kol gausite trupinius (nepermalkite, kad neišsiskirtų per daug aliejų). Gautą masę išklokite į formą, šaukštu paspaudinėkite, kad pagrindas būtų tvirtesnis.

2. Visus šokoladinės masės ingredientus sudėkite į kokteilinę ir sumalkite iki vientisos masės.

3. Gautąją masę pilkite ant torto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

4. Puoškite uogomis, riešutais, žaliais mėtų lapeliais.

 

Suskleisti
Veganiškas nekeptas bananinis-riešutinis tortas
Receptas: Veganiškas nekeptas riešutinis-bananinis tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 12
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.00 puodelis (rutuliukams)
Datulės: 40.00 vnt. (po 20 rutuliukams ir pagrindui)
Riešutų sviestas: 0.50 puodelis (žemės; pagrindui)
Migdolų miltai: 2.00 puodelis (pagrindui)
Anakardžių riešutai: 1.50 puodelis (mirkytų bent 4 val.; viduriniam sluoksniui)
Bananai: 600.00 g (šaldytų; viduriniam sluoksniui)
Agavų sirupas: 6.00 valg. š. (viduriniam sluoksniui ir dar 1 šaukštelis papuošimui)
Kakavos sviestas: 3.00 valg. š. (tirpinto; papuošimui)
Kakava: 3.00 valg. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Gaminame rutuliukus. Į smulkintuvą su S formos peiliu berkite datules, avižinius dribsnius ir smulkinkite, kol masė bus sulipusi. Tuomet iš jos formuokite skirtingo dydžio rutuliukus ir atidėkite į šoną.

2. Ruošiame pagrindą. Į tą patį smulkintuvą dėkite žemės riešutų sviestą, datules, migdolų miltus ir smulkinkite iki vientisos masės. Imkite norimą kepimo formą, dėkite gautą masę, paspauskite, kad sluoksnis būtų tvirtas ir vientisas.

3. Gaminame vidurinį sluoksnį. Į smulkintuvą dėkite bananus, nusausintus anakardžius, pilkite agavų sirupą ir plakite iki vientisos masės. Šią masę krėskite ant paruošto pagrindo.

4. Ant vidurinio sluoksnio dėliokite iš anksto pagamintus rutuliukus, kiekvieną jų kiek spustelėkite, kad įsitvirtintų.

 

5. Paruoštą tortą dėkite į šaldiklį nakčiai ar bent 6 valandoms.

6. Puošiame desertą. Ištraukite kepimo formą su skanėstu iš šaldiklio, palaikykite kelias minutes, o tuomet išimkite iš formos.

7. Kakavos sviestą, kakavą ir sirupą sumaišykite. Apipilkite šia mase šonus ir viršų. Dar šiek tiek palaukite, kol tortas atitirps ir skanaukite!

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų