1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūnus, sudėkite migdolus ir švelniai paskrudinkite. Supilkite vyną, sultinį, pomidorus, sudėkite laurų lapelius ir ant mažos ugnies pavirkite 20 min.
2. Tuo metu nuplaukite, nusausinkite menkių filė ir supjaustykite į 8–12 gabalėlių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Čiobrelius nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius. 5 min. iki sriubai išverdant suberkite čiobrelius. Ten pat sudėkite žuvį ir uždengus dar patroškinkite.
3. Salierus nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Ryžius pagal nurodymus ant pakuotės virkite sūdytame vandenyje. Kai praeis pusė virimo laiko, sudėkite salierus ir toliau virkite ant mažos ugnies.
4. Sriubą išpilstykite į dubenėlius. Atskirai patiekite ryžius su salierais.
1. Žuvį išdarinėkite, išimkite nugarkaulį, nulupkite ir supjaustykite porcijomis. Galvą, odą ir ašakas sudėkite į puodą, įpilkite 1 l vandens, įdėkite petražolių šaknį ir ant nedidelės ugnies pavirkite 20 min.
2. Svogūnus smulkiai sukapokite ir trumpai pakepinkite keptuvėje išlydytame svieste.
3. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, supilkite nukoštą žuvies sultinį, pieną. Virkite apie 20 min. (kol daržovės suminkštės). Tada sudėkite žuvį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pavirkite dar 10 min.
1. Išvalytą žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Į puodą supilkite aliejų ir luktelėkite, kol gerai įkais. Suberkite smulkintus česnakus ir minutę kitą pakepinkite. Sudėkite nuskustas smulkintas bulves, stambiai tarkuotas morkas ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Supilkite vandenį, suberkite džiovintas prieskonines žoleles, cukrų ir virkite apie 10 minučių.
3. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, paskui nuluptus pomidorus, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite. Sudėkite žuvų gabalėlius, įlašinkite „Tabasco“ padažo. Puodą uždenkite ir virkite sriubą apie 8 minutes. Prieš baigdama virti supilkite citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite.
1.Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Pankolio gumbą supjaustykite kubeliais, alyvuoges – žiedais. Svogūnus, česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite puode įkaitintame aliejuje.
2.Dėkite pjaustytą pankolio gumbą, supilkite daržovių sultinį, puodą uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių. Tilapijų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą ir virkite dar 15 minučių.
3.Sukrėskite grietinę, sudėkite pomidorus, alyvuoges, pasūdykite, pabarstykite pipirais, pagardinkite kariu ir virkite dar 5 minutes.
4.Tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis ir čiobreliais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1.Petražoles susmulkinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, salierą suraikykite griežinėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, minkštimą supjaustykite. Česnako skilteles susmulkinkite. Apelsiną nuplaukite, nutarkuokite pusę žievelės, likusią nulupkite, o vaisių supjaustykite.
2.Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Jame pakepinkite petražoles ir svogūnus, užpilkite vandeniu, vynu, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite lašišų rinkinį, įmeskite laurų lapelį, uždenkite ir virkite 20 minučių. Nuovirą nukoškite.
3.Jūrų lydekų filė supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite likusį aliejų. Jame apkepinkite salierus, česnakus ir pomidorus, užpilkite nukoštu nuoviru.
4.Sudėkite tarkuotas ir pjaustytas apelsino žieveles, minkštimą, įberkite šafrano, aitriosios paprikos ir virkite 5 minutes. Sudėkite jūrų lydekų filė gabaliukus ir virkite dar 5 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Šiaudeliais supjaustykite pankolį, griežinėliais – porą ir saliero lapkotį.
2. Nulupkite ir supjaustykite bulves. Visas daržoves, išskyrus bulves, pakepinkite aliejuje. Įdėkite šafrano,
laurų lapelių, čiobrelių, supilkite sultinį ir vyną.
3. Sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Pagardinkite tarkuotomis apelsinų žievelėmis, druska ir pipirais.
4. Žuvų filė supjaustykite kubeliais, sudėkite į sriubą ir ant mažos ugnies virkite 5 minutes. Valgykite su
skrudinta ir česnakais ištrinta balta duona.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Nuluptus porus supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus ir pomidorą – kubeliais. Česnakus sutrinkite. Paruoštas daržoves pakepinkite aliejuje giliame puode storu dugnu. Suberkite prieskonius (išskyrus šafraną), pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Puodą uždenkite ir palikite, kol masė atvės.
- Sudėkite išvalytas stambiais gabalais supjaustytas žuvis ir kitas jūrų gėrybes, užpilkite vandeniu (jis turi žuvis kiek apsemti) ir kaitinkite ant stiprios ugnies (!), kol užvirs.
- Pavirinusi 10–12 minučių, ugnį sumažinkite, tada suberkite šafraną, apelsinų žieveles ir virkite dar apie 10 minučių. Tiekite su prancūziškojo batono skrebučiais, apteptais savo gamybos majonezu, gausiai pagardintu trintais česnakais.
Plačiau skaitykite: Garsiausios pasaulio sriubos. Verta paskanauti!
- Karosą nuvalykite ir supjaustykite. Nulupkite morkas ir supjaustykite kubeliais.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite.
- Užvirkite puode vandenį, sudėkite morkas. kai išverda sudeėkite prieskonius,svogūną kelias minutes pavirkite, tada sudėkite žuvį.
- Virkite kol užverda vanduo ir kelias minutes paveirkite. Išimkite žuvį, sudėkite juostelėmis supjaustytus kalmarus ir išjunkite viryklę.
- Suberkite susmulkintus žalumynus. Skanaus!
Receptą atsiuntė Lina M.
- Puode ištirpinkite šaukštą sviesto.
- Sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, morkas ir porus.
- Įdėkite lauro lapelį, šviežios aitriosios paprikos griežinėlį bei tris kvepiančius pipirus.
- Ant vidutinio karščio pakepkite maždaug 15 minučių.
- Sudėkite karališkas midijas.
- Dar porą minučių troškinkite, supilkite šampaną, įberkite žiupsnelį šafrano.
- Kaitinkite kol nugaruos 70 proc. Supilkite „stiprų“ žuvies sultinį ir grietinėlę, truputį pasūdykite.
- Virkite ant mažo karščio, kol nugaruos maždaug 30 proc.
- Paskaninkite šviežiai maltais baltaisiais pipirais bei druska.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą lašišą ir starkį.
- Dar apie 5 minutes pavirkite. Baigdami virti, suberkite pjaustytus krapus.
- Serviruojame. Į gilią lėkštę gražiai išdėliokite iš sriubytės žuvytę ir midijas, užpilkite sultiniu, papuoškite krapų šakelėmis.
- Rekomendacijos. Naudokite „stiprų“ žuvies sultinį. Iš blogo sultinio, išeis bloga sriuba! Būtinai turėkite šafrano. Jei neturite karališkų midijų, naudokites paprastas su kriauklele. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“
1. Bulves supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną susmulkinkite ir trumpai apkepkite keptuvėje.
2. Žuvį supjaustykite stambesniais gabalėliais.
3. Visus ingredientus sudėkite į verdantį vandenį, įberkite prieskonių ir virkite 20 minučių. Prieš baigiant virti, supilkite grietinę, sumaišytą su miltais.
1. Puode, kuriame planuojate virti sriubą, įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir sugrūstą česnaką. Jiems šiek tiek apkepus, sudėkite pjaustytas daržoves ir maišydami kepinkite dar kelias minutes.
2. Sudėkite stambokai supjaustytą žuvį, įpilkite šlakelį vandens ir supilkite visą indelį kokosų pieno. Suberkite prieskonius ir druską. Maišykite atsargiai, kad žuvies gabaliukai nesubyrėtų.
3. Viską palikite virti ant nedidelės ugnies. Kartkartėmis žuvienę pamaišykite, o į virimo pabaigą įdėkite kapotus krapus. Nuo žuvies sudėjimo ir kokosų pieno įpylimo sriuba turi virti apie 20 minučių.
1. Nulupkite ir stambiai sutarkuokite morkas ir pastarnoką. Pakepinkite juos svieste ant aukštos ugnies, kol gražiai apskrus.
2. Kol daržovės kepa, į puodą supilkite vandenį, suberkite sultinio kubelius ir sudėkite išardytą pankolį. Pavirkite apie 8 minutes, arba kol suminkštės pankolis.
3. Pankolį išimkite. Į nuovirą sudėkite apkeptas morkas ir pastarnoką, kreminį sūrį ir padažą. Išmaišykite.
4. Sudėkite jūros gėrybes ir rūkytą lašišą. Pavirkite 2–3 minutes ir nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilstykite į lėkštes, apibarstykite šviežiais krapais.
5. Sriuba skaniausia po keleto valandų ar net kitą dieną, kai jos skonis subręsta. Sriubą ypač skanu valgyti su skrudinta duona, aptepta česnakiniu sviestu.