Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

15 idėjų, ką skanaus ruošti iš faršo

Mėsos faršas. Atrodo, ką iš jo daugiau paruoši, jei ne maltinukus. Na, gal dar balandėlius ar bulvinius blynus. Visgi iš jo pagaminti galima ir šį tą įdomesnio, dar neragauto.
Faršo rutuliukai
Faršo rutuliukai / Shutterstock nuotr.

Reikėtų pridurti, kad ne tik patiekalai su faršu gali būti įdomesni. Iš įprastai paruošto faršo galima kepti orkaitėje nedidukus kukuliukus, pasmeigti juos ant pagaliuko, o šalia patiekti kelių rūšių padažo – bus puikus vakarėlio užkandis. Tokius kukulius su daržovėmis galima suverti ant iešmelio ir kepti ant laužo ar orkaitėje. Skanu ir gražu. Arba patį faršą paruošti kitaip – naujai, netradiciškai. Iš jo pagaminti net tradiciniai maltiniai bus tarsi naujas, dar neragautas patiekalas.

APIE TAI PLAČIAU SKAITYKITE STRAIPSNYJE „KULINARINĖS IDĖJOS: KAIP PASIRUOŠTI ĮVAIRAUS SKONIO MĖSOS FARŠO“.

Na, o dabar jums siūlome dešimt receptų. Išsirinkite ir išmėginkite!

Lazanija su mėsos faršu
Receptas: Lazanija su mėsos faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 35 min.
3.1 / 277
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano ir 200 g sūrio padažui)
Faršas: 300.00 g (Mėsos faršo padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Mėsos faršo padažui)
Morkos: 1.00 vnt. (Mėsos faršo padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Mėsos faršo padažui)
Vynas: 100.00 ml (Mėsos faršo padažui; balto)
Pomidorų padažas: 5.00 valg. š. (Mėsos faršo padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Mėsos faršo padažui ir 2 valg. š. sūrio padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (Sūrio padažui)
Pienas: 800.00 ml (Sūrio padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Mėsos faršo padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Mėsos faršo padažui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Mėsos faršo padažui; pagal skonį)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Sūrio padažui; 1/2 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite.

2. Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite.

3. Stiklinėje sumaišykite 100 ml baltojo vyno, 100 ml vandens ir pomidorų padažą. Supilkite mišinį į keptuvę. Pagardinkite padažą prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, pasūdykite. Nebedenkite dangčio, kad nugaruotų skysčio perteklius. Kepkite apie 20 min., kol padažas sutirštės. 

4. Kitoje keptuvėje paruoškite bešamelio padažą. Trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, pamažu supilkite pieną, maišydama kaitinkite, kol padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį, pasūdykite, pagardinkite muskatu. 

5. Lazaniją kepkite stikliniame arba keraminiame inde. Jo dugną patepkite sūrio padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, ant viršaus – sluoksnį mėsos faršo padažo, tada vėl sluoksnį lakštinių ir sluoksnį sūrio padažo. Toliau sluoksniuokite, kol indas bus beveik pilnas. Viršuje turi būti sūrio padažo sluoksnis. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano.

6. Kepkite 220°C temperatūroje apie 40 minučių. Prieš patiekdama leiskite pastovėti bent 10 min.

Suskleisti
Faršo sriuba
Receptas: Faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 161
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (jautienos)
Jautienos sultinys: 800.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Savose sultyse konservuoti pomidorai 400.00 g
Konservuotos raudonosios pupelės 250.00 g
Konservuoti kukurūzai 80.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.

2. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus pomidorus, supilkite sultinį, pasūdykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, virkite 30 min.

3. Baigdama virti sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardinkite sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdykite, pavirkite 5 min. Tiekite su baltos duonos riekele.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriai, į sriubą įmaišykite smulkintą aitriosios paprikos ankštį.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu
Receptas: Faršu įdaryti obuoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 47
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (didesni)
Faršas: 300.00 g (kalakutienos)
Ryžiai: 3.00 valg. š. (virtų)
Razinos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Sūris: 30.00 g (tarkuoto fermentinio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 30.00 g
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir česnakais, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais, pasūdykite.

2. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite.

3. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite ir susmulkinkite, sudėkite į faršą. Į obuolius pridėkite faršo, sustatykite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir kepkite 170°C karštumo orkaitėje apie 20 min.

 

Suskleisti
Tortilijos su faršu
Receptas: Tortilijos su faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 177
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (mėgstamo)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (po žalią ir geltoną)
Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai) 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 250.00 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“)
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g (saujelė tarkuoto brandinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.

2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.

3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.

5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.

6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Omletas su įdaru
Receptas: Agento 007 omletas su įdaru
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 77
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 4.00 g (4–6)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Faršas: 80.00 g (80–100)
Agurkai: 1.00 vnt. (marinuoto)
Pienas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Sūris: 40.00 g (tarkuoto)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (augalinio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir apkepkite kitą pusę.

2. Pievagrybius apkepinkite kitoje keptuvėje, paskui sumaišykite su šiaudeliais supjaustytu agurku, susmulkintu česnaku, grietine, smulkintomis petražolėmis.

3. Ant vienos omleto pusės sudėkite įdarą, užklokite jį kita omleto puse, keptuvę uždenkite dangčiu ir palaikykite porą minučių. Pabarstykite svogūnų laiškų.  

Plačiau skaitykite: Džeimso Bondo valgiaraščio ypatumai 

Suskleisti
Maltinukai su paprika
Receptas: Maltinukai su paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 36
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (lieso kiaulienos)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g (arba margarino)
Kaip gaminti

1. Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir brinkinkite maždaug 10 minučių.

2. Į faršą įmaišykite druską, piene brinkintus džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų. Gerai išminkykite faršą, kad mėsa būtų ganėtinai sulipusi.

3. Nuplaukite paprikas, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Stambia trintuve sutarkuokite cukiniją. Smulkiai supjaustykite svogūną.

4. Į faršą įminkykite daržoves. Suformuokite apskritus kepsnelius.

5. Keptuvėje ištirpinkite riebalus. Kai riebalai pagels ir nustos putoti, sudėkite maltinukus ir kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

6. Patiekite maltinukus su virtomis bulvėmis, jų koše arba makaronais.

Suskleisti
Kalakutienos „duona“ su sūriu
Receptas: Kalakutienos „duona“ su sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 38
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 5.00 g (malti)
Špinatai: 200.00 g (gali būti šaldyti)
Faršas: 1.00 kg (kalakutienos)
Džiūvėsiai: 50.00 g (malti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vusterio padažas 2.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g (arba bet kuris kitas mėgstamas sūris)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite.

2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite kalakutienos faršą, suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, supilkite vištienos sultinį, Vusterio padažą. Viską gerai sumaišykite.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pusę masės perkelkite į kepimo formą ir pabarstykite mėgstamu sūriu. Ant viršaus sudėkite likusią faršo dalį.

4. Kepkite 1 val. 15 min. Patiekite karštą. Skanaukite su šviežiomis daržovėmis.

Kulinaro patarimas. Lieknėjantys kalakutienos „duoną“ gali kepti be sūrio. Jį keiskite mėgstamomis daržovėmis.

Plačiau skaitykite: Kulinarinė pamokėlė: ruošiame kalakutienos „duoną“ su sūriu

Suskleisti
Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu
Receptas: Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 180
Receptas
Ingredientai
Perlinės kruopos: 200.00 g
Vanduo: 400.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Faršas: 300.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (0,25 šaukštelio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio džovinti)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos)
Kaip gaminti

1.Perlines kruopas išvirkite vandenyje, pagardinkite druska. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.

2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas, svogūnus ir faršą apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais.

3.Sudėkite pjaustytus pomidorus ir pakaitinkite dar 3–4 minutes. Viską iš keptuvės sukrėskite į puodą su perlinėmis kruopomis, gerai išmaišykite ir dar 5 minutes troškinkite.

4.Tiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru
Receptas: Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (trynys - tešlai ir 3 kietai virti - įdarui, 1 - aptepimui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis arba 2 maži - įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti, pagal skonį - įdarui)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą ištirpinkite. Pieną šiek tiek pašildykite, sumaišykite su trintomis mielėmis, cukrumi ir leiskite pakilti. Į didesnį dubenį suberkite miltus, padarykite duobutę ir supilkite pakilusias mieles, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite sviestą ir užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite lininiu ar drobiniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 30–40 minučių, kad pakiltų.Tešlą perminkykite ir vėl uždenkite, kad pakiltų.

2. Keptuvėje apkepinkite smulkintus svogūnus, tuomet sudėkite faršą, paskaninkite prieskoniais ir nuolat maišydami iškepkite. Į pravėsusią masę sudėkite kubeliais pjaustytus kiaušinius ir gerai išmaišykite.

3. Iš tešlos formuokite nedideles bandeles, į vidų įdėkite faršo. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir leiskite 15–20 minučių pakilti. Tada aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kopūstų vyniotinis
Receptas: Kopūstų vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 33
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 g kiaulienos)
Morkos: 1.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Špinatai: 100.00 g (100 - 150)
Kopūstai: 1.00 vnt. (8 - 10 lapų)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Žolelių mišinys: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Kaip gaminti

1. Nuo kopūsto gūžės nuimkite 8–10 lapų ir pavirkite kelias minutes sūdytame vandenyje, tik žiūrėkite, kad neištižtų. Lapus pravėsinkite ir nupjaukite storesnę koto dalį. 6–8 lapus suklokite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą su tuščiu viduriu, galite naudoti ir keksams skirtą skardą. Kopūsto lapus dėkite taip, kad užeitų vienas ant kito, ir palikite vieną kraštą ilgesnį, kad būtų galima užkloti faršo įdarą.

2. Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuota morka, svogūnu ir plikytais smulkintais špinatais, likusiais smulkintais kopūstlapiais. Į faršą sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, paskaninkite žolelėmis, pipirais ir druska.

3. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite ratu ant kopūsto lapų. Lapų galus užlenkite. Vyniotinį užpilkite maždaug ½ stiklinės sultinio, uždenkite folija ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių. Likus kepti 10 minučių foliją nuimkite, kad vyniotinis gražiai apskrustų.

4. Prie šio patiekalo galite paruošti grietinės ir sviesto ar grybų padažo. Padažą užpilkite ant iškepto vyniotinio ir dar kepkite kelias minutes, kad įsigertų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais
Receptas: Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 48
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 g kiaulienos - pjausniams)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 arbat. š. (smulkinti - pjausniams ir sviestui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pjausniams)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys - pjausniams ir sviestui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pjausniams ir sviestui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (pjausniams)
Sojų padažas: 2.00 arbat. š. (pjausniams)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pjausniams)
Sviestas: 80.00 g
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su žalumynais, druska ir pipirais. Rankomis formuokite pailgą dešrelę ir dėkite valandai į šaldiklį.

2. Kiaulienos faršą labai gerai sumaišykite su smulkintu svogūnu, žalumynais, kmynais, pipirais, druska, sojų padažu ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

3. Paruoštą faršą padalykite į keturias dalis ir šlapiomis rankomis formuokite pailgus pjausnius. Pjausnius aptepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Tiekdami ant pjausnių uždėkite po griežinėlį sviesto su žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas
Receptas: Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 110
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (jautienos)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Sūris: 150.00 g (tarkuoto fermentinio)
Majonezas: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, taip pat apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Fermentinį sūrį sumaišykite su majonezu ir žalumynais.

3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite vieną tortiliją, tada sluoksnį faršo ir aptepkite majonezo padažu. Taip sluoksniuokite visas tortilijas. Viršutinę tortiliją aptepkite tik majonezo padažu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Sumuštiniai su faršu ir sūriu
Receptas: Sumuštiniai su faršu ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 53
Receptas
Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (sumuštinių)
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - omletui)
Pienas: 6.00 valg. š. (4 - omletui ir 2 - mirkymui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis - omletui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - omletui)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais ir druska. Kiaušinį išplakite su pienu ir iškepkite omletą.

2. Faršą sumaišykite su fermentiniu sūriu, majonezu ir kubeliais pjaustytu omletu.

3. Ant 4 riekelių užtepkite faršo įdaro, uždėkite likusias 4 riekeles ir gerai prispauskite. Kiaušinį išplakite su pienu.

4. Sumuštinius panardinkite į kiaušinio plakinį, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Baklažanų ir faršo bokšteliai
Receptas: Baklažanų ir faršo bokšteliai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 31
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto "Džiugas")
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Žolelių mišinio: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite aliejumi ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Baklažanus kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, kalakutienos faršą ir maišydami gerai apkepkite, pagardinkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į kepimo indą, pašlakstytą aliejumi, sudėkite baklažanų griežinėlius, ant jų dėkite faršo, pabarstykite sūriu. Tada vėl dėkite baklažanų, faršo, sūrio. Ant viršaus – pomidorų griežinėlių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių, kol sūris išsilydys. Tiekite kaip karštąjį patiekalą ar užkandį.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Bora bora kukuliai
Receptas: Bora bora kukuliai
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 74
Receptas
Ingredientai
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (nesaldintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuoto savo sultyse arba šviežio smulkinto)
Imbieras: 1.00 vnt. (1 - 2 cm tarkuotos šaknies)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja mėgstamų krapų, petražolių ir t.t)
Faršas: 800.00 g (neriebaus, mėgiamo - geriausiai pačių maltas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti.
  2. Ananasą sumalkite virtuviniu kombainu. Jei labai daug sulčių dalį nupilkite ir išgerkite. Į faršą sudėkite prieskonius, žoleles, česnaką, trintą ananasą, įkulkite kiaušinius ir viską gerai išminkykite.
  3. Imkite truputį faršo, formuokite kukulius, apvoliokite pakepintose kokoso drožlėse ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Taip padarykite su visu faršu.
  4. Dėkite kukulius kepti į orkaitę apie 20-25 minutes 170 laipsnių temperatūroje. Tiekite su šviežiomis mėgiamomis salotomis, žirnelių piure, ar kitais pagardais.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti

! DAUGIAU PATIEKALŲ SU FARŠU RECEPTŲ RASITE ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos