1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite, pomidorą susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepinkite, kol lengvai apskrus.
2. Įmuškite kiaušinius. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Užberkite smulkinto pomidoro ir fetos, pagardinkite pipirais. Kepkite, kol sūris išsilydys.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Džiovintus pomidorus 10 minučių pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostelėmis.
- Nuplautus pievagrybius susmulkinkite, porą supjaustykite griežinėliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonomis riekelėmis. Kumpio riekeles kelias minutes paskrudinkite sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje.
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Suberkite smulkintus porus ir maišydama kepinkite apie minutę. Sudėkite smulkintas morkas ir kepinkite, kol jos kiek suminkštės. Nukelkite nuo ugnies.
- Keturis keraminius indelius ištepkite sviestu, į kiekvieną po lygiai įdėkite džiovintų pomidorų. Pabarstykite tarkuotu parmezanu. Įkrėskite po kelis šaukštus kepintų daržovių, pabarstykite likusiu parmezanu ir smulkintais krapais. Į kiekvieną dubenėlį įtieskite po porą skrudinto kumpio riekelių, įmuškite po du kiaušinius. Pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Puoškite šviežiais šalavijų lapeliais.
1. Iki aukštos temperatūros įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą bei įplakite du kiaušinius.
2. Kai kiaušiniai pradės trauktis, įdėkite grietinės ir toliau maišykite.
3. Ingredientams susijungus į vientisą masę, sudėkite špinatus, druską, pipirus bei smulkintą muskato riešutą.
4. Paruoštas patiekalas patiekamas su šildyta juodos duonos riekele.
1. Supilkite į keptuvę grietinę ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs.
2. Suleiskite į užvirusią grietinę kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite, kol kiaušinių baltymai sutvirtės. Kiaušinius, keptus grietinėje, pabarstykite krapais arba svogūnų laiškais.
Recepto šaltinis – Nijolės Marcinkevičienės knyga „Metai už stalo“
Pastaba: jums reikės keptuvės, kurią galima dėti į orkaitę.
1. Supjaustykite pomidorus ketvirčiais. Pašalinkite lapinių kopūstų kietus stiebus.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Berkite pomidorus į keptuvę su gabalėliu sviesto, pabarstykite druska, pipirais ir porą minučių patroškinkite. Tuomet sudėkite lapinius kopūstus, dar porą minučių pakepkite, kol kopūstai suglebs.
4. Nukelkite keptuvę nuo kaitros, įmuškite kiaušinius, stengdamiesi, kad tryniai nesuirtų, keliose vietose padėliokite grietinės, ant viršaus tolygiai patrupinkite fetos ir dėkite į orkaitę 15–20 min. – kol kiaušiniai bus iškepę, bet dar apyskysčiu tryniu.
5. Valgykite iškart – iš keptuvės, iš lėkščių ar užsidėję ant šviesios pakepintos duonos.
1. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite kotelius, vidų pabarstykite druska ir pipirais.
2. Į kiekvieną pievagrybį atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkiteį aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, kol kiaušiniai sukrekės.
3. Iškeptus pievagrybius patiekite pabarstytus šviežiais krapais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Nuo pupų nulupkite luobeles, salierų lapkočius nuplaukite.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytus salierų lapkočius, pupas ir kumpį.
3. Kumpį su salierais sudėkiteį du karščiui atsparius gilius indelius, įmuškite po kiaušinį, pabarstyti pipirais (galima – ir druska). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Šiam patiekalui paruošti reikės keturių nedidelių kepimo indų, skirtų keksiukams arba apkepėlėms kepti. Patepkite indelius sviestu ir jas išklokite plonai pjaustytu vytintu kumpiu. Kumpio gabalėliai turi dengti indo kraštus ir dugną.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, išspauskite ir trumpai pakepkite česnako skilteles, tik nesuskrudinkite, nes apkars. Sudėkite ir maišydama apkepkite puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus, pagal skonį juos pasūdykite.
3. Į indelius su kumpiu įdėkite po šaukštą keptų pomidorų, užberkite smulkiai tarkuoto sūrio, įmuškite po vieną kiaušinį, paskaninkite druska ir pipirais. Pašaukite indelius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol kiaušinio baltymas sukietės. Tiekite karštus.
1. Įkaitintinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
2. Dėkite griežinėliais pjaustytas paprikas ir įmuškite į jas kiaušinius.
3. Pagal skonį užberkite prieskonių ir kepkite ant mažos ugnies. Užpilkite ant kiaušinio šiek tiek karšto aliejaus iš keptuvės, kad viršus gerai iškeptų.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Pomidorams nupjaukite viršutines dalis ir juos išskobkite. Pomidorų vidines dalis ištrinkite druska, pipirais ir smulkintais bazilikais.
2. Suleiskite po 1 kiaušinį į kiekvieną pomidorą. Užberkite tais pačiais prieskoniais.
3. Kepti 10 arba 15 min. Jei kepsite trumpai, kiaušinis bus skystas, o pomidoras gražesnis - nesusiraukšlėjęs. Jei kepsite 15 min., kiaušinis bus pilnai iškepęs, o pomidoras ims raukšlėtis.
4. Išjungus orkaitę pomidorus ištraukite, uždėkite po gabaliuką sūrio ir dar trumpai palaikykite orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus – skiltelėmis. Bazilikus kruopščiai nuplaukite, stambesnius lapelius susmulkinkite, mažus palikite nepjaustytus.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite kumpio juosteles, sudėkite pomidorus, susmulkintus bazilikus ir dar truputį pakepinkite (nuo ugnies nukelkite, kol pomidorai dar neištižę).
3. Kiaušinius išplakite su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Dviejose keptuvėse įkaitinkite po šaukštą aliejaus, supilkite kiaušinių plakinį ir kepkite ant stiprios ugnies (nemaišykite, tik retkarčiais pasukiokite keptuves).
5. Kai kiaušinių masė sukrekės, sudėkite įdarą (po lygiai į abi keptuves), sulenkite perpus ir dar truputį pakepkite, kad įdaras taip pat įkaistų.
Prie kiaušinienės tinka baltos duonos skrebučiai arba labai šviežias prancūziškas batonas.
1. Dubenėlyje gerai suplakite kiaušinius, įberkite prieskonių.
2. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite 120 g sviesto ir supilkite kiaušinius.
3. Kiaušinienę nuolat maišykite, o prieš pat kepimo pabaigą supjaustykite likusį sviestą ir, viską kaitindami, darsyk švelniai paplakite. Užbarstykite žalumynų.
P. S. Jei norite pusryčiauti kaip Džeimsas Bondas, dar prireiks varinių lėkščių, rausvojo šampano briuto ir tylios muzikos.
Plačiau skaitykite: Džeimso Bondo valgiaraščio ypatumai
1.Svogūną, česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite aliejuje. Sudėkite konservuotus pomidorus, cukrų, supilkite balzaminį actą.
2.Keptuvę uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 minutes. Pagardinkite druska, Kajeno pipirais ir malta saldžiąja paprika.
3.Į pomidorų padažą keptuvėje įmuškite kiaušinius, uždenkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 3 minutes, kol apkeps baltymai.
4.Ant iškeptos kiaušinienės patrupinkite sūrio ir pabarstykite petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepkite svieste, kol dailiai pagels ir suminkštės.
- Voveraites nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite. Jeigu yra didesnių, jas perpjaukite per pusę.
- Grybus suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Kiaušinius įmuškite į plakimo dubenį, ten pat supilkite grietinėlę, įspauskite česnako skilteles, suberkite sukapotas petražoles, pagal skonį berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- Viską labai gerai išplakite šluotele arba elektriniu plakikliu.
- Kiaušinių plakinį pilkite į keptuvę ant voveraičių ir vis pamaišydama kepkite, kol kiaušiniai sukietės.
- Tuomet ant viršaus užberkite sūrio, palaukite, kol išsilydys, viską dar kartą gerai išmaišykite ir iš karto patiekite.
- Gardu valgyti su sviestu aptepta skrudintos itališkos duonos riekele.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejų.
- Įmuškite kiaušinius, apibarstykite druska, pipirais.
- Kai šiek tiek apkepa, ant viršaus dėkite per pusę perpjautą bree sūrį (būna tokie su karvute ir jau supakuoti iš karto trikampėliais, recepto autorė naudojo tą vieną trikampėlį).
- Šalia dėkite ir kitą lydyto sūrio lapelį, kuris irgi būna supakuotas...
- Uždenkite keptuvę ir dar pakepkite šiek tiek, kol sūriai išsilydys.
- Lėkštėje serviruokite kartu su pomidoriukais, ruccola ir kitom mėgiamom salotom.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI