Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

15 įspūdingų desertų Naujųjų sutikimui: nuo sūrio pyrago iki tiramisu

Su Naujųjų metų pasitikimu baigsis švenčių maratonas, kurį vieni bėgame audringiau, kiti ramiau. Jei norite svečiams ar namiškiams pateikti tikrą staigmeną, pradžiuginkite naminiu desertu. O jie gali būti patys įvairiausi – nuo reikalaujančių meistrystės iki juokų darbo. Įvairiausių receptų rinkinį šįsyk ir siūlome!
Šventinis desertas
Šventinis desertas / Vida Press nuotr.
Desertas „crème caramel“
Receptas: Purus ir labai gardus desertas „crème caramel“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g (po 100 g karamelei ir kremui)
Vanduo: 100.00 ml (karamelei)
Pienas: 500.00 ml (kremui)
Vanilės lazdelė: 1.00 vnt. (kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kremui)
Kiaušinių tryniai: 4.00 vnt.
Kaip gaminti

Šiems desertams paruošti būtini keraminiai indeliai, vadinami ramequin (pranc.) arba ramekin (angl.). Šio deserto neparuošite nei viename dideliame inde, nei metalinėje keksiukų formoje. Nesu tikra ir dėl silikoninių formelių – esu mačiusi internete, kad jos naudojamos šiam desertui, bet daugiau blogų atsiliepimų, nei gerų.

Dar rasite pastabą ir pačiame recepte, bet labai svarbu neperkepti šio deserto. Esu mačiusi daugybę desertų ir jų nuotraukų su tokiais burbuliukais šonuose – tai jau ženklas, kad perkeptas. Desertas turėtų būti minkštas, purus, bet gerai laikyti formą. Konsistencija labai panaši į „crème brûlée“.

1. Pirmiausia paruoškite karamelę. Puode storu dugnu arba keptuvėje sumaišykite cukrų su vandeniu ir kaitinkite iki užvirimo, nebemaišykite. Virkite sirupą, kol šis taps gintaro spalvos. Iškart padenkite kremo indelių dugnus plonu karamelės sluoksniu. Dirbkite greitai, nes karamelė labai greitai kietėja.

2. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, iškrapštykite sėklytes ir sudėkite jas į pieną. Pieną su vanile pakaitinkite iki 90 laipsnių temperatūros, neužvirkite.

3. Kiaušinius ir kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi. Netrinkite iki baltumo, tereikia, kad cukrus susimaišytų su kiaušinių mase, nereikia, kad ištirptų.

4. Nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną į kiaušinių masę. Perkoškite per smulkų sietelį.

5. Supilkite skystį į indelius ir kepkite vandens vonelėje arba garinėje orkaitėje. Kepant garinėje orkaitėje 50 proc. garų/50 proc. karšto oro režimu 99 laipsnių temperatūroje, visas reikalas užtrunka 40 minučių. Jei kepate paprastoje orkaitėje, orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių, kremo indelius sudėkite į gilesnę skardą ir pripilkite verdančio vandens. Vandens pilkite tiek, kad apsemtų indelius tiek, kiek pripildyta kremo. Kepimo laikas priklausys nuo indelių dydžio ir orkaitės, tad tiesiog prižiūrėkite ir tikrinkite.

6. Labai labai svarbu neperkepti kremo, nes tuomet turėsite saldžią kiaušinienę. Jei kremas iškeptas nepakankamai, tuomet jis nelaikys formos. Tad kaip suprasti, kad kremas jau pakankamai iškepęs? Pajudinus indelį, kremo vidurys turi lengvai siūbuoti, bet jau nebūti skystas. Tuomet reikia ištraukti indelius iš orkaitės ir vandens, kitaip kepimo procesas tęsis.

7. Atvėsinkite kremą, uždenkite maistine plėvele arba aliuminio folija ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

8. Prieš patiekdami, aštriu plonu peiliu apipjaukite indelio kraštą ir išverskite kremą į lėkštelę.

SKONIAI: man labai patinka klasikinis vanilinis kremas, bet galite keisti vanilę tirpia kava, šlakeliu romo, bananu, kalėdinių meduolių prieskoniais, apelsinių žievelėmis – viskas priklauso nuo jūsų skonio ir fantazijos.

Suskleisti
Itališkas desertas tiramisu
Receptas: Itališkas desertas tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 59
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (arba apelsino)
Kava: 200.00 ml (stiprios, be tirščių)
Kakava: 30.00 g (kokybiškos)
Brendis: 30.00 ml
Sausainiai: 1.00 vnt. (didelė pakuotė „Damų pirštelių“)
Kaip gaminti

1. Ruošiant tiramisu itin svarbu proporcijos – šimtui gramų maskarponės reikia kiaušinio ir vieno šaukšto cukraus. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius suplakite su cukrumi, sukrėskite maskarponę ir išplakite į vientisą kremą.

2. Pagal skonį įdėkite citrinos ar apelsino žievelės.

3. Atskirai iki labai standžių putų išplakite baltymus ir juos su šaukštu po truputį įmaišykite į trynių ir maskarponės masę. Jeigu norisi dar riebiau ir didesnio kiekio, atskirai išplakite grietinėlę su keliais lašais citrinos sulčių ir įmaišykite į kremą.

4. Kavą paskaninkite šlakeliu brendžio. Tada „Damų pirštelius“ akimirkai įmerkite į kavą, bet labai svarbu, kad jie nepermirktų, tik „paragautų“ kavos. Vieną sluoksnį mirkytų sausainių dėkite į indo dugną, užliekite kremu, Tuomet dėkite kitą sluoksnį sausainių ir vėl užliekite kremu.

5. Ant viršaus per sietelį gausiai užbarstykite kakavos ir palaikykite tiramisu šaltai apie 6 valandas.

Suskleisti
Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas
Receptas: Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
3.8 / 45
Receptas
Ingredientai
Ledai: 1000.00 ml (po 500 vanilinių ir kavos ledų, palaikytų keletą minučių kambario temperatūroje, kad suminkštėtų)
Likeris: 60.00 ml (kavos skonio arba Amaretto)
Kava: 60.00 ml (stiprios espreso, atšaldytos)
Sausainiai: 14.00 vnt. („Damų piršteliai“)
Kakava: 2.00 valg. š. (pabarstymui)
Kaip gaminti

Nemėgstantiems „kirsti kampų“ teks išsitraukti ledų aparatą ir pasigaminti dviejų rūšių ledus patiems: vieni bus vaniliniai, kiti – kavos skonio (tereiks į vanilinių ledų masę vietoje vanilės įmaišyti 2 šaukštelius tirpios kavos). Na, o mėgstantiems stebuklus kurti greitai pirma instrukcija skamba taip: bėkit į parduotuvę ir nusipirkite 2 indelius (po 500 ml) ledų. Vieną indelį vanilinių, kitą – kavos.

1. Išklokite pailgą 10x21cm kepimo skardą pergamentiniu popieriumi ir įdėkite į šaldiklį 10 minučių, kad gerai atšaltų.

2. Sudėkite vanilinius ledus į paruoštą formą ir plokščiu peiliu (palette) išlyginkite ledų paviršių. Padėkite į šaldiklį, kol ruošite kitus ingredientus.

3. Mažame dubenėlyje sumaišykite kavos likerį (arba Amaretto) su kava. Trumpam įmerkite pusę sausainių į šį skystį ir suguldykite and vanilinių ledų sluoksnio. Ant viršaus uždėkite kavos ledus ir taip pat išlyginkite paviršių.

4. Trumpai įmerkite likusius sausainius ir išdėliokite ant kavos ledų sluoksnio.

5. Padėkite formą su ledais į šaldiklį ir laikykite jame tortą apie 2–3 valandas, arba kol gerai sušals.

6. Patiekdami išimkite iš formos, pašalinkite pergamentą, perkelkite ant serviravimo lėkštės ir gausiai pabarstykite kakava.

Suskleisti
Šokoladinis maskarponės vyniotinis
Receptas: Šokoladinis maskarponės vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 44
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 100.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Miltai: 30.00 g (biskvitui)
Krakmolas: 40.00 g (biskvitui)
Kakava: 30.00 g (be cukraus; biskvitui)
Maskarponės sūris: 350.00 g (įdarui)
Cukraus pudra: 40.00 g (įdarui)
Kava: 5.00 valg. š. (espresso arba tiesiog stiprios; įdarui)
Juodasis šokoladas: 90.00 g (40 g smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų įdarui ir 50 g sutarkuoto papuošimui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C°.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos – iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.

3. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, turi išeiti maždaug 30x33 cm stačiakampis. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą išimkite iš orkaitės ir biskvitą uždenkite sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu – taip jis neišsausės.

4. Maskarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausite lengvai tepamo kremo konsistencija, Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti nuo 3 iki 5 šaukštų kavos.

5. Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį papuošimui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.

6. Pradėdami nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį.

7. Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš patiekdami palaikykite 15 min. kambario temperatūroje.

Suskleisti
Nekeptas maskarponės sūrio tortas
Receptas: Nekeptas maskarponės sūrio tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Grietinėlė: 400.00 g (plakamosios; dekoravimui)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Cukraus pudra: 150.00 g (ir dar pora šaukštų dekoravimui)
Juodasis šokoladas: 300.00 g (ir dar šiek tiek drožlių dekoravimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Avietės: 2.00 sauja (dekoravimui; galite naudoti ir kitas uogas)
Kaip gaminti

1. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių ir įtarkuokite į juos žaliąją dalį laimo žievelės.

2. Trupinius užpilkite išlydytu sviestu ir gerai išmaišykite. Suberkite juos į kepimo formą, išlyginkite ir nuo vidurio suspauskite, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.

3. Prikaistuvyje pašildykite maskarponės sūrį, kad suskystėtų. Perpilkite maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir iš lėto supilkite jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite ant sustingusio sausainių pagrindo. Dėkite į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.

5. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Naudodami konditerinį maišelį dekoruokite sustingusio torto paviršių.

6. Išdėliokite šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstykite cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.

Suskleisti
Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
Receptas: Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 44
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 100.00 g („damų piršteliai“ (rasite didesnėse parduotuvėse))
Grietinėlė: 200.00 g (plakamosios)
Pienas: 100.00 g
Želatina: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 5.00 valg. š.
Uogienė: 3.00 valg. š. (aviečių)
Kava: 0.50 puodelis (užplikytos stiprios)
Kakava: 2.00 valg. š. (natūralios)
Mėtos: 10.00 vnt. (šviežių lapelių)
Įvairios uogos: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.

2. Šokoladą sudėkite į dubenį ir užpilkite pieno mišiniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.

3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite ją į šokolado masę.

4. Desertinėje formoje ar inde išdėliokite „damų pirštelius“ ir apšlakstykite juos kava. Užpilkite pusę šokolado masės. Ant paviršiaus paskleiskite keletą uogienės juostelių ir užpilkite likusia šokolado masės dalimi.

5. Palikite nakčiai šaldytuve.

6. Prieš patiekiant, apibarstykite kakavos milteliais, dekoruokite šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.

Suskleisti
Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis
Receptas: Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 44
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 70.00 g (pyrago pagrindui)
Sausainiai: 180.00 g (pyrago pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (pyrago pagrindui)
Baltasis šokoladas: 600.00 g (kokybiško; pyrago įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (pyrago įdarui)
Kreminis sūris: 500.00 g (pyrago įdarui)
Grietinė: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelė – pyrago įdarui, sultys – aviečių užpilui)
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt. (pyrago įdarui)
Avietės: 200.00 g (aviečių užpilui)
Spanguolės: 200.00 g (aviečių užpilui)
Cukrus: 100.00 g (aviečių užpilui)
Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Migdolus paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Migdolus suberkite į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapokite, suberkite į dubenį. Maisto smulkintuvu smulkiai sukapokite sausainius ir supilkite juos ant migdolų. Supilkite tirpintą sviestą ir rankomis arba mentele gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo formą ir paskleiskite trupinius vis paspausdami. Padėkite į šaldytuvą.

Įdaras:

1. 100 g šokolado sukapokite smulkiau, o likusius 500 g sulaužykite. Ištirpinkite 500 g šokolado vandens garų vonelėje retkarčiais pamaišydami. Kai šokoladas ištirps, nukelkite ir leiskite pastovėti 5 minutes, kelis kartus pamaišykite.

2. Atskirai dubenyje šluotele ar mikseriu išplakite grietinėlės sūrį iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius, kaskart išplakdami masę iki vientisumo. Sukrėskite grietinę, sudėkite apelsino žievelę ir pusės vanilės ankšties sėklytes; išmaišykite. Supilkite ištirpintą šokoladą, išmaišykite ir galiausiai suberkite smulkiau kapotą šokoladą (100 g). Darkart išmaišykite.

 

3. Masę supilkite į kepimo formą ant atvėsinto pagrindo ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusio pyrago centras turi vis dar šiek tiek judėti.

4. Ištraukite pyragą iš orkaitės, visiškai atvėsinkite, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o geriausia pernakt. Pyragas turi visiškai atvėsti ir sustingti. Taip paruoštas ir įvyniotas sūrpyragis gali stovėti šaldytuve iki 4 dienų.

Užpilas:

1. Avietes suberkite į dubenėlį ir sutraiškykite mediniu šaukštu. Pertrinkite per sietelį, sėklytes išmeskite.

2. Į nedidelį puodą suberkite spanguoles, cukrų ir apelsino sultis ir kaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Padidinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių, kol spanguolės susprogs ir masė sutirštės. Nukaiskite ir įmaišykite aviečių tyrę. Supilkite į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su užpilo paviršiumi – taip nesusiformuos plutelė. Atvėsintą užpilą laikykite šaldytuve. Jis sustings iki drebučių konsistencijos, bet pamaišius suskystės.

3. Prieš patiekdami sūrpyragį išimkite iš kepimo formos ir popieriaus ir apliekite užpilu.

Suskleisti
Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais
Receptas: Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.1 / 38
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 140.00 g (pvz., petit beurre; pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo, sumaltos arba sutrintos virtuviniu kombainu iki vientisos masės; varškės sluoksniui)
Grietinėlė: 650.00 ml (36 proc. riebumo; 250 ml varškės sluoksniui ir 400 ml (šaltos) citrinų putėsiams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli; varškės sluoksniui)
Cukrus: 0.75 st. (varškės sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė; varškės sluoksniui)
Miltai: 3.00 valg. š. (persijotų; varškės sluoksniui)
Citrinos sultys: 125.00 ml (šviežiai išspaustų; citrinų putėsiams)
Želatina: 2.50 arbat. š. (milteliais; citrinų putėsiams)
Cukraus pudra: 8.00 valg. š. (arba pagal skonį; citrinų putėsiams)
Maistiniai dažai: 0.10 arbat. š. (geltonos spalvos (nebūtina, jei neturite))
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių temperatūros. Formos su nusegamais kraštais (23 cm skersmens) pagrindą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą (arba suberkite į polietileno maišelį ir voliokite kočėlu) ir susmulkinkite iki trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kad išeitų į šlapią smėlį panašūs trupiniai. Šiais trupiniais išklokite paruoštą kepimo skardą, gerai suplokite paviršių ir kepkite apie 12 minučių, kol gražiai apskrus. Šiek tiek atvėsinkite. Torto formą apvyniokite keliais sluoksniais aliuminio folijos taip, kad kepant nepatektų vanduo.

3. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160C laipsnių.

4. Paruoškite varškės masę (visi produktai turi būti kambario temperatūros): varškę sumaišykite su grietinėle, kiaušiniais, cukrumi, citrinos žievele ir galiausiai įmaišykite miltus. Nemaišykite masės pernelyg ilgai, nes kepant gali per daug pakilti. Supilkite šią masę ant apkepto pagrindo. Statykite formą, apvyniotą folija, į gilesnį indą (arba skardą) ir į tą skardą įpilkite verdančio vandens, kad jis siektų maždaug 1/3 torto masės. Kepkite apie 45–50 minučių arba kol varškės masė sutvirtės (pateliuskavę pamatysite, ar ji dar drėgna, ar jau tampri, taip pat galite priliesti pirštu viduryje ir matysite, ar iškepė, ar dar reikia kelių minčių). Visiškai atvėsinkite, tada įdėkite į šaldytuvą, geriausia per naktį, kad sustingtų ir skoniai susimaišytų.

5. Pasigaminkite putėsius: želatiną suberkite į mažą puodą ir įpilkite apie 2 šaukštus vandens – tiek, kad ji sudrėktų. Palikite išbrinkti apie 10 min. Tada labai lėtai kaitinkite maišydami, kol želatina ištirps, neliks grūdelių (tik neužvirkite, antraip želatina nesustings). Taip ištirpintą želatiną sumaišykite su citrinos sultimis.

 

6. Grietinėlę išplakite kartu su cukraus pudra ir trupučiu valgomųjų dažų (dėkite labai labai mažai, ir plakant žiūrėkite pagal spalvą, ar pakanka, ar reiktų dar. Dažai labai intensyvūs, jų prireiks vos vos ant peilio galiuko).

7. Apie 2 šaukštus plaktos grietinėlės sumaišykite su citrinos sulčių ir želatinos mase, tada šį mišinį sumaišykite su likusia plakta grietinėle. Paragaukite, jei trūksta saldumo – įberkite dar šiek tiek cukraus pudros. Jei trūksta rūgštumo, įpilkite dar šiek tiek citrinos sulčių. Gautus putėsius ištepkite ant atvėsusio torto varškės sluoksnio ir gerai išlyginkite.

8. Prieš pat patiekiant galite pabarstyti sutrupintais morengais.

 

Suskleisti
Šokoladinis tortas su avokadais
Receptas: Šokoladinis tortas su avokadais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (torto pagrindui)
Rudasis cukrus: 1.00 st. (torto pagrindui)
Kakava: 6.00 valg. š. (tamsios; torto pagrindui)
Ryžių miltai: 1.00 st. (torto pagrindui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (išspaustos sultys torto pagrindams sulieti)
Juodasis šokoladas: 300.00 g (200 g kremui ir 100 g glajui)
Kokosų pienas: 0.75 st. (0,5 kremui ir apie 6 šaukštus glajui)
Matcha arbatos milteliai: 2.00 arbat. š. (papuošti)
Avokadai: 2.00 vnt. (sunokę; kremui)
Cukatos: 2.00 arbat. š. (apelsinų; kremui)
Kaip gaminti

Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 24 cm skersmens torto formai

1. Torto kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių, o jos šonus ištepkite sviestu. Iš nurodytų torto pagrindui skirtų produktų reikės iškepti du papločius, todėl kiekius dalinkite iš dviejų.

2. Gamindami vieną torto pagrindą sumaišykite pusę stiklinės ryžių miltų su 3 šaukštais kakavos.

3. Tris kiaušinius labai gerai, t. y. iki baltumo, išplakite su puse stiklinės cukraus. Į išplaktus kiaušinius iš lėto įmaišykite ryžių miltų ir kakavos mišinį. Paruoštą tešlą įpilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę 25 minutėms.

4. Kai iškeps, pirmąjį torto paplotį perkelkite vėsti ant grotelių, o iš likusių produktų lygiai taip pat iškepkite dar vieną biskvitą. Jį irgi palikite, kad pravėstų.

5. Kol kepa antrasis biskvitas, paruoškite šokoladinį kremą. Šokoladą sulaužykite ir suberkite į puodą, ten pat įpilkite ir kokosų pieną. Šokoladą maišydami ištirpinkite ant mažos ugnies, kol suskystės ir virs vientisa mase.

 

6. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite ir į trintuvą įdėkite minkštimą, ten pat įpilkite ir lydytą šokoladą. Avokadus su šokoladu sutrinkite į vientisą šokoladinį kremą. Į jį įmaišykite apelsinų žievelių cukatas. Kremą galite dėti į šaldytuvą, kad kiek sustingtų.

7. Formuokite tortą. Į torto formą guldykite vieną biskvito lakštą, jį suliekite pusės apelsino sultimis ir aptepkite paruoštu šokoladiniu avokadų kremu. Ant viršaus uždėkite antrą torto biskvitą ir jo viršų suliekite likusiomis apelsino sultimis.

8. Glajui skirtą šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje kartu su keliais šaukštais kokosų pieno. Torto viršų apliekite lydytu šokoladu ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų ir subręstų.

9. Prieš nešdami į stalą tortą per sietelį apibarstykite mača.

Suskleisti
Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis
Receptas: Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Kiaušinio baltymas: 4.00 vnt. (morengui)
Aguonos: 4.00 arbat. š. (morengui)
Cukrus: 320.00 g (220 g morengui, 100 g padažui ir dar 2 šaukšteliai įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š. (morengui)
Baltojo vyno actas: 1.00 arbat. š. (morengui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį morengui ir įdarui)
Grietinėlė: 250.00 ml (plakamosios; įdarui)
Jogurtas: 180.00 ml (tiršto graikiško; įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė; įdarui)
Spanguolės: 2.00 st. (šviežių; padažui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus išplakite elektriniu plaktuvu, kad susidarytų standžios putos ir, po truputį pildami cukrų, plakite toliau. Kai supilsite visą cukrų, dar plakite kelias minutes, kol baltymai pradės blizgėti ir pasidarys labai standūs. Tada į baltymų masę supilkite kukurūzų miltus, actą, aguonas ir gerai išmaišykite.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 120 laipsnių. Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių, ant kurio pieštuku nubrėžkite du apskritimus, vidurinį 12 centimetrų spindulio, o išorinį 25 centimetrų. Šaukštu ant kepimo popieriaus nupiešto žiedo, tarp didelio ir mažo apskritimų, sudėkite paruoštą baltymų masę. Iš viršaus ją kiek paplokite šaukštu, kad būtų įdubusi ir atsirastų daugiau vietos įdarui. Paruoštą baltymų vainiką iš viršaus apibarstykite aguonomis ir pašaukite kepti 1,5 valandos. Kepinį palikite praaušti išjungtoje orkaitėje, kol visai atvės.

3. Per tą laiką išvirkite spanguolių padažą. Švarias spanguoles suberkite į puodą, užberkite cukrumi, cinamonu, šviežiai spaustomis apelsino sultimis ir smulkiai nutarkuota jo žievele. Padažą maišydami virkite apie 10-15 minučių, kol spanguolės susproginės, bet visai nesuvirs. Ką tik išvirtas padažas gali atrodyti per skystas, bet šaldamas jis sutirštės. Prieš pildami ant kremo padažą atšaldykite šaldytuve.

4. Gerai išplakite grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kad taptų standi. Išplaktą grietinėlę sumaišykite su tirštu jogurtu ir šviežiai tarkuota citrinos žievele.

5. Ant praaušusio morengo pagrindo šaukštu dėkite grietinėlės kremo, ant grietinėlės kremo pilkite spanguolių padažą. Dėl grožio užberkite saują šviežių spanguolių ir apibarstykite aguonomis.

Suskleisti
Bananinis desertas
Receptas: Labai paprastas nekeptas bananų-meduolių desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Meduoliai: 12.00 vnt. (minkštų)
Bananai: 3.00 vnt. (gerai prinokę)
Grietinė: 1.00 st. (geriau riebesnės)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š. (galima dėti ir kiek daugiau, ragaukite)
Kaip gaminti

1. Bananus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Dubenėlyje grietinę išsukite su cukraus pudra. Kitame dubenyje smulkiai sutrupinkite meduolius – patogiausia tai daryti tiesiog rankomis.

2. Imkite indą, kuriame sluoksniuosite desertą – tai gali būti bet koks vidutinio dydžio dubuo aukštesniais kraštais (gražu, jei jis stiklinis). Pirmiausia ant dubens dugno berkite meduolių sluoksnį, tada visą jį padenkite bananų griežinėliais, po to dėkite saldžios grietinės sluoksnį, vėl kartokite iš pradžių, kol sunaudosite visus ingredientus, viršutinis sluoksnis tebūnie meduolių, tačiau patiekiant ant jo dar uždekite kelis bananų griežinėlius – bus gražiau.

3. Taip susluoksniuotą desertą dėkite kelioms valandoms ar nakčiai į šaldytuvą. Per tą laiką ingredientai susigulės, meduolių trupiniai sudrėks. Šį desertą lygiai taip pat galite sluoksniuoti ir nedideliuose atskiruose indeliuose.

Suskleisti
Tiramisu tortas
Receptas: Prabangus tiramisu tortas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (2 kakavinei biskvito masei ir dar 90 g vaniliniam mascarponės kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kakavinei biskvito masei)
Cukrus: 185.00 g (60 g kakavinei biskvito masei ir 125 g vaniliniam mascarponės kremui)
Kiaušinio baltymas: 2.00 vnt. (kakavinei biskvito masei)
Miltai: 30.00 g (kakavinei biskvito masei)
Kakava: 30.00 g (100 proc.; kakavinei biskvito masei)
Vanduo: 60.00 g (vaniliniam mascarponės kremui)
Želatina: 4.00 vnt. (lakštai; vaniliniam mascarponės kremui)
Maskarponės sūris: 925.00 g (vaniliniam mascarponės kremui)
Grietinėlė: 300.00 g (riebios; vaniliniam mascarponės kremui)
Kava: 100.00 ml (užpiltos; kavos sirupui)
Romas: 20.00 ml (kavos sirupui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius ir kiaušinių trynius kartu išplakti su 60 g cukraus iki purumo.

2. Baltymus išplakti su kita dalimi cukraus iki standžių putų. Sudėti kakavą bei miltus ir plakti iki vientisos masės.

3. Abi mases lengvai permaišyti kartu.

4. Tortui reikės 3 biskvitų, taigi tešlą reikia dalinti į tris dalis. Šio kiekio pakaks trims 18 cm skersmens biskvitams. Kepti biskvitus iki 180°C laispnių temperatūros įkaitintoje apie 10min.

5. Kremo gamybą pradėti nuo sirupo. Cukrų ir vandenį supilti į prikaistuvį ir kaitinti iki 118°C temperatūros. Trynius plakti šluotele ir lėta srovėle nuplikyti sirupu (sirupą pilti plona srovele katiliuko sienele). Plakti iki standžių putų.

6. Į masę sudėti permaišytą mascarponės kremą ir šiek tiek paplakti iki vientiso kremo.

7. Formuojant tortą pirmiausia reikia sulaistyti kavos sirupu biskvitus. Ant biskvito tepti kremą ir taip trimis aukštais. Torto viršų apiberti kakava.

Suskleisti
Šokoladinis varškės vyniotinis
Receptas: Šokoladinis varškės vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Kiaušinių tryniai: 3.00 vnt. (kakaviniam biskvitui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kakaviniam biskvitui)
Cukrus: 140.00 g (padalinkite į dvi dalis: 100 ir 40 g; kakaviniam biskvitui)
Kiaušinio baltymas: 3.00 vnt. (kakaviniam biskvitui)
Miltai: 40.00 g (kakaviniam biskvitui)
Kakava: 25.00 g (kakaviniam biskvitui)
Varškė: 250.00 g (varškės kremui)
Grietinėlė: 200.00 g (varškės kremui)
Cukraus pudra: 60.00 g (varškės kremui ir dar šiek tiek papuošimui)
Apelsino žievelė: 0.50 arbat. š. (varškės kremui)
Juodasis šokoladas: 300.00 g (papuošimui)
Aliejus: 30.00 g
Cukatos: 1.00 valg. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Biskvitui išplakti kiaušinius su kiaušinių tyniais bei 100 g cukraus iki purios masės.

2. Kiaušinių baltymus su 40 cukraus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sumaišyti. Sumaišyti birius produktus ir permaišyti su kiaušinių mase.

3. Tešlą supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.

4. Kepti iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių.

5. Kremui trintą varškę sumaišyti su cukraus pudra. Išplakti grietinėlę ir atsargiai permaišyti su varškės mase ir šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės.

6. Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito paskirstyti kremą ir suvynioti į vyniotinį.

7. Dekorui pasiruošti glazūrą – vandens vonelėje išlyditi šokoladą ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Ja aplieti vyniotinį. Įdėti į šaldytuvą, kad apstingtų. Viršų dekoruoti apelsinų cukatais bei cukraus pudra.

Suskleisti
Medaus tortas su meduolių prieskoniais
Receptas: Medaus tortas su meduolių prieskoniais
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (torto lakštams)
Cukrus: 2.00 st. (1 torto lakštams ir 1 kremui)
Medus: 2.00 valg. š. (torto lakštams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (torto lakštams)
Miltai: 4.00 st. (torto lakštams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (torto lakštams)
Meduolių prieskoniai: 2.00 arbat. š. (torto lakštams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (torto lakštams)
Grietinė: 500.00 ml (riebios; kremui)
Grietinėlė: 250.00 ml (plakamosios; kremui)
Citrinos: 2.00 vnt. (sultys ir nutarkuota jų žievelė kremui ir dar šaukštas sulčių sausainių glajui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (sausainių glajui)
Aguonos: 1.00 arbat. š. (sausainių glajui)
Kaip gaminti

Jį geriausia paruošti prieš kelias dienas iki šventės, tada spės subręsti ir suminkštėti. Iš tos pačios tešlos iškepu ir kalėdinių sausainių, juos dekoruoju glajumi bei papuošiu sausainiais tortą – namai pakvimpa tikromis Kalėdomis.

1. Pirmiausia pagaminkite torto lakštų tešlą. Medų, gabalėliais supjaustytą sviestą, cukrų ir maltus prieskonius pašildykite ant nekaitrios ugnies, kol ištirps ir taps vientisa mase. Kai masė kiek praauš, išplakite ją su kiaušiniais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir įmaišykite į paruoštą masę. Užminkykite kietą tešlą, ją įsukite į maistinę plėvelę ir įdėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. Geriausia tešlą šaldytuve palikti bręsti per naktį.

2. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir šiek kiek palaikykite kambario temperatūroje. Padalykite ją į 10 vienodų gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite ir išpjaukite lakštus pagal torto formos dugną, tešlos nuopjovas palikite. Dalį nuopjovų iškepkite kartu su torto lakštais. Iš likusios dalies tešlos atraižų žvaigždučių arba eglučių formelėmis išspauskite sausainius ir juos iškepkite, bus tortui papuošti. Torto lakštus vieną paskui kitą ir sausainius kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol parus, maždaug 4–5 minutes.

3. Kremo gamybai pirmiausia nuo citrinų smulkiai nutarkuokite geltonąją žievelę ir išspauskite sultis. Grietinę išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis bei jų žievelėmis. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę. Grietinės kremą sumaišykite su plakta grietinėle.

 

4. Ant torto formos dugno patieskite kepimo popierių, ant jo vieną paskui kitą dėkite iškeptus torto lakštus, kiekvieną jų prieš tai gausiai aptepę kremu. Nepamirškite kremu aptepti ir torto viršaus. Paruoštą tortą statykite nakčiai į šaldytuvą, kad subręstų.

5. Atlikusias nuo lakštų kepimo tešlos atraižas sumalkite į smulkius trupinius. Iš citrinų sulčių ir miltelinio cukraus užmaišykite tirštą glajų ir juo dekoruokite iškeptus sausainius, apibarstykite aguonomis.

6. Medaus tortą išimkite iš formos, paruoštais trupiniais apibarstykite jo viršų ir šonus, o papuoškite dekoruotais glajumi sausainiais.

Suskleisti
Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis
Receptas: Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Įvairios uogos: 50.00 g (bet kokių mėgstamų)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Cukraus dėkite pagal tai, kaip saldžiai mėgstate. Įdėjus vieną šaukštą su kaupu, skonis bus labiau neutralus, o du šaukštai pavers patiekalą išties saldžiu.

2. Į gautą masę dėkite uogas ir vanilę. Uogos gali būti įvairiausios – mėlynės, šilauogės, avietės, braškės. Dar šiek tiek pamaišykite ir tepkite ant lavašo, tada jį susukite. Susuktą aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sutrupintais riešutais ir šaukite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitinton orkaitėn. Po 20 min. jūsų nuostabus desertas jau garuos ant stalo.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas