Moliūgai yra universali daržovė, todėl naudojama įvairiuose patiekaluose – nuo desertų iki sriubų ir troškinių visame pasaulyje.
Italai gamina nuostabiai skanius moliūgų raviolius. Minkšti ravioliai pripildomi moliūgų ir parmezano sūrio įdaru, o tada patiekiami su sviesto ir šalavijų padažu.
O štai Maroke labai mėgstamas moliūgų ir avinžirnių troškinys, vadinamas „tadžinu“, gardinamas džiovintais vaisiais ir kvapniais prieskoniais – cinamonu, imbieru ir kuminu.
Australijoje skrudintas moliūgas labai mėgstamas kaip garnyras. Moliūgo gabaliukai kepami orkaitėje su aliejumi, druska ir prieskoniais, kol tampa traškūs ir saldūs. Jis dažnai patiekiamas su kepta mėsa arba kaip atskiras patiekalas.
Argentinoje populiarus moliūgų ir mėsos troškinys, gaminamas su jautiena, bulvėmis, kukurūzais, džiovintais vaisiais ir moliūgais. Jis kartais patiekiamas moliūgo viduje.
O ką gaminsite jūs? Žemiau rasite daugybę puikių receptų!