Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

15 kepinių su morkomis: nuo blynelių ir duonelių iki picos ir keksiukų

Kas jau kas, o ištvermingosios morkos išsaugo savo gerąsias savybes iki pat pavasario. Kepiniams jos suteikia ir skonio, ir spalvos, ir drėgnumo. Vienuose jos ryškiai jaučiamos, kituose paskęsta. Ir būtent tokiais kepiniais neretai viliojami daržovių ne itin mėgstantys vaikai. Šįsyk siūlome panaršyti po kepinių su morkomis receptų rinkinį – jų bus pačių įvairiausių!
Morkų pyragas
Morkų pyragas / 123RF.com nuotr.
morkų suflė
Receptas: Morkų suflė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (Pieno padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (Pieno padažui)
Pienas: 200.00 ml (Pieno padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis ir pieno padažui pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Pieno padažui; 1/2 arbat. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pieno padažui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Morkas ir svogūnus išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir pertrinkite per sietelį.

2. Paruoškite padažą: švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydama suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat maišydama plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, suberkite cukrų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies.

3. Į karštą padažą sudėkite pertrintas daržoves, nuo baltymų atskirtus trynius ir gerai išmaišykite. Tada sukrėskite standžiai išplaktus baltymus ir labai atsargiai įmaišykite į masę.

4. Suflė 15 min. kepkite 170`C karštumo orkaitėje. Paskui temperatūrą padidinkite iki 190`C ir kepkite dar 35 min.

Suskleisti
Morkų pyragas
Receptas: Morkų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 st. (tarkuotos)
Sviestas: 180.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 3.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 2.00 vnt. (žievelės)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, sudėkite gerai suplaktus kiaušinius, morkas, citrinų žieveles, sezamų sėklas ir gerai išmaišykite.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į masę ir gerai išmaišykite.

3. Kepkite  180 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes. Atvėsusį keksą apibarstykite keliais šaukšteliais sezamų sėklų.

Labai skanu su džiovintų obuolių arbata!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis
Receptas: Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 22
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (kvietinių)
Cukrus: 40.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Morkos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio saldžioji)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Aliejus: 7.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite tešlą iš miltų, cukraus, pieno, kiaušinių ir iškepkite blynelius.

2. Sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką ir viską porą minučių kepkite ant aliejaus keptuvėje.

3. Uždėkite ant blyno įdarą, o ant jo – kitą blyną, vėl dėkite įdaro ir uždenkite kitu nauju blynu ir t. t. Turėtų gautis sluoksniuotas blynelių bokštelis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kokosiniai morkų blynai
Receptas: Kokosiniai morkų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 54
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 60.00 ml
Kefyras: 1.00 st. (1,5 st.)
Soda: 5.00 g
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 st.)
Kaip gaminti

1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.

3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.

4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!

Recepto autorė Jūratė Jankauskienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Morkų duonelės su figomis
Receptas: Morkų duonelės su figomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 st. (1-1,5 (tarkuotos))
Cukrus: 100.00 g
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Miltai: 475.00 g (350 g kvietinių ir 125 g viso grūdo)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 200.00 g (baltųjų pelėsių)
Figos: 10.00 vnt.
Brendis: 50.00 ml
Sultys: 1.00 valg. š. (šlakelis citrinų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotos žievelės)
Kaip gaminti

1. Gerai nuspauskite tarkuotas morkas. Jas dubenyje sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais, ten pat suberkite cukrų, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir viską suberkite į morkų masę. Gerai išmaišykite.

3. Tešlą nestoru sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje stačiakampėje skardoje ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

4. Atvėsintą duoną supjaustykite trikampėliais.

5. Figas susmulkinkite, sumaišykite su brendžiu, citrinos sultimis ir citrinų žievelėmis.

6. Ant kiekvieno duonos trikampėlio išdėliokite pjaustyto baltųjų pelėsių sūrio, ant viršaus dėkite figų ir papuoškite gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti
Morkų pyragas su graikiniais riešutais
Receptas: Morkų pyragas su graikiniais riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 31
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Margarinas: 40.00 g ((arba sviestas))
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 160.00 g (80 g - tešlai ir 80 g - viršui)
Sirupas: (svarainių) 50.00 ml
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (kapoti)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 30.00 g (viršui)
Grietinėlė: 125.00 ml (viršui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ir sumaišykite su cinamonu, muskatu, trintais gvazdikėlius ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su aliejumi, cukrumi ir sirupu, tada viską pilkite į miltų mišinį, įmaišykite lydytą sviestą ir viską gerai išsukite.

3. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumaišykite su džiovintais riešutais ir įmaišykite į tešlą. Nedidelę kepimo formą patepkite riebalais, supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

4. Paruoškite užpilą: cukrų, sviestą, grietinėlę užvirinkite nedideliame puodelyje, pakaitinkite kelias minutes ir nukaiskite. Pyragą apliekite užpilu ir dar 5 minutėms pašaukite į orkaitę. Puoškite marcipaninėmis morkytėmis.

 

 

Suskleisti
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu
Receptas: Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Soda: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 600.00 g
Cukrus: 1.00 puodelis
Aliejus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 2.00 valg. š. (sėklų)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Žemės riešutai: 1.00 sauja
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - tarkuotos žievelės)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Grietinėlė: 200.00 g (35 proc. riebumo - kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Brendis: 1.00 valg. š. (biskvitams sulaistyti)
Amareto sirupas:(biskvitams sulaistyti) 1.00 valg. š.
Kokosų sirupas:(biskvitams sulaistyti) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite.
  2. Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska.
  4. Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir apelsino žievele.
  5. Trečiame inde cukrų plakite su aliejumi, po vieną įmuškite kiaušinius.
  6. Nuolat maišydami suberkite miltus, ir juos gerai išmaišykite, sudėkite morkas. Tešlą gerai išmaišykite.
  7. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite ~50~60 min (kol patikrinus mediniu iešmeliu jis liks sausas ir švarus) 170 laipsnių orkaitėje.
  8. Maskarponę sumaišykite su grietinėle ir milteliniu cukrumi. (Grietinėlės gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo maskarponės ir norimos konsistencijos.)
  9. Biskvitų sulaistymui tiesiog sumaišykite visus ingredientus.
  10. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi dalis (jei norite, galite pjauti ir į 3), sulaistykite sirupu ir pertepkite kremu.
  11. Puoškite pagal skonį ir pageidavimus. (recepto autorė puošė morkytėmis iš to paties kremo, tik jį nudažė reikiamomis spalvomis)
  12. Tortą geriausia per naktį palaikyti šaldytuve, tada jis bus dar skanesnis.
  13. Pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant puošimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
Receptas: Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (greitai paruošiamų)
Miltai: 100.00 g (kvietinių, arba viso grūdo, arba be glitimo, pvz., avižų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba medaus)
Morkos: 100.00 g (smulkiai sutarkuotos)
Kaip gaminti

Užuot naudoję cukrų, saldinkite sausainius natūraliais saldikliais (agavos arba klevų sirupu, medumi), o norėdami maistingesnio užkandžio, į masę galite įmaišyti sezamų, saulėgrąžų arba moliūgų sėklų.

Atminkite, kad iškepę sausainiai vėsdami sukietės, taps maloniai traškūs, todėl bus patogūs įsidėti į darbą ar mokyklą.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų (arba sviestą), klevų sirupą arba medų (medų pakaitinkite, kad taptų skystas).

3. Sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinio, sirupo ir kokosų aliejaus mase, o pabaigoje įmaišykite sutarkuotas morkas.

4. Šaukštu arba rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus, dėkite į skardą ir švelniai suplokite.

5. Kepkite apie 15–20 minučių, arba kol paruduos. Palikite atvėsti, kad sukietėtų.

Suskleisti
Morkų-bananų pyragas
Receptas: Prieskoniais pagardintas bananų-morkų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros; ir dar šiek tiek kepimo formos patepimui)
Rudasis cukrus: 180.00 g
Morkos: 200.00 g (sutarkuotų burokine tarka)
Bananai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs, sutrintas šakute)
Kardamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai atskirti nuo trynių)
Graikiniai riešutai: 200.00 g (stambiai supjaustytų, perpus pyrago tešlai ir viršui)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š. (viršui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keturkampę kepimo formą (maždaug 23x20 cm dydžio ar panašią) išklokite kepimo popieriumi ir dar patepkite sviestu.

2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų, suberkite tarkuotas morkas, prieskonius, dėkite sutrintą bananą ir gerai iškaišykite. Tada pilkite miltus, kepimo miltelius ir kiaušinių trynius bei vėl gerai išmaišykite.

3. Atskirame dideliame dubenyje, kuriame negali būti nei lašelio vandens, nei kruopelės riebalų, iki purių putų išplakite kiaušinių baltymus. Sudėkite plakinį bei pyragui skirtus graikinius riešutus į anksčiau gautą masę ir atsargiai, tačiau gerai išmaišykite.

4. Pilkite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite 45–50 min., kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyragą, ištraukus bus švarus ir sausas.

5. Leiskite skardoje atvėsti apie 10 min., tada atsargiai išverskite ant medinės lentelės ar specialių grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

6. Pyrago aptepimui skirtą kremą gaminkite štai taip: dubenyje plakikliu gerai išplakite maskarponės sūrį ir cukraus pudrą, kol masė bus puri ir lengva.

7. Šiuo plakiniu aptepkite pyrago viršų, naudodami specialią mentelę ar platų peilį, o tada apibarstykite graikiniais riešutais.

8. Pyragą laikykite šaldytuve, tačiau prieš patiekiant tegul jis pabūna kambario temperatūroje, kad nebūtų ledinis. Išlieka geras ir skanus 4 dienas, tačiau paprastai tiek „neišgyvena“.

Suskleisti
Morkų pyragas
Receptas: Morkų pyragas su varškės kremu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Morkos: 2.00 st. (sutarkuotų per burokinę tarką)
Cukrus: 400.00 g
Alyvuogių aliejus: 250.00 ml
Varškė: 220.00 g (100 g pyrago tešlai ir 120 g varškės glaistui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Ananasai: 150.00 g (konservuotų)
Sviestas: 2.00 valg. š. (minkšto; varškės glaistui)
Grietinė: 50.00 g (varškės glaistui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (varškės glaistui)
Cukraus pudra: 150.00 g (varškės glaistui)
Kaip gaminti

1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus.

2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

3. Kepkite apie valandą. Patikrinti, ar pyragas iškepęs, galima mediniu pagaliuku – tešla turi būti drėgna, bet per daug nelipti.

4. Visus glaistui reikiamus produktus ištrinkite ir gautą masę užtepkite ant atvėsusio pyrago.

Suskleisti
Morkų pyragas
Receptas: Senovinis morkų pyragas „Zomšas“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 136
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt. (didesnės)
Margarinas: 200.00 g (arba sviesto)
Cukrus: 1.50 st.
Grietinė: 0.75 st. (arba vidutinio dydžio indelis)
Kefyras: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Miltai: 2.00 st. (arba tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo)
Kaip gaminti

1. Išplakite 5 kiaušinius. Į plakinį supilkite cukrų.

2. Į kiaušinių plakinį su cukrumi pilkite kefyrą ir grietinę, taip pat sodą ir viską gerai išmaišykite.

3. Ištirpinkite margariną arba sviestą, atvėsinkite. Atvėsusius riebalus supilkite į paruoštą plakinį ir viską dar kartą gerai išmaišykite.

4. Smulkiai sutarkuokite 3 didesnes morkas. Jas ir miltus supilkite į paruoštą plakinį ir viską sumaišykite. Miltų reikės tiek, kad tešla išeitų grietinės tirštumo.

5. Gautą masę supilkite į sviestu išteptą skardą ir šaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

6. Pyragą kepkite apie 45–60 min.

Suskleisti
Pica su morkomis
Receptas: Morkų pica
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml (picos tešlos pagrindui)
Miltai: 330.00 g (picos tešlos pagrindui)
Mielės: 7.00 g (picos tešlos pagrindui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (2 picos tešlos pagrindui ir 1 picos viršui)
Druska: 0.50 arbat. š. (picos tešlos pagrindui ir dar šiek tiek viršui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (picos tešlos pagrindui)
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio; picos viršui)
Sūris: 100.00 g (fermentinio; picos viršui)
Mocarelos sūris: 50.00 g (picos viršui)
Muskatas: 0.50 arbat. š. (picos viršui)
Majonezas: 3.00 valg. š. (picos viršui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (picos viršui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (picos viršui)
Kaip gaminti

1. Pradėkite gaminti picos pagrindą – šiltame piene ištirpinkite mieles su cukrumi ir leiskite joms pastovėti 10 minučių. Vėliau sudėkite likusius ingredientus ir maišykite tešlą tol, kol ji nebelips prie rankų ir pasidarys glotni. Tešlą susukite į rutuliuką, apdenkite maistine plėvele ir palikite kildintis šiltoje vietoje apie 30–40 minučių.

2. Kol tešla kyla, pradėkite ruošti picos įdarą. Morkas nulupkite ir sudėkite į verdantį vandenį su žiupsneliu druskos. Morkas virkite apie penkias minutes ir vėliau palikite kelioms minutėms atvėsti.

3. Apvirtas morkas sutarkuokite stambesne tarka ir sumaišykite su fermentiniu sūriu, smulkintu česnaku ir majonezu.

4. Picos tešlą iškočiokite, kad išeitų maždaug centimetro storio pagrindas, ir aptepkite jį aliejumi. Ant pado dėkite sluoksnį paruoštos morkų masės, pabarstykite viską druska ir pipirais. Sudėkite mocarelos sūrio riekeles ir pabarstykite maltu muskatu.

5. Picą įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 20 minučių.

Suskleisti
Morkų keksiukai
Receptas: Morkų keksiukai su pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 25
Receptas
Ingredientai
Morkos: 150.00 g (tarkuotų)
Pistacijos: 100.00 g (nesūdytų gliaudytų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.

2. Maišytuve suplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, kol masė taps balsva. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir sudėkite morkas bei pistacijas.

3. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į keksiukų kepimo formeles.

4. Morkų keksiukus kepkite apie 20 minučių.

Suskleisti
Morkų keksiukai be gliuteno
Receptas: Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 0.65 puodelis (begliutenių miltų mišinio (po lygiai kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltų))
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Rudasis cukrus: 0.25 puodelis (nerafinuoto)
Aliejus: 0.25 puodelis (neutralaus skonio)
Graikiniai riešutai: 0.30 puodelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 1.00 puodelis (tarkuotų)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C (su vėjeliu) ar 180°C (be vėjelio). Į keksiukų formos duobutes įdėkite specialius popierinius krepšelius.

2. Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol susimaišys, supilkite aliejų, cinamoną, muskatą ir vėl paplakite. Supilkite su citrinos sultimis sumaišytą sodą ir gerai išmaišykite.

3. Supilkite miltus, išmaišykite, tada galiausiai suberkite morkas ir smulkintus riešutus, išmaišykite, kad pasiskirstytų.

4. Krėskite gautą masę į paruoštas formeles, palikdami erdvės, kad jie galėtų iškilti. Kepkite apie 25 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus aplipęs ne tešla, o tik keliais drėgnais trupinėliais.

 

5. Leiskite atvėsti ir apliekite glajumi, kurį pagaminsite sumaišę citrinos sultis su cukraus pudra (kuo daugiau bus cukraus pudros, tuo tirštesnis išeis glajus), apibarstykite aguonomis.

Pastaba: prieš apliejant glajumi, keksiukus jūs galite subadyti, tuomet glajus labiau įsigers į jų vidų.

Suskleisti
Kokosiniai morkų blynai
Receptas: Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 33
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 2.00 valg. š.
Sojos padažas: 1.00 arbat. š.
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius bei morkas išvirkite atskiruose puoduose. Tuomet elektriniu trintuvu sutrinkite morkas, avižinius dribsnius, susmulkintą svogūną ir česnako skilteles.

2. Įmaišykite sojos padažą, prieskonius, kiaušinį ir miltus. Viską dar kartą gerai sutrinkite iki vientisos masės ir pradėkite formuoti blynelius.

3. Juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos