Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 lengvų sriubų besiruošiantiems sočiai kirsti per didžiąsias šventes

Kalėdos, tai ne tik džiaugsmas, bet ir šiek tiek nuogąstavimų: dėl galimo asmeninio bankroto pripirkus visiems dovanų, dėl nujaučiamos trinties susitikus su rečiau matomais giminaičiai, o kur dar nerimas priaugti 3 kilogramus per 3 dienas... Pastaroji baimė labai greitai ištirps, jei prie šventinio stalo ne šluosite viską iš eilės, bet ragausite ir bendrausite. Arba galima šiek tiek lengviau valgyti iki švenčių, pavyzdžiui, įvairias daržovių sriubas.
Trinta morkų sriuba
Kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba / Vida Press nuotr.
Kreminė cukinijų sriuba
Receptas: Kreminė cukinijų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 65
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 5.00 st. (griežinėliais pjaustytų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 100.00 g (saldaus pieno)
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Daržovių sultinys: 700.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Jei cukinijų žievė labai stora ir kieta, nulupkite ją. Cukinijas supjaustykite griežinėliais.

2. Puode ištirpykite sviestą, supilkite aliejų, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės ir taps perregimi. Neleiskite apskrusti, nes apkars.

3. Į svogūnus sudėkite cukinijų griežinėlius, užbarstykite smulkintų raudonėlių, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Vis pamaišydama troškinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 min.

4. Supilkite sultinį ir vis pamaišydama virkite apie 20 min.

5. Sūrį supjaustykite kubeliais, įmaišykite į sriubą, palaukite, kol ištirps. Nukelkite puodą nuo ugnies, sriubą šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite virtuviniu kombainu.

6. Supilkite sriubą atgal į puodą, supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Jei sriuba per tiršta, įmaišykite daugiau grietinėlės. Jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tiekite su balta duona.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Kopūstų sriuba
Receptas: Kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 111
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 4.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti pagal skonį)
Petražolės: 10.00 g (šviežių)
Krapai: 10.00 g (šviežių)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite šiaudeliais.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite aitriąsias paprikas, kalendras, ciberžoles, išmaišykite ir dar šiek tiek viską pakepinkite.

3. Vandenį supilkite į puodą, statykite jį ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Sumeskite bulves, kopūstus, sukrėskite kvapią prieskonių masę, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių.

4. Sudėkite smulkintus sultinio kubelius. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, šviežiai maltų juodųjų pipirų. Supilkite citrinos sultis ir dar kelias minutes virkite.

5. Tiekite apibarstytą šviežiais smulkintais žalumynais. Sriubą tinka skaninti šaukšteliu natūralaus jogurto ar liesos grietinės.

Suskleisti
Moliūgų sriuba
Receptas: Moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 157
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (muskatinio)
Svogūnai: 1.00 g (didesnis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sultinys: 750.00 ml (naminio daržovių arba jautienos)
Grietinėlė: 100.00 ml (riebios)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 5.00 valg. š.
Bazilikai: 3.00 vnt. (lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite.
  2. Česnakus ir svogūną nulupkite, 2 skilteles pakepinkite svieste su svogūnu, kitas dvi palikite.
  3. Svogūnų ir česnakų troškinį krėskite į puodą su sultiniu, sumeskite moliūgo kubelius ir virkite apie 20 min., kol moliūgas suminkštės.
  4. Puodą nukelkite nuo viryklės. Likusias česnako skilteles sugrūskite su bazilikų lapeliais, sumaišykite su aliejumi, viską pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir supilkite į sriubą.
  5. Sriubą išplakite elektriniu plakikliu, pagardinkite grietinėle.
  6. Trintą moliūgų sriubą galite paskaninti skrudintos duonos skrebučiais, moliūgų sėklomis, mėlynųjų pelėsių sūriu.
Suskleisti
Kopūstų sriuba.
Receptas: Nekaloringa kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 232
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((saldžiosios, žalios))
Pomidorai: 2.00 vnt. ((2 stiklainiai konservuotų pomidorų))
Grybai: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. ((galima ir 3 pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visas daržoves;
  2. Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
  3. Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
  4. Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
  5. Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
Suskleisti
Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
Receptas: Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 40
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (supjaustyti gabalėliais)
Morkos: 4.00 vnt. (supjaustytos gabalėliais)
Obuoliai: 3.00 vnt. (nedideli, nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Žiediniai kopūstai: 0.50 vnt. (vidutinio dydžio)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vandens)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kvapnieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3–5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.

3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.

4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.

5. Patiekite pabarstę pistacijų riešutais ir kalendrų lapeliais.

Suskleisti
Porų ir lapinių kopūstų sriuba
Receptas: Porų ir lapinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 27
Receptas
Ingredientai
Porai: 4.00 vnt. (jei dideli, tuomet 3; tik baltos ir šviesiai žalios dalys)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Salierai: 0.50 vnt. (šaknies)
Sultinys: 1.00 l (vištienos arba daržovių)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Lapiniai kopūstai (kale): 4.00 vnt. (lapai)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto; patiekimui)
Duona: 4.00 vnt. (skrudintos riekės; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Porus supjaustykite plonais griežinėliais. Puode išlydykite sviestą ir jame švelniai apkepinkite porus, kol jie suminkštės. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę ir saliero šaknį, dar minutę pakepinkite maišydami.

2. Supilkite sultinį, įberkit druskos, užvirkite. Virkite sriubą uždengtą ant mažos ugnies, kol bulvės ir salierai suminkštės.

3. Nupjaukite nuo koto ir susmulkinkite lapinio kopūsto lapus, kotus išmeskite (arba panaudokite daržovių sultiniui virti). Sudėkite į puodą ir palaukite, kol sriuba vėl užvirs. Po pusės minutės nukelkite nuo ugnies.

4. Virtuviniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.

Patiekite sriubą su paskrudintos duonos gabalėliu arba su paskrudintais pinijų riešutais, galite patarkuoti truputį kietojo sūrio.

Suskleisti
Kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba
Receptas: Lengva kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Salierai: 250.00 g (gumbo)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kvapnieji pipirai: 3.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 4.00 puodelis (arba daržovių sultinio)
Druska: 0.50 arbat. š.
Grietinėlė: 0.25 puodelis (ar veganiškų jos alternatyvų)
Aliejus: 4.00 arbat. š. (makadamijos riešutų, patiekimui (nebūtina, bet suteikia papildomo skonio)
Putpelės kiaušinis: 2.00 vnt. (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite svogūną, salierą ir žiedinį kopūstą kubeliais, berkite į vidutinio dydžio puodą, kuriame įkaitinote šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti.

2. Suberkite į puodą pipirus, lauro lapus, supilkite vandenį ar sultinį, pridenkite puodą dangčiu ir užvirkite.

3. Sumažinkite karštį iki vidutinio ir virkite apie 25 min. Išimkite lauro lapus ir pipirus, įberkite druskos. Sutrinkite sriubą, supilkite grietinėlę ir dar patrinkite. Paragaukite ir, jei reikia, dar pasūdykite.

4. Patiekite dubenėliuose su minkštai virtais putpelių kiaušiniais ir lašeliu makadamijų riešutų aliejaus. Aš dar pridėjau šiek tiek ridikėlių ir daigintų mungo pupelių.

Suskleisti
Indiška žiedinių kopūstų sriuba
Receptas: Indiška žiedinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 48
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, tarkuoto)
Ciberžolė: 2.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 2.00 arbat. š.
Jogurtas: 1.50 st. (natūralaus)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 4.00 žiupsnelis (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Sudėkite supjaustytą bulvę bei žiedinį kopūstą ir susmulkintą svogūną į didelį puodą su aliejumi ir trupučiu vandens.

2. Užvirinkite, išmaišykite, uždenkite puodą ir sumažinę kaitrą virkite apie 10 minučių – retsykiais pamaišydami ir stebėdami, kad neprisviltų, jei kartais kaitra per didelė.

3. Pridėkite sutraiškytą česnaką, imbierą, prieskonius ir maišydami pakaitinkite kelias minutes.

4. Supilkite į puodą daržovių sultinį, užvirinkite, uždenkite ir pavirkite ant mažos ugnies apie 20 minučių. Trintuvėje sriubą sutrinkite, sumaišykite su jogurtu ir įpylę į lėkštę papuoškite kalendra.

Suskleisti
Salierų sriuba
Receptas: Salierų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 99
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 300.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies ir ryšelis lapų)
Paprikos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės (3-4)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta arba piurė: 1.00 st.
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite.
  2. Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių.
  3. Likusį svogūną susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje. Vėliau supilkite pomidorų pastą ir dar patroškinkite kelias minutes.
  4. Viską perpilkite į sriubą ir dar šiek tiek pavirkite maždaug 5-7 minutes. Pagardinkite žalumynais.
  5. Druskos nedėkite, jeigu trūks sūrumo, pagardinkite šlakeliu sojos padažo.  
Suskleisti
Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba
Receptas: Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 52
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 vnt.
Bulvės: 6.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 5.00 g
Prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves, sutarkuokite burokėlį ir virkite pasūdytame vandenyje.

2. Supjaustykite svogūną, salierus, saldžiąją papriką ir keletą minučių apkepkite daržoves keptuvėje ant aliejaus. Paskui viską sudėkite į puodą.

3. Sriubą virkite, kol daržovės išvirs. Prieš tiekdami, pagardinkite ją grietine.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Daržovių sriuba
Receptas: Daržovių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Druska: 3.00 žiupsnelis
Sviestas: 120.00 g
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 100.00 g (virtos)
Šaldytos šparaginės pupelės: 100.00 g (virtos)
Žiediniai kopūstai: 100.00 g (virtos)
Žirniai: 100.00 g (žali)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite kubeliais bulves.

2. Ant sviesto pakepinkite svogūną, žiedinį kopūstą, pupeles, morką ir žirnius.

3. Baigiant virti bulvėms, sudėkite į puodą apkeptas daržoves, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir  pavirkite dar apie 7 minutes. Tiekite su grietine.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

Suskleisti
Trinta cukinijų ir morkų sriuba
Receptas: Trinta cukinijų ir morkų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 74
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Duona: 100.00 g (kelios riekės baltos sumuštinių duonos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau.

2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti sultinį) ir virkite kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijų gabalėlius bei svogūną ir pavirkite dar kelias minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Kol verda daržovės, supjaustykite duoną kubeliais ir trumpai apkepkite aliejuje.

4. Išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu.

5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, užberkite skrudintų duonos kubelių, papuoškite turimais žalumynais.

 

Suskleisti
Morkų sriuba
Receptas: Morkų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 31
Receptas
Ingredientai
Morkos: 6.00 vnt.
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Paruoškite daržovių sultinį. Nulupkite daržoves. Vieną morką išvirkite nepjaustytą, kitas morkas ir bulves supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite morkas, pabarstykite druska ir 10 min. pakepinkite ant silpnos ugnies, vis pamaišykite. Sudėkite bulves, supilkite pusę sultinio. Virkite, kol suminkštės daržovės.

3. Sutrinkite sriubą virtuvės kombainu, supilkite atgal į puodą su likusiu sultiniu. Užvirinkite, pagardinkite pipirais.

4. Virtą morką sutarkuokite smulkia trintuve. Įpilkite į lėkštę sriubos, įdėkite šaukštą tarkuotų morkų, pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Kulinaro patarimas. Morkų sriubai pagardinti iki putų suplakite 150 ml grietinėlės, sumaišykite su šaukšteliu tarkuotų krienų, pagal skonį pasūdykite. Įpylusi į lėkštę sriubos, ant viršaus užkrėskite šaukštą grietinėlės.

Suskleisti
Brokolinių kopūstų sriuba
Receptas: Brokolinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (viščiuko filė)
Sūris: 150.00 g (brandinto)
Grietinėlė: 100.00 ml (neriebios)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį tarkuoto)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį kapotų)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Baltos duonos skrebučiai 2.00 riekės
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens ir pavirkite apie 20 min. Baigdama virti šiek tiek pasūdykite. Išgriebkite vištieną, sultinio neišpilkite.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, trumpai pakepinkite svieste, kai svogūnų gabalėliai įgaus auksinį atspalvį, išspauskite česnaką ir dar šiek tiek pakepinkite.

3. Bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

4. Brokolinius kopūstus išskirstykite nedideliais žiedynais.

5. Į vištienos sultinį sudėkite pakepintus svogūnus, bulves ir brokolinius kopūstus, virkite ant silpnos ugnies apie 15 min.

6. Nukaiskite sriubą ir palikite šiek tiek atvėsti, sudėkite vištienos gabalėlius, sutrinkite elektriniu grūstuvu.

7. Vėl užkaiskite puodą, supilkite grietinėlę, suberkite smulkiai tarkuotą sūrį, pagardinkite sriubą muskatu, kapotomis petražolėmis ir krapais. Tiekite su baltos duonos skrebučiais.  

Suskleisti
Porų sriuba
Receptas: Porų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Porai: 400.00 g (baltoji dalis)
Bulvės: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 2.00 l (natūralus)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (parmezanas)
Grietinėlė: 200.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Porą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite.

2. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite.

3. Keptuvėje karštame svieste pakepinkite svogūnus ir česnakus. Kai šie suminkštės, suberkite porus, pievagrybius ir apie 10 min. patroškinkite ant silpnos ugnies.

4. Į gilesnį puodą supilkite sultinį, suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite 15–20 minučių, tada sukrėskite svogūnų, porų ir pievagrybių troškinį, sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kapotais žalumynais (truputį jų palikite papuošti) ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

5. Į sriubą įmaišykite grietinėlę, išpilstykite ją į lėkštes, berkite po truputį parmezano ir žalumynų.

6. Tiekite su mėgstamos baltos duonos riekele. 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos