15 mėsiškų ir vegetariškų patiekalų su moliūgais: nuo blynų iki troškinių

Moliūgas – karališkoji rudens daržovė, prapjovus vieną jų, galima pamaitinti ne tik šeimą, bet neretai ir visą giminę. Jei sriubas jau virėte, metas ir kitiems patiekalams su moliūgais. Jūsų valia, mėsiškiems ar lengvesniems vegetariškiems!
Avienos ragu su moliūgais
Avienos ragu su moliūgais / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Patiekalai be mėsos:

Moliūgų troškinys
Receptas: Moliūgų troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
3.1 / 56
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Svogūnai: 3.00 vnt. (puodelis kapotų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Itališkų žolelių mišinys: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir plaušus, nulupkite, minkštimą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.

2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite odelę ir taip pat supjaustykite griežinėliais.

3. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite juostelėmis.

4. Apkepo inde daržoves sluoksniuokite taip: moliūgai, pomidorai, svogūnai, paprikos. Viršų apibarstykite druska, žolelėmis, apšlakstykite lydytu sviestu, uždenkite ir kepkite 160 °C orkaitėje 1,5 val. Dangtį nukelkite, atsargiai pamaišykite ir kepkite dar apie pusvalandį, kol viršus apskrus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Lenkiški bulvių ir moliūgų kukuliai
Receptas: Lenkiški bulvių ir moliūgų kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir kartu su moliūgu išvirkite. Nukoškite ir sugrūskite.
  2. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, miltus, pasūdykite ir gerai išminkykite.
  3. Iš bulvių masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius ir virkite juo pasūdytame vandenyje 10–15 minučių.
  4. Patiekite su spirgučių arba grietinės ir sviesto padažu.
Suskleisti
Gniocchi su baravykais ir moliūgų tyre
Receptas: Gnocchi su baravykais ir moliūgų tyre
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 60.00 g (tarkuoto gniocchi tešlai ir dar 1 šaukšto pabarstymui)
Bulvės: 400.00 g (gniocchi tešlai)
Miltai: 100.00 g (00 tipo; gniocchi tešlai)
Kiaušinių tryniai: 40.00 g (gniocchi tešlai)
Rozmarinai: 1.00 vnt. (po pusę šakelės gniocchi tešlai ir moliūgų tyrei)
Druska: 1.00 žiupsnelis (gniocchi tešlai)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (gniocchi tešlai)
Moliūgai: 400.00 g (moliūgų tyrei)
Svogūnai: 1.00 vnt. (moliūgų tyrei)
Česnakai: 4.00 skiltelės (moliūgų tyrei)
Sviestas: 80.00 g (30 g moliūgų tyrei ir 50 g baravykams)
Baravykai: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves su lupena (panašaus dydžio) gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame. Svarbu, kad vanduo vos burbuliuotų.

2. Iš anksto pasiruoškite viską, ką dėsite į bulves – miltus, susitarkuokite parmezaną, atskirkite kiaušinio trynius, labai labai smulkiai susismulkinkite rozmarinus.

3. Bulvėms išvirus ir jas nusunkus reikia iš karto lupti kol, jos karštos. Aš įsmeigiu šakutę, vienoj rankoj šakutė su pasmeigta bulve, o kita ranka lupu. Iš karto nulupus, reikia išspausti per bulvių spaustuką. Labai svarbu visa tai daryti greitai, kol bulvės dar karštos.

4. Į šiltas bulves sudėkite visus priedus – rozmariną, parmezaną, miltus, kiaušinio trynius, druskos ir pipirų – keliais judesiais suminkykite tešlą. Tik susikabino į vieną gumulą ir dėkite į šalį.

5. Atsipjovus gabalą, iškočiokite ploną vamzdelį ir jį sukapokite nedideliais gabalėliais. Tada gabalėlius dėkite ant šakutės ir spausdami sukite nuo jos. Suformuotus virtinius šiek tiek apibarstykite miltais ir dėkite 20–30 minutėms į šaldytuvą.

6. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių (režimas – su vėjeliu).

7. Supjaustome moliūgą 3x3 cm gabalėliais, svogūną supjaustome į keturias dalis ir per pusę perjauname česnaką. Supjaustytas daržoves dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, dedame rozmariną, apšlakstome tyru alyvuogių aliejumi ir, užbarstę druskos ir pipirų, rankomis tolygiai paskirstome ir dedame kepti į įkaitusią orkaitę. Kepame apie 30 minučių.

8. Visas iškepusias daržoves, išskyrus rozmariną, supilame į puodą, įdedame sviesto, įpilame šlakelį karšto vandens (pilame po nedaug) ir trintuvu sutriname iki vientisos masės.

9. Iš turimų baravykų išsirenkame gražiausią ir jį supjaustome išilgai – papuošimui. Likusius supjaustome nedideliais gabalėliais. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus ir apkepame išilgai supjaustytus baravykus. Apkepus sudedame ant popierinio rankšluosčio ir užbarstome druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

10. Užkaičiame didelį puodą vandens ir šiam užvirus, sudedame gnocchi. Kai iškils į paviršių, išgriebkite.

11. Į jau naudotą keptuvę sudedame likusius baravykus ir apkepiname, bet ne per daug. Užbarstome druskos ir pipirų. Kiaurasamčiu sudedame gnocchiį keptuvę ir dar pakepame porą minučių.

12. Į lėkštės vidurį dedame moliūgų tyrę, ant viršaus baravykus su gnochi, užtarkuojame parmezano ir uždedame keptą baravyką ant viršaus.

Suskleisti
Rudeninis kuskusas su moliūgu
Receptas: Rudeninis kuskusas su moliūgu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinės, supjaustytos 2 cm gabaliukais)
Pastarnokas: 2.00 vnt. (vidutiniai, supjaustyti 2 cm gabaliukais)
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Pankolių sėklos: 0.50 arbat. š.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Imbieras: 0.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Aitrioji paprika: 0.25 arbat. š.
Aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Moliūgai: 400.00 g (supjaustyto kubeliais)
Džiovinti abrikosai: 8.00 vnt. (supjaustyti gabaliukais)
Avinžirniai: 400.00 g (virtų)
Vanduo: 1.50 st. (apie 1 stiklinė kuskusui ir 0,5 stiklinės daržovėms; gali reikėti daugiau)
Kalendros: 1.00 sauja (kapotos; patiekimui)
Harisa: 2.00 valg. š. (patiekimui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kuskusui)
Kuskusas: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Morkas ir pastarnokus suberiame į kepimo indą. Prieskonius – cinamono lazdeles, pankolio sėklas, lauro lapus, maltą imbierą, ciberžolę, aštrią papriką ir čilidribsnius, druską sumaišome su 5 šaukštais alyvuogių aliejaus. Visą šį miksą užpilame ant morkų su pastarnokais ir rankomis išmaišome, kad prieskoniai pasidengtų tolygiai. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 15 min.

2. Tuomet įdedame supjaustytą moliūgą. Toliau kepame dar 35 minutes.

3. Suberiame džiovintus abrikosus ir avinžirnius. Ir įpilame šiek tiek karšto vandens – vanduo daržovių apsemti neturi, bet svarbu, kad ant dugno jo būtų pakankamai. Grąžiname kepimo indą į orkaitę ir kepame dar apie 10 min.

4. Baigiant kepti daržovėms, kuskusą suberiame į dubenį, įberiame žiupsnį druskos, užpilame verdančiu vandeniu ar sultiniu – skysčio visada pilu apie 1 cm virš kruopų (maždaug per piršto storį) – ir sandariai uždengiame dangčiu ar maistine plėvele. Paliekame 10 min. Tuomet įdedame sviesto ir šakute „išpurename“ kuskusą.

5. Į lėkštę dedame kuskuso, ant viršaus daržovių, beriame kalendrų, jei norime, užsidedame harisos.

Suskleisti
Keptas sviestinis moliūgas
Receptas: Keptas sviestinis moliūgas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 44
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (sviestinis)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

2. Moliūgą nuskuskite daržovių skustuku ir perpjaukite išilgai per pusę. Šaukštu išskobkite sėklalizdį.

3. Moliūgo puses sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ir supjaustykite, neįpjaudami iki galo, plonais griežinėliais. Aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais ir apibarstykite čiobreliais.

4. Kepkite orkaitės viduryje 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite lydytu sviestu ir apibarstykite maltais migdolais. Kepkite dar 15 minučių, kol moliūgas gražiai parus.

5. Tiekite kaip garnyrą ar valgykite kaip pagrindinį patiekalą su duona ir jogurtiniu padažu.

Suskleisti
Moliūgų ir bulvių blynai
Receptas: Moliūgų ir bulvių blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 172
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g (be žievės, sutarkuoto burokine tarka)
Bulvės: 600.00 g (nuskustų, sutarkuotų burokine tarka)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kajeno pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skon 5)
Moliūgo sėklos: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (arba graikiško jogurto; patiekimui)
Rūkyta lašiša: 100.00 g (patiekimui (nebūtinai))
Kaip gaminti

Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.

1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.

2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.

3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.

4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.

Suskleisti
Rizotas su moliūgais ir apelsinais
Receptas: Vegetariškas apelsinų rizotas su moliūgais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 300.00 g (arborio)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Moliūgai: 250.00 g
Moliūgo sėklos: 100.00 g
Kokosų pienas: 200.00 ml (arba 150 ml kokosų grietinėlės)
Sūris: 40.00 g (tarkuoto; arba 3–4 valg. šaukšt. maistinių mielių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sojos padažas: 3.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkiai pjaustytų)
Daigai: 1.00 valg. š. (garstyčių)
Kaip gaminti

1. Nuo apelsinų nutarkuokite žievelę ir išspauskite iš vaisių sultis.

2. Į nedidelį puodą įpilkite 1 l vandens ir apelsinų sultis, įberkite po šaukštelį baziliko ir raudonėlio, šiek tiek juodųjų pipirų, pusę šaukštelio druskos, pavirkite apie 4 min.

2. Supjaustykite moliūgą vienos piršto pagalvėlės dydžio kubeliais.

3. Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus, sojos padažo, įberkite šaukštelį cukraus, pakaitinkite 2 min. ant vidutinės ugnies. Sudėkite moliūgo sėklas, kubelius ir pakepkite 3 min. Suberkite ryžius ir dar 3 min. juos maišydami pakepinkite.

4. Sultinį supilkite per 4 kartus (kad tilptų į keptuvę ir ryžiai po truputį viską sugertų).

5. Po 20 min., kai ryžiai taps panašūs į makaronų al dente variantą, įpilkite kokosų pieno, suberkite visą tarkuotą apelsino žievelę, maistines mieles ir paskutinį kartą gerai išmaišykite.

6. Supjaustykite svogūnų laiškus, jais ir garstyčių daigais papuoškite lėkštes.

Suskleisti
Keptas moliūgas su lęšiais
Receptas: Keptas moliūgas su lęšiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas riekelėmis, bet nenuluptas)
Svogūnai: 2.00 vnt. (stambiai supjaustyti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Šalavijai: 1.00 sauja (šviežių arba džiovintų)
Lęšiai: 100.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (reikės tarkuotos žievelės ir 2 valg. šaukšt. sulčių)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutraiškyta)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, sukapotų)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, sukapotų)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (minkšto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje moliūgo riekes ir svogūnus gerai sumaišome su 2 valg. šaukšt. aliejaus, šalavijo lapais, 3/4 arbat. šaukšt. druskos ir pipirų. Išdėliojame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

2. Kepame 25–30 min. 220 laipsnių temperatūroje. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti 10 min.

3. Kol kepa moliūgai, išverdame lęšius, nukošiame. Sumaišome su likusiais ingredientais (išskyrus sūrį), 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus ir 1/4 arbat. šaukšt. druskos.

4. Sumaišome moliūgus su lęšiais. Užbarstome gabaliukais pjaustytu sūriu.

Suskleisti

Patiekalai su mėsa:

Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
Receptas: Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 93
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelių)
Grietinėlė: 100.00 g (geriamosios)
Karis: 1.00 g (žiupsnelis pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną ir moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas smulkiai sutarkuokite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirmiausia suberkite į keptuvę vištieną. Kelias minutes apkepkite.
  3. Tada berkite moliūgus ir morkas. Šiek tiek apkepkite.
  4. Tada ant viršaus pilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite uždenkite keptuvę dangčių ir periodiškai pamaišydama apie 10 min. patroškinkite.
  5. Kad būtų daugiau skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens.
  6. Troškinį patiekite su virtais ryžiais.

 

Suskleisti
Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
Receptas: Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kulšelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (jūros pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Moliūgai: 650.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 10.00 skiltelės
Vynas: 400.00 ml (sausas arba sultinys)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Medus: 2.00 valg. š. (1-2 valg. š.)
Kuskusas: 250.00 g
Raudonėliai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Kulšeles nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir pipirais. Moliūgą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite riekelėmis.

2.2–3 šaukštus aliejaus įkaitinkite troškintuve ir iš abiejų pusių apkepkite kulšeles. Išimkite. Česnaką nulupkite. Moliūgų riekeles, česnako skilteles ir saldžiąsias paprikas sudėkite į troškintuvą ir pakepinkite.

3.Supilkite vyną, 200 mililitrų daržovių sultinio, įmaišykite medų, vėl sudėkite kulšeles ir uždengę troškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 45 minutes. Paskutines 15 minučių troškinkite atidengę.

4.Tuo tarpu užvirkite likusį sultinį. Manų kruopainius sudėkite į dubenį, užpilkite karštu sultiniu ir palikite 6 minutėms, po to išmaišykite šakute, supilkite likusį aliejų. Kulšeles paskaninkite druska ir pipirais. Raudonėlius nuplaukite, susmulkinkite, apibarstykite kulšeles. Tiekite su kuskusu.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia
Receptas: Vištienos troškinys su ryžiais ir moliūgu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kumpelių)
Moliūgai: 400.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (arba pomidoras didelis)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g
Petražolės: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite vištienos gabaliukus. Kiekvieną puselę kepkite maždaug po 5–6 minutes. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais (arba paukštienos prieskoniais). Apkeptus gabaliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Išvirtus ryžius sumaišykite su pakepintais pievagrybiais ir svogūnais. Ryžius su grybais pasūdykite ir paskaninkite juodaisiais pipirais.

3. Į atskirą indą sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus moliūgus, obuolius ir petražoles. Obuolių dėkite tik tuo atveju, jei mėgstate kiek neįprastus patiekalus, jei ne – geriau pomidorai.

4. Talpaus troškintuvo dugną truputį patepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite ryžius, vištieną bei daržoves. Viską dar kartą pabarstykite druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu. Troškintuvą uždenkite ir maždaug 40 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.

5. Kai išjungsite orkaitę, troškintuvą iš jos išimkite tik po 15–20 minučių. Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia.

Suskleisti
Vištiena su moliūgais
Receptas: Vištiena su moliūgais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (gali būti šlaunelė, blauzdelė ir dalis krūtinėlės)
Pievagrybiai: 150.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sauso)
Daržovių sultinys: 100.00 ml (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Medus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, didesnes dalis susmulkinkite. Visus vištos gabalėlius pagal skonį pasūdykite, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais ir gerai įtrinkite.

2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

3. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, kotelius nuvalykite ir supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais.

4. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, kol dailiai pagels, tada sumeskite moliūgų gabalėlius ir pievagrybių griežinėlius, supilkite vyną, sultinį, sudėkite vištienos gabaliukus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. Tiekite su mėgstamu garnyru.

Suskleisti
Moliūgo ir mėsos apkepas
Receptas: Moliūgo ir mėsos apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Malta mėsa 500.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Špinatai: 30.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Mėsos prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Moliūgo minkštimą ir bulves supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite.

2. Susmulkinkite česnakus ir sumaišykite su mėsa bei pipiras ir kitais prieskoniais.

3. Sumaišykite moliūgus, bulves bei mėsos masę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įdėkite pjaustytus špinatus ir supilkite visą masę į kepimo indą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Avienos ragu su moliūgais
Receptas: Avienos ragu su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g
Jautiena: 800.00 g (aviena)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Grietinė: 250.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir stambiai supjaustykite. Moliūgus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 4 centimetrų dydžio kubeliais.

2.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite. Sudėkite svogūnus ir šiek tiek patroškinkite. Pabarstykite miltais, supilkite sultinį, vyną ir leiskite pavirti 25 minutes.

3.Sudėkite moliūgų gabaliukus ir dar troškinkite 15 minučių. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su grietine ir sudėkite į troškinį.

4.Užvirkite, pabarstykite druska, pipirais, tarkuotais muskatais, apšlakstykite  išspaustomis citrinų sultimis ir nukelkite nuo ugnies. Tiekite su virtais laukiniais ryžiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštrus moliūgų troškinys
Receptas: Aštrus moliūgų troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 26
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Kiauliena: 500.00 g
Morkos: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 l (tinka bet koks)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Morkas supjaustykite nedideliais gręžinėliais.
  3. Kiaulieną supjaustykite irgi nedideliais kubeliais.
  4. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiau.
  5. Aitriąsias paprikas supjaustykite.
  6. Į skardą dėkite moliūgus, morkas, svogūnus, česnakus, paprikas.
  7. Pagardinkite druska, pipirais. Ant viršaus uždėkite raudonėlius.
  8. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
  9. Kiaulieną apkepkite su nedideliu kiekiu aliejaus ant labai stiprios ugnies.
  10. Į karščiui atsparų indą įdėkite visas daržovės, sudėkite kiaulieną.
  11. Pagardinkite pipirais, druska. Įpilkite sultinio, kad visi daržovės ir mėsa būtų apsemtos sultiniu. Ir dar troškinkite 150 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  12. Galima pagardinti kruopomis, tuomet būtų tiršta sriuba.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis