1. Trintos bulvės + parmezano sūris + svogūnų laiškai = bulviniai keksiukai
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, keksiukų formeles ištepkite aliejumi.
- Dubenyje sumaišykite 600 g žalių tarkuotų bulvių, svogūnų laiškus ir pusę stiklinės tarkuoto parmezano.
- Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, apšlakstykite aliejumi ir kruopščiai viską išmaišykite.
- Dėkite masę į formeles, šiek tiek paspausdami šaukštu.
- Kepkite 60–70 minučių, kol kraštai gražiai apskrus.
2. Migdolų riešutai + datulės + džiovinti vaisiai = energiniai batonėliai
- Iki 180 lapsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių apkepinkite migdolų riešutus.
- Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite apkepintus riešutus, džiovintus vaisius bei datules.
- Gautą masę dėkite ant maistinės plėvelės, formuokite kvadratėlius ir bent valandai dėkite į šaldytuvą.
3. Pienas + makaronai + čederio sūris = makaronai grietinėles padaže
- 2 stiklines makaronų – kriauklių išvirkite 2 stiklinėse pieno.
- Virkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami. Kai makaronai išvirs, įberkite tarkuoto sūrio ir gerai išmaišykite.
4. Mišinys pyragui + apelsinų sultys + jogurtas = apelsinų pyragas
- Dideliame dubenyje sumaišykite 500 g miltinio pyrago mišinio, 200 g neriebaus graikiško jogurto ir 1 stiklinę apelsinų sulčių.
- Galite įtarkuoti apelsinų žievelės. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–35 min.
5. Bulvės + grietinėles sūris + šoninė = bulvių „laiveliai“
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, 4 bulves su lupenomis kelis kartus subadykite šakute ir dėkite į skardą. Kepkite apie 1 val.
- Smulkiai supjaustykite 250 g šoninės ir gerai pakepkite. Kai bulvės iškeps, leiskite joms atvėsti, vėliau supjaustykite per pusę ir išskobkite dalį minkštimo, kad išeitų „laiveliai“.
- Išskobtą bulvių masę sutrinkite, sumaišykite su kepta šonine bei grietinėlės sūriu. Gautą masę dėkite į „laivelius“ ir kepkite orkaitėje dar 15 min.
6. Vištiena + garstyčių ir medaus padažas + riestainiukai = gardūs vištienos kąsneliai
- Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Dėkite į dubenį, įberkite druskos pipirų, įdėkite garstyčių ir medaus padažo, gerai išmaišykite bei bent valandai dėkite į šaldytuvą.
- Nesaldžius riestainius sutrupinkite elektriniu smulkintuvu ir pridėkite druskos. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvoliokite smulkintuose riestainiuose, dėkite ant grotelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
7. Vištiena + „Coca–cola“ + sojų padažas = glazūruota vištiena
- Išvirkite vištienos kulšeles, nupilkite vandenį ir į tą patį puodą įpilkite 2 stiklines kokakolos.
- Limonade virkite kulšeles dar apie 30 min. ant vidutinės ugnies. Vėliau į puodą pridėkite 4 valg. š. sojų padažo ir 2 valg. š. druskos. Virkite dar 30 min.
8. Lazdynų riešutai + cukrus + kiaušinio baltymas = riešutų sausainiai
- 100 g nuluptų lazdynų riešutų kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus gražią auksinę spalvą (apie 15 min.). Kai riešutai atvės, nuvalykite žievelės likučius ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu, kad išeitų kažkas panašaus į grūdelius.
- Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi. Išplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų, įberkite žiupsnelį druskos, dėkite riešutus, cukrų bei atsargiai išmaišykite.
- Masę semkite šaukštu ir dėkite ant kepimo skardos. Kepkite apie 30 min.
9. Kiaušiniai + miltai + „Nutella“ = „Brownie“ pyragas
- Kepimo indą ištepkite sviestu, orkaitę įkaitinkite iki 180 lapsnių. Sumaišykite 1/4 stiklinės „Nutellos“, 2 kiaušinius, 1/2 stiklinės miltų.
- Maišykite, kol tešla taps vientisa. Masę pilkite į kepimo indą ir išlyginkite su mentele. Kepkite apie 15 min., patikrindami dantų krapštuku.
10. Šokoladas + kiaušiniai + sviestas = šokoladinis pyragas
- Įkaitinkite orkaitę iki 170–180 laipsnių. Kepimo indą su aukštais kraštai išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu.
- Ištirpinkite 2 šokolado plyteles ir 150 g sviesto, išplakite 7 kiaušinius. Atsargiai išmaišykite išplaktus kiaušinius, išlydytą šokoladą bei sviestą ir supilkite į kepimo indą.. Kepkite apie 30–40 min, patikrindami dantų krapštuku.
11. Šokoladiniai sausainiai + grietinėlė + cukrus = „Tinginių“ pyragas
- 33–35 proc. riebumo grietinėlę išplakite su cukrumi.
- Sausainius išdėliokite inde ir sluoksniuokite su plakta grietinėle.
12. Cukrus + apelsinų sultys + druska = apelsininis šerbetas
- 2 stiklines apelsinų sulčių sumaišykite su 1/4 stikline cukraus bei žiupsneliu druskos. Viską gerai išplakite, kad ištirptų cukrus.
- Gautą mišinį supilkite į plastikinį indą su dangčiu ir dėkite į šaldymo kamerą.
- Kas 30–40 min. atidarykite indą ir kruopščiai pamaišykite masę, kad ištirptų ledo kristalai. Pakartokite tai 3–5 kartus ir šerbetas bus paruoštas.
13. Miltai + sviestas + cukraus pudra = trapūs sausainiai
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių. Sumaišykite 350 g sviesto, pusę stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus) bei žiupsnelį druskos.
- Dėkite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formuokite sausainius.
- Kepkite 20–25 min., kol įgaus šviesiai auksinę spalvą.
14. Sluoksniuota tešla + šokoladas + kiaušiniai = šokoladiniai raguoliai
- Iki 180 lapsnių įkaitinkite orkaitę, skardą išklokite kepimo popieriumi. Išplakite 1 kiaušinį kartu su 1–2 šaukštais vandens. Atidėkite į šalį.
- Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir supjaustykite trikampiais (panašiais į picos skilteles). Susmulkintą šokoladą dėkite ant trikampių ir, pradedami nuo platesnio trikampio galo, suvyniokite bei sulenkite į pusmėnulio formą.
- Raguolių viršų ištepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 20–25 min.
15. Citrinos + grietinėlė + cukrus = citrininis pudingas
- Nulupkite 4 citrinas ir supjaustykite žievelę plonomis juostelėmis. Užpilkite žieveles vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min.
- Vėliau per sietelį nupilkite vandenį, į indą su žievelėmis įberkite stiklinę cukraus ir įpilkite stiklinę vandens. Vėl virkite ant silpnos ugnies apie 10 min., kol žievelė taps beveik permatoma. Įberkite dar vieną stiklinę cukraus, gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.
- Vėliau į puodą su žievelėmis įpilkite 3 stiklines grietinėles ir dar virkite 15 min. ant silpnos ugnies.
- Iš citrinų išspauskite sultis, įpilkite į indą su išvirusiomis žievelėmis ir leiskite atvėsti. Supilkite mišinį į indelius ir dėkite į šaldytuvą ne mažiau nei 5 val.