15min gidas: 5 įdomios madingojo „bruncho“ vietos sostinėje, kurios nusipelnė jūsų dėmesio

Vėlyvieji pusryčiai, kalbininkams grūmojant dar vadinami „brunchu“, ir Lietuvoje madingi jau kelerius metus. Savaitgalio pusryčiais, pereinančiais į pietus, siūlo mėgautis gana nemažai Vilniaus vietų. Tačiau, panašu, vienoms jų tai išties sėkmingas projektas, o kitiems – ne itin vykęs (todėl gana greit pabaigtas). Šįsyk atkreipėme dėmesį į 5 vietas, kurios vėlyvųjų savaitgalio pusryčių kviečia kiekvieną savaitgalį (o ne, pavyzdžiui, kartą per mėnesį), o pati vieta ir siūlomas meniu turi kuo nustebinti.
Vėlyvųjų pusryčių patiekalai
Vėlyvųjų pusryčių patiekalai / Luko Balandžio, Jurgos Mižutavičiūtės nuotr.

Parduotuvė-bistro „Assorti Gourmet“ (Halės turgavietėje)

Savaitgalį užsukus į Halės turgavietę galima savo akimis įsitikinti, jog turgaus atgimimas – ne šiaip sau tuščias pasakymas. Fasadiniame senajame šios turgavietės paviljone kone kas savaitę atidaroma po naują įdomią vietą, siūlančią čia pavalgyti. „Assorti Gourmet“ galima laikyti jei ne senbuviais, tai bent jau apšilusiais kojas, o nemažai žmonių savaitgaliais čia traukia būtent vėlyvųjų pusryčių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„ASSORTI Gourmet“ parduotuvė-bistro Halės turguje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„ASSORTI Gourmet“ parduotuvė-bistro Halės turguje

„Assorti Gourmet“ valgiaraštį kuria virtuvės šefas Tadas Gailiūnas ir šiuo metu jis siūlo rinktis iš 5 rūšių Benedikto kiaušinių – nuo klasikinių su kumpiu ar avokadu iki įdomiųjų su austrėmis ar su krevetėmis ir juodaisiais trumais. Savaitgaliais Halės turguje žmonių išties netrūksta, tačiau nedidelėje bistro virtuvėje triūsiantis šefas gerai pasiruošęs svečių apgulčiai, tad patiekalo čia sulauksite itin greitai. O ir valgyti žvalgantis į apsiperkančius bei prekiaujančius turguje tikrai smagu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Benedikto kiaušiniai „Assorti Gourmet“ Halės turgavietėje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Benedikto kiaušiniai „Assorti Gourmet“ Halės turgavietėje

Kas įdomaus: Benedikto kiaušiniai čia ruošiami iš ūkininkų auginami vištų kiaušinių. Renkantis, ko ragauti vėlyviesiems pusryčiams, jums bus pasiūlyta ir porcija šviežių austrių su taure burbuliuoto gėrimo. Nors kartą verta išbandyti!

„Bruncho“ laikas: šeštadienį ir sekmadienį, nuo 10 iki 15 val.
Kainos: Benedikto kiaušiniai: su kumpiu 3,99 Eur, su lašiša – 4,99 Eur, su austrėmis – 6,99 Eur.
Adresas: Halės turgavietė, Pylimo g. 58, Vilnius

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Austrės „Assorti Gourmet“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Austrės „Assorti Gourmet“

Restoranas „MEAT Steak house“

Nuo senamiesčio patraukus Karaliaus Mindaugo tiltu per Nerį galima rasti tikrai karališką vėlyvųjų pusryčių vietą. „MEAT Steak house“ darbo dienomis turi ištikimų pietautojų būrį, vakarais veiksmo irgi netrūksta, tačiau kiek mažiau žmonių žino, jog savaitgaliais šioje vietoje galima suvalgyti puikius pusryčius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“

„MEAT Steak house“ šeimininkas šefas Liutauras Čeprackas su savo komanda sudėliojęs puikų pusryčių meniu, kuriame vieni patiekalai įsitvirtinę ilgesniam laikui, tačiau nuolat atsiranda ir naujovių. Čia galima rinktis iš kelių rūšių Benedikto kiaušinių, nepasigailėsite paragavę turkiškos jų alternatyvos cilbir (be lukšto virtas kiaušinis jogurto „patale“ su įvairiais pikantiškais priedais).

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“ ispaniški Benedikto kiaušiniai
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“ ispaniški Benedikto kiaušiniai
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“ turkiški kiaušiniai
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“ turkiški kiaušiniai

Verta prašyti ir saldžiosios pusryčių klasikos – varškėtukų ar amerikietiškų blynelių, o desertui būtina užsisakyti churros – tokių, kokių Vilniuje niekur kitur nėra – purių ir tirpstančių burnoje, o ne traškių padžiūvėlių (žinoma, gali patikti ir tokios).

Beje, nors „MEAT Steak house“ šeimininkas – vienas garsiausių Lietuvos šefų, kurio kitas restoranas pernai pelnė geriausiojo apdovanojimą, „bruncho“ patiekalų kainos tikrai neišsišoka.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“ churros
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“ churros

Kas įdomaus: nors Benedikto kiaušinius Vilniuje tiekia nemažai vietų, yra ir tokių, kurios padažus ruošia iš miltelių, ir bandelės nežiba šviežumu. „MEAT Steak house“ džiugina tuo, kad viskas čia ruošiama vietoje, net bandelės kepamos. O amerikietiškų blynelių (beje, iš vaikiško meniu) bent sykį verta užsisakyti ne tik dėl skonio, bet kad pamatytumėt, kokio jie dydžio! Perspėjam iš anksto: jei užsakysite jų atžalai, neabejotinai teks suskubti į pagalbą.

Adresas: Juozapavičiaus g. 13, Vilnius
„Bruncho“ laikas: šeštadienį ir sekmadienį, nuo 10 iki 14 val.
Kainos: Benedikto kiaušiniai: klasikiniai – 6 Eur, ispaniški – 7 Eur, lietuviški – 7 Eur, amerikietiški blynai su klevų sirupu – 7 Eur.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“ amerikietiški blyneliai
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Meat Steak House“ amerikietiški blyneliai

Restoranas „Gaspar's“

Įdomaus ir kokybiško maisto oazė mažytis restoranėlis „Gaspar's“ – turi savo gerbėjų ratą, vėlyvųjų pusryčių patiekalų – irgi. „Brunchu“ čia galima mėgautis tik sekmadieniais, svečiai priimami trimis bangomis: 10 val., 12 val. ir 14:30 val. Kadangi šioje erdvėje vos keli staliukai – rezervuoti sau vietą, kad būtumėte tikri, išties verta.

„Gediminas Gražys Photography“, Linos Skukauskės nuotr./Restoranas „Gaspar’s“
„Gediminas Gražys Photography“, Linos Skukauskės nuotr./Restoranas „Gaspar’s“

Šios vietos šeimininkas šefas Gasparas Fernandezas, kurio šaknys – Indijoje, formuodamas vėlyvųjų pusryčių meniu išliko ištikimas savajai maisto gaminimo filosofijai. O tai reiškia, jog gamindamas klasikinius patiekalus kiekvienam jis suteikė įdomių egzotikos prieskonių. Čia galite mėgautis ir Benedikto kiaušiniais, ir belgiškais vafliais, ir saldžiaisiais pusryčių patiekalais. Indijos, iš kur kilęs šefas, virtuvė labai palanki vegetarams, tad ir „Gaspar's“ jie itin pamaloninti.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Gaspar's“
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Gaspar's“

Kas įdomaus: pusryčių meniu čia puikus, o dar ši vieta pusryčiaujant sužavi namine atmosfera – vietos tikrai nedaug, tad visai realu, jog jūsų vaikai netrukus jau žais su vaikais nuo gretimo staliuko, o bendras šurmulys primins namų svetainę. Jei rūpi lankytis ten, kur būna žinomų veidų, čia jų tikrai galima sutikti – nuo krepšininkų iki pop dainininkių.

„Bruncho“ laikas: sekmadienį, svečiai priimami 10, 12 ir 14:30 val., tačiau galima tartis ir dėl kito laiko trumpam pasisėdėjimui; staliukų yra ir lauke.
Kainos: Benedikto kiaušiniai: su rūkyta lašiša – 6 Eur, su aštuonkoju – 8,50 Eur, angliški pusryčiai – 8,50 Eur, blyneliai su bananais, kokosais ir kitais priedais – 5 Eur.
Adresas: Pylimo g. 23-3, Vilnius

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Gaspar's“
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Gaspar's“

Restoranas „Time“

Viešbutyje „Comfort Hotel“ judrioje Kauno-Mindaugo gatvių sankryžoje įsikūręs restoranas „Time“ vėlyvųjų sekmadienio pusryčių svečius kviečia jau ne pirmus metus. Tiesa, susidaro įspūdis, jog ne visi naujų „bruncho“ vietų medžiotojai yra apie tai girdėję.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Time“
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Time“

Ši vieta išsiskiria tuo, jog vėlyvieji pusryčiai organizuojami švediško stalo principu: sumokama fiksuota kaina (29 Eur žmogui), o tada galima mėgautis viskuo, kas tik yra tos dienos meniu. O ant maistu nukrautų stalų randama daug visko, skanaus ir įvairaus – pradedant šaltaisiais užkandžiai iš žuvies, mėsos, daržovių, baigiant rimtais karštaisiais valgiais, desertais. Nė kiek nejuokaujant galima sakyti, jog „Time“ pusryčiai skirti ilgo valgymo malonumui, svarbu tik ragauti visko po truputį. Į kainą įskaičiuota ir gėrimo su burbuliukais taurė.

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Time“
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Time“

Kas įdomaus: šios vietos šeimininkai – puikiai maistą bei gėrimus išmanantys šefas Egidijus Lapinskas ir someljė Arminas Darasevičius, tad kokybe čia galima neabejoti. Beje, priešingai nei būtų galima manyti, savaitgalio pusryčiautojų daugumą čia sudaro ne viešbučio svečiai, bet atėjusieji iš gatvės. Čia itin daug erdvės, įdomus industrinis interjeras, priešingai nei „Gaspar's“ restoranėlyje, nesijausite it namų svetainėje, o ir privataus pokalbio niekas nesiklausys.

„Bruncho“ laikas: sekmadienį, nuo 12:30 iki 16:30 val.
Kainos: 29 Eur vienam asmeniui (maistas ir gėrimai pasirenkami švediško stalo principu)
Adresas: Mindaugo g. 27, Vilnius

Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Time“
Jurgos Mižutavičiūtės nuotr. /Vėlyvieji pusryčiai restorane „Time“

Restoranas „Health“

Atšilus orams vis gyvesniame Užupio rajone įsikūręs restoranas „Health“ prisistato kaip sveiko, subalansuoto maisto vieta. Tad jokių išimčių čia nedaroma ir vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams. Visi patiekalai, kokius paprastai tikimės rasti „bruncho“ meniu, čia yra „susveikatinti“: pavyzdžiui, „Health“ nenaudojamas baltasis cukrus, gyvuliniai riebalai, vištiena.

Restorano archyvo nuotr./Restoranas „Health“
Restorano archyvo nuotr./Restoranas „Health“

Restorano šeimininkai meniu ilgainiui ketina atnaujinti, tačiau kol kas čia dar galite ragauti Benedikto kiaušinių su 4 skirtingais priedais (vietoje klasikinio olandiško padažo juos vanikuos burokėlių arba morkų putėsis), labai netikėtos šakšukos, šokoladinės avižinės košės ir pan.

„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Vėlyvųjų savaitgalio pusryčių patiekalas restorane „Health“
„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Vėlyvųjų savaitgalio pusryčių patiekalas restorane „Health“

Kas įdomaus: nors savaitgalio pusryčiai dažnai pristatomi kaip „pasilepinimo laikas“, kai kam svarbu, kad tas pasilepinimas dar ir neapsunkintų, nekenktų „kūno linijoms“. Savo patiekalais „Health“ ir stengiasi tokiems valgytojams įtikti. Kaip jiems sekasi su skoniais, belieka kiekvienam spręsti pačiam. Šių eilučių autorė šakšukos su burokėliais, kale kopūstais ir edamame pupelėmis gal daugiau ir nekartotų, o štai šokoladinė košė buvo puiki.

„Bruncho“ laikas: šeštadienį ir sekmadienį, nuo 11 iki 15 val.
Kainos: Benedikto kiaušiniai – 8 Eur, šakšuka – 8 Eur, vaisinis glotnutis – 4 Eur.
Adresas: Malūnų g. 4, Vilnius

Restorano archyvo nuor./Restorano „Health“ patiekalai
Restorano archyvo nuor./Restorano „Health“ patiekalai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis