15min gidas: nauja maisto vieta Vilniuje, kur verta užsukti bent 14 kartų

Kai pritrūksta noro klajoti po skirtingą maistą siūlančias kavines ir restoranus, ypač rudenišku oru, gera išeitis – keliauti ten, kur po vienu stogu pasitinka įvairovė. Pietaujantiems sostinės centre bei ieškantiems įdomios vietos pasisėdėjimui vakare duris atvėrė nauja vieta šalia Gedimino prospekto – „Downtown Food Hall“. Čia yra kone visko – nuo burgerių iki kinų maisto, nuo veganiškų saldėsių iki įvairiausių skonių spragėsių. 15min kviečia drauge pasidairyti po naująją vietą, kur maistą siūlo (ar tuoj siūlys) 14-a gamintojų.
„Downtown Food Hall“ centre – milžiniškas baras
„Downtown Food Hall“ centre – milžiniškas baras / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip pasakoja „Downtown Food Hall“ įkūrėjas Aidas Akcijonaitis, mintis, jog Vilniaus centre reikia panašios vietos, jam kilo dar prieš trejus metus lankantis Portugalijoje. Pastebėjus, jog per tuos trejus metus sostinėje spėjo įsikurti bent pora panašių vietų – „Uptown Bazaar“ Naujamiestyje, Benedikto turgus kiek atokiau nuo centro, pagaliau, ir Halės turgus juda panašia kryptimi – pašnekovas tvirtina, jog „Downtown Food Hall“ išsiskiria tuo, jog čia veikia tik maitinimo įstaigos, nėra jokių parduotuvėlių ar kioskelių.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“ įkūrėjas Aidas Akcijonaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“ įkūrėjas Aidas Akcijonaitis

Buvusios vieno prekybos tinklo parduotuvės vietoje įsikūręs „Downtown Food Hall“ pasitinka atvira erdve, kurios centre įrengtas milžiniškas ilgas baras su įspūdingu, meno instaliaciją primenančiu šviestuvų rinkiniu viršuje. Prie šio baro ruošiama kava ir prekiaujama alkoholiniais gėrimais.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“

Norint išsirinkti, ką šiandien valgysite, verta sukti ratą ir rinktis, kas labiausiai krito į akį ar suviliojo kaina. Beje, pietų metu jos čia net žemesnės nei nemažoje dalyje kitų vietų centre – rimtas patiekalas gali atsieiti ir 5,50 Eur (mūsų skaičiavimais, šiuo metu pietų kainų vidurkis Vilniaus centre – apie 7 Eur).

Kaip tikisi savininkai, ši vieta bus gyva ne tik pietų metu – ir baras, ir maistą gaminančios vietos veiks iki pat vakaro, tad čia galima ateiti ir vakarienės, ir vyno taurės ar alaus bokalo. Be to, tiesiai iš bendros patalpos veda raudonos durys į mažytę, jaukią kino salę „Kino Deli“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Kino deli“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Kino deli“

Čia atsisakyta dviejų dalykų – atsiskaitymų grynaisiais pinigais ir vienkartinių indų bei įrankių.

„Downtown Food Hall“ įrengti ir staliukai mažoms ar didesnėms kompanijos, ir vietos priešais langus vienišiams. Įdomu ir sveikintina, jog naujojoje maisto vietoje atsisakyta dviejų dalykų – atsiskaitymų grynaisiais pinigais ir (su tam tikromis išlygomis) – vienkartinių indų bei įrankių.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“

Kaip teigė ne vienerius metus maitinimo versle besisukantis A.Akcijonaitis, grynųjų pinigų atsisakyta dėl kelių priežasčių, tačiau pagrindinė ir svarbiausia pirkėjui – taip sutaupoma laiko, pardavėjui nereikia gaišti su grynaisiais, keisti banknotų, ieškoti grąžos ir pan.

Vienkartinių indų atsisakymas, sako verslininkas, leidžia palaikyti bendrą geresnį vietos įvaizdį, maisto gamintojams – gražiau patiekti valgį.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“ interjeras
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“ interjeras

Mes dar pridėsime, jog po pietų čia nelieka panašioms vietoms būdingo apšnerkštumo įspūdžio. Iš „Downtown Food Hall“ savininkų toks sprendimas pareikalavo papildomų investicijų, mat teko įrengti indų plovimo patalpas, tačiau jie šiuo žingsniu atvirai didžiuojasi. Tiesa, vienkartiniai indeliai ir įrankiai už prekystalių šmėžuoja, nes jie neišvengiami, kai maistas perkamas išsinešti.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Downtown Food Hall“

Paklaustas, kaip surinktas maisto operatorių rinkinys, kokie buvo atrankos kriterijai, A.Akcijonaitis pasakoja, jog pagrindinis siekis buvo turėti savo srities geriausius ar bent vienus iš geriausių.

„Aišku, subjektyvu vertinti, kieno pica ar burgeriai skaniausi, bet, manau, pavyko surinkti tuos, kurie yra vertinami, turi gerą vardą, stipriai dirba savo srityje“, – sako jis ir tikisi, jog lankytojus čia kvies sugrįžti skirtingas maistas, maisto gamintojų net 14-iolika, tad, juokiasi jis, teks apsilankyti bent tiek kartų, jei norėsis išragauti ir įvertinti viską.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šypsena prie „Paikio“ taško
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šypsena prie „Paikio“ taško

Šiuo metu „Downtown Food Hall“ jau dirba didžioji dalis maisto operatorių, laukiama, kol įsikurs kepinių vieta „Fiona“ ir sulčių bei salotų baras „Morka“, picos krosnies įrengimu kol kas dar rūpinasi „Pizza Verde“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Japoniško maisto taškas „Meat the Sushi“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Japoniško maisto taškas „Meat the Sushi“

Visos kitos vietos laukia lankytojų, o tai yra: „Burger Kiosk“, ruošiantys vienus geriausių mėsainių Vilniuje, vegetariško maisto taškas „Holigans“, šalia jų – japoniškus patiekalus siūlantys „Meat The Sushi“, daugeliui jau pažįstami vieni pirmųjų falafelių ir humuso ruošėjų Vilniuje „ZATAR falafel & hummus“, greta kino salės durų įsikūrusi spalvinga spragintų kukurūzų pardavimo vieta „Popcorn Lab“, kur įprasti spragėsiai spraginami šviežiai, o gardinti įvairiais egzotiškiausiais skoniais – laboratorijoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Burger Kiosk“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Burger Kiosk“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Popcorn Lab“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Popcorn Lab“

Kitoje salės pusėje pasitinka kinų virtuvės taškas „Eat More Chinese“, greta įsikūrę graikų virtuvės atstovai „Kalimera“ (viena nedaugelio vietų Vilniuje, kur patiekalams ruošti kepama šviežiai ant iešmo suverta mėsa, o ne šaldytas abejonių galinčios kelti mėsos ritinys).

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kinų maisto taškas „Est More Chinese“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kinų maisto taškas „Est More Chinese“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Kalimera“ vyrai ruošia graikiškus patiekalus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Kalimera“ vyrai ruošia graikiškus patiekalus

Graikų kaimynai – garuose virtas namines BAO bandeles-sumuštinius su azijietiškais priedais ruošiantys „Ping Pong“ ir „fish&chips“ meistrai „Paikis“. Rinkinį kol kas užbaigia „Peri Peri“ ir jų vištienos patiekalai, o ilgainiui atsidarys jau minėtosios kol kas už uždangų besislepiančios vietos.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Ping Pong“ siūlo garuose virtas bandeles bao
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Ping Pong“ siūlo garuose virtas bandeles bao

Pasidairykite ir traukite pietų ar vakarienės!

  • Adresas: Smetonos g. 5, Vilnius
  • Darbo laikas: I-IV 11-21 val., V-VI 11-23, VII 11-17 val.
  • Daugiau informacijos rasite ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs