„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

15min gidas: netikėtos pietų vietos sostinėje – nuo krautuvėlių ir turgaus iki muziejaus

Kur šiandien pietausite? Trauksite iš šaldytuvo dėžutę su namuose ruoštu maistu ir prisėsite biuro virtuvėje? Eisite į seną gerą patikrintą vietą? Raginsite kolegas paieškoti „ko nors įdomaus?“. Šį kartą siūlome kelias netikėtas pietų vietų rekomendacijas – ne didelių tinklų taškus, ne šeimos restoranėlius, bet užsukti į turgų, krautuvę, muziejų – visur galėsite skaniai papietauti. Bus ir lietuviško maisto, ir egzotikos, ir kuklių kainų, ir šiek tiek prabangos. Rinkitės ir… skanių pietų!
Pietų patiekalai
Pietų patiekalai

Kas: Halės turgavietė

Adresas: Pylimo g. 58, Vilnius

Darbo laikas: II–VII, 7–15 val.

Kur pietauti ir ko tikėtis: Halės turgavietė pamažu lygiuojasi į žymias maisto turgavietes užsienyje – jau kuris laikas čia galima ne tik apsipirkti, bet ir vietoje skaniai papietauti. Viena po kitos atsidarė viena už kitą įdomesnės, skirtingos vietos, o mes rekomenduojame keturias iš jų, visos jos veikia pirmajame turgaus paviljone.

„Halės deli“ – specializuota šviežios mėsos parduotuvė, kurioje kasdien ruošiami dienos pietūs. Paprastai tai būna soti sriuba su mėsa ir 1–2 taip pat mėsiški patiekalai – dešrelės, troškiniai, kepsneliai. Patiekalai nuolat keičiasi, visada būna labai švieži ir, akivaizdu, svečiams tai patinka – nuolatinių lankytojų čia visada nemažai, o puodai ištuštėja gana greitai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Halės deli“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Halės deli“

„Assorti“ gourmet parduotuvė-bistro siūlo įvairiausių gurmaniškų produktų, jūros gėrybių, austrių, tad ir pietų meniu lygiuojasi į kiek aukštesnį lygį. Čia pat vietoje besidarbuojantis šefas ruošia pačius įvairiausius patiekalus – nuo itališkos sriubos minestrone iki befstrogeno ar kepto aštuonkojo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietų patiekalas „Assorti“ bistro
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietų patiekalas „Assorti“ bistro

„Spoon Out“ – vienas iš turgaus naujokų (veikia nuo rugsėjo mėnesio) specialaus dienos meniu neturi, tačiau pietų valandomis čia galima tikėtis greito patiekalo iš nuolatinio meniu. Jį sudaro tailandietiški patiekalai, paruošti pagal autentiškus receptus, kaip sako patys šeimininkai, tik šiek tiek „sulietuvinus“ patiekalų aštrumą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Spoon Out“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Spoon Out“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tailandietiškas patiekalas „Spoon Out“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tailandietiškas patiekalas „Spoon Out“

„Rojaus maistas“ – premium klasės produktų parduotuvė siūlo ir čia pat vietoje papietauti, galite rinktis mėsišką ar žuvies patiekalą, jie čia kasdien keičiasi. Kaip sako pietų metu sutiktas šios vietos šeimininkas, kaip kitaip žmonėms pristatyti kokybiškus produktus, jei ne čia pat vietoje paruošus iš jų ką nors skanaus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žuvies patiekalas parduotuvėje „Rojaus maistas“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žuvies patiekalas parduotuvėje „Rojaus maistas“

Kainos: šokiruojančiai žemų kainų, nepaisant to, jog pietausite turguje, tikėtis neverta, tačiau jei planuojate „tilpti“ į 5 eurų pietų biudžetą, čia tą nesunkiai padarysite. Geriausias kainos ir sotumo santykis, ko gero, jūsų laukia „Halės deli“, užsisakius dubenį dienos sriubos. Brangiau turguje atsieis tie patiekalai, kurie bus paruošti iš šviežių jūros gėrybių.

Daugiau ČIA, ČIA, ČIA ir ČIA

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Assorti“ bistro meniu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Assorti“ bistro meniu

Kas: Uptown Bazaar

Adresas: Kauno g. 16, Vilnius

Darbo laikas: I–VII, 11–20 val.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Uptown Bazaar“ veikia Kauno gatvėje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Uptown Bazaar“ veikia Kauno gatvėje

Kur pietauti ir ko tikėtis: prieš gerą mėnesį duris atvėręs naujas turgus yra parduotuvėlių, restoranų ir kavinių rinkinys po vienu stogu. Atkeliaukite su kolegomis, išsirinkite, kas kam patinka ir sėskite papietauti prie bendro stalo. Savaitgaliais čia sausakimša, darbo dienomis erdviau, tačiau tai tikrai puiki vieta papietauti, nes pasirinkimas labai įvairus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramen sriuba „Uptown Bazaar“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramen sriuba „Uptown Bazaar“

Pietų pasiūlymų verta dairytis šiose vietose: „Time 4 Pizza“, „Burger Kiosk“, „Ramenas ir pagaliukai“, „In-n-out Smokas“, „Kavos era“, „Thierry kepykla“, „THE URBAN GARDEN“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietūs „Uptown Bazaar“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietūs „Uptown Bazaar“

Kainos: patiekalų kainų spektras čia kuo plačiausias, tačiau pietų pasiūlymai paprastai nesiekia 5 eurų, tad belieka apsukti ratą ir išsirinkti, ką valgysite.

Daugiau informacijos ČIA

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pica „Uptown Bazaar“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pica „Uptown Bazaar“

Kas: krautuvė „Bobos daržas“

Adresas: M.K.Čiurlionio g. 7, Vilnius

Darbo laikas: I–V 8–20 val., VI 10–16 val.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Krautuvė „Bobos daržas“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Krautuvė „Bobos daržas“

Kas įdomaus: jau ne pirmus metus ne tik kaimynus, bet ir atokesnių vietų gyventojus traukianti krautuvė siūlo iš ūkininkų, smulkiųjų gamintojų gautą maistą, taip pat ir šiek tiek nelietuviškų sveikų, ekologiškų produktų. Vienoje iš parduotuvės patalpų įrengti staliukai ir čia galima papietauti. Maistas į parduotuvę atvežamas ir laukia svečių dideliuose puoduose, šilumą palaikančiose krosnelėse.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Krautuvėje „Bobos daržas“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Krautuvėje „Bobos daržas“

Patiekalai nepretenzingi, paprasti, tačiau švieži ir tikri – sriubos „kaip pas mamą“, įvairios įdarytos daržovės, vegetariški kepsneliai ir pan. Čia paprastai pietauja vietiniai, draugiškai sutelpantys mažulytėje patalpoje, o išeinant dar nusiperkantys kokį skanėstą popietei pasaldinti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietūs krautuvėje „Bobos daržas“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietūs krautuvėje „Bobos daržas“

Kainos: viskas priklauso nuo patiekalo ir išalkimo lygio, tačiau ir čia galima papietauti už 4–6 eurus.

Daugiau informacijos ČIA

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Meniu krautuvėje „Bobos daržas“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Meniu krautuvėje „Bobos daržas“

Kas: sūrio parduotuvė „Say Cheese“

Adresas: Gedimino pr. 3A, Vilnius

Darbo laikas: I–VI 10–21 val.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Parduotuvės „Say Cheese“ meniu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Parduotuvės „Say Cheese“ meniu

Kas įdomaus: pietūs sūrių parduotuvėje? Pasirodo, būna ir taip. Nors pagrindinė šios vietos specializacija – sūrių iš įvairiausių šalių parduotuvė, degustacijų vieta, čia visada galima rasti ir keletą patiekalų su, kaip kitaip!, sūriu. Specialaus dienos pietų meniu nėra, tačiau patiekalai keičiasi kas savaitę, ruošiami čia pat vietoje ir labai greitai, tad užsukti čia papietauti tikrai verta.

Kainos: kreminė bulvienė su pasirinktu sūriu – 4 eurai, sumuštiniais ir suvožtiniai su įvairiais sūriais – nuo 4 iki 7 eurų.

Daugiau informacijos ČIA

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kreminė sriuba parduotuvėje „Say Cheese“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kreminė sriuba parduotuvėje „Say Cheese“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Parduotuvėje „Say Cheese“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Parduotuvėje „Say Cheese“

Kas: restoranas „Delta mityba“

Adresas: Naugarduko 41, Vilnius

Darbo laikas: I–V 11:30–15:30

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Delta Mityba“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Delta Mityba“

Kas įdomaus: originalus restoranas, besišliejantis prie šalia veikiančios menininkų studijos, labiausiai orientuotas į vietinius – menininkus, T. Ševčenkos loftų zonoje veikiančių bendrovių kūrybininkus. Čia jums bus pasiūlyta pietryčių Azijos virtuvės stiliaus patiekalų – pavyzdžiui, sriubos paruoštos iš nuolat puoduose burbuliuojančių vadinamųjų „amžinųjų sultinių“, meniu yra ir virtinukų, ir garuose virtų pyragėlių, net pusė patiekalų yra veganiški. Restoranėlis dirba trumpai, kasdien pamaitina kelias dešimtis žmonių ir yra orientuotas išskirtinai į pietus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruošiamas maistas „Delta Mityba“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruošiamas maistas „Delta Mityba“

Ši vieta patiks meniškoms sieloms, kurioms maistas svarbiau nei iščiustytas interjeras, o virtuvės proza ne tik negąsdina, bet net įdomu pažvelgti, kaip gaminamas maistas, kurį netrukus valgysite.

Kainos: patiekalų kainos įvairuoja nuo 2 iki 6 eurų (už kai kuriuos priedus mokėsite papildomai), tad „Delta mityba“, ruošianti įdomų, labai šviežią ir sezoninį maistą, pataiko į dienos pietų kainų Vilniaus centre vidurkį.

Daugiau informacijos ČIA

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Delta Mityba“ patiekalas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Delta Mityba“ patiekalas

Kas: Lietuvos kulinarinio paveldo muziejus

Adresas: Bokšto g. 9, Vilnius

Darbo laikas: 9–18 val. (pietūs patiekiami iki 14 val.)

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos kulinarinio paveldo muziejus Bokšto gatvėje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos kulinarinio paveldo muziejus Bokšto gatvėje

Kas įdomaus: dar vienas netikėtumas – pietūs muziejuje, ir ne bet kokiame, bet skirtame maistui! Čia pietausite lyg jaukioje svetainėje – indaujų apsuptyje, prie senovinių staliukų, po padavėjos kojomis jaukiai trakštelint medinėms grindims. Meniu nuolat besikeičiantis, tačiau, žinoma, orientuotas į lietuvišką virtuvę – silkė su bulvėmis, burokėlių sriuba, cepelinai su mėsa ar varške, kotletas „Astra“, varškėčiai, varškės apkepas... Kitaip tariant, aišku, ko laukti – pietūs, primenantys viešnagę pas mamą ar močiutę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietų sriuba Lietuvos kulinarinio paveldo muziejuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietų sriuba Lietuvos kulinarinio paveldo muziejuje

Kainos: sriuba paprastai kainuoja 1 eurą, antrasis patiekalas, priklausomai nuo to, su mėsa jis ar be mėsos, 2,5–4 eurus.

Daugiau informacijos ČIA

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos kulinarinio paveldo muziejus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos kulinarinio paveldo muziejus

Kas: restoranas „Mezze“

Adresas: Verkių g. 29, šeimos aikštė 2, Vilnius

Darbo laikas: I–VI 9–20 val., VII 10–18 val. Dienos pietūs – šiokiadieniais nuo 11 iki 15 val.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restoranas „Mezze“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restoranas „Mezze“

Kas įdomaus: turkiškos ir graikiškos virtuvės miksą pristatantis restoranas veikia maisto produktų parduotuvės „Eastanbul“ gilumoje. Pietų metu „Mezze“ veikia bufeto principu – griebiate padėklą ir „važiuojate“, dairydamiesi į šefo atidengiamus puodus su paruoštu maistu bei klausydamiesi pasakojimų, kas kuo paskaninta, ko gali tikėtis visavalgiai, o ko – vegetarai.

Patiekalai paprasti, tačiau nenuobodūs – jei jūsų negąsdina įdomesni prieskoniai, originaliai paskanintas kuskusas, lęšiai ir pan., tikrai verta išbandyti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietūs restorane „Mezze“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pietūs restorane „Mezze“

Kainos: užkandžiai – 1,60 euro, sriubos – 2,50 euro, karštieji patiekalai – 3-4 eurai, salotos – 1,60 euro.

Daugiau informacijos ČIA

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Maistas restorane „Mezze“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Maistas restorane „Mezze“

Lankėtės kurioje nors vietoje? Patiko, nepatiko? O gal norite rekomenduoti kitą neįprastą, tačiau puikią vietą? Dalinkitės įspūdžiais komentaruose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“