Šiandien su jumis dalijamės gurmaniškais ir pikantiškais patiekalų receptais su aitriąja paprika. Šis prieskonis tinka ne tik karštiesiems patiekalams, bet ir įvairiems desertams, salotoms, sriuboms, kepsniams. Na, o šiek tiek aštrumo virtuvėje tikrai nepakenks. Taigi žadiname aistras su aitriąja paprika!
O jei turite receptų, siųskite juos konkursui „Aštrus pojūtis“ ir bandykite laimėti prieskonių rinkinius bei romantišką nakvynę pajūryje! Konkurso sąlygas rasite ČIA.
Receptas: Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 /
32
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g
Svogūnėlis: (valgomasis, smulkiai supjaustytas – padažui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
- Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus.
- Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius.
- Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
- Įkaitinkite aliejų ir apie 2–3 min. kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos.
- Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Mirkomasis padažas:
- Užvirkite vandenį su razinomis.
- Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2–3 min., kol razinos suminkštės.
- Sudėkite kitus produktus, išskyrus valgomąjį svogūnėlį, ir gerai juos sumaišykite.
- Puodą nukaiskite ir įdėkite svogūnų.
- Pagardinkite druska ir sumaišykite, kad konsistencija būtų vientisa. Šiek tiek palaukite.
Suskleisti
Receptas: Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 /
10
Receptas
Kaip gaminti
- Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes.
- Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės.
- Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją dviem šakutėmis.
- Aliejuje pakaitinkite pomidorų padažą ir supilkite sultinį.
- Kaitinkite, kol užvirs, įdėkite padažui skirtus prieskonius ir apie 10 min. kaitinkite.
- Užpilkite padažą ant mėsos, palengva maišykite ir palaukite kelias minutes.
- Paskrudinkite 5 min. traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Paruoštą mėsos ir pomidorų padažą uždėkite ant paskrudintų traškučių ir patiekite su sūrio kremu ir daržovėmis.
Suskleisti
Receptas: Žaliųjų citrinų ir gvakamolės užkandis su fetos sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 /
13
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų
dribsnių (arba SANTA MARIA aitriųjų paprikų))
Kaip gaminti
- Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis.
- Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5–6 minutes, kol gražiai paruduos.
- Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto juostelėmis.
- Gautą masę suspauskite rankomis, įdėkite avokadų, sūrio ir palaukite apie 15–20 minučių.
- Patiekdami sudėkite paruoštą masę ant tortilijų gabalėlių ir papuoškite aitriųjų paprikų dribsniais bei trupintu fetos sūriu.
Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!
Suskleisti
Receptas: Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 /
12
Receptas
Ingredientai
Šoninė: (pjaustytos kubeliais) 50.00 g
Aliejus: 4.00 valg. š.
Padažas: (SANTA MARIA TACO) 200.00 ml
Traškučiai: (kukurūzų – SANTA MARIA NACHO) 100.00 g
Kaip gaminti
- Apskrudinkite šoninės gabalėlius, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol švelniai paruduos. Įberkite pupeles, aitriąsias paprikas ir pakaitinkite porą minučių, tada viską sutrinkite, kol gausite vientisą ir švelnią košelę.
- Paskrudinkite 5 min. traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Pakepkite putpelės kiaušinius iš vienos pusės. Prieš patiekdami, ant traškučių užtepkite po valgomąjį šaukštą pupelių košelės, po 2 arbat. š. aitriojo paplotėlių padažo (taco padažo), uždėkite kiaušinį, smulkintų laiškinių česnakų ir apibarstykite juodaisiais pipirais.
PATARIMAS! Pabandykite ir su aitriųjų paprikų milteliais!
Suskleisti
Receptas: Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 /
22
Receptas
Ingredientai
Kukurūzų traškučiai: (SANTA MARIA NACHO) 25.00 vnt.
Kaip gaminti
- Įpjaukite antienos odelę rombais, apibarstykite aitriosiomis paprikomis ir palaukite, kad skonis būtų geresnis.
- Apskrudinkite iš abiejų pusių ir apie 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Ištraukę apie 5 min. palaukite, tada supjaustykite griežinėliais.
- Sumaišykite visus čatnio produktus, kad masė būtų vientisa ir puri. Iš keptuvės nuliekite riebalų perteklių ir supilkite į keptuvę vyšnių čatnį.
- Pavirinkite 5–10 min., kol čatnis sutirštės.
- Apie 5 min. skrudinkite kukurūzų traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Prieš patiekdami, ant traškučių sudėkite antienos filė, čatnį ir sūrį.
- Papuoškite bazilikų lapais ir juodaisiais pipirais.
Suskleisti
Receptas: Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 /
37
Receptas
Ingredientai
Kaip gaminti
- Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių.
- Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
- Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
- Kitą dieną padėkite kiaulieną ant folija išklotos kepimo skardos ir, uždengę mėsą folija, apie 30 min. kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C, kepkite dar apie 1,5 valandos. Jei kepimo skarda išdžiūva, įpilkite šiek tiek vandens.
- Jei norite kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 min. paskrudinkite, kol kepsnys paruduos. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais.
- Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų čatniu. Skanaus!
- Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE!
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
- Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis.
- Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir apie 5–6 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
- Sumaišykite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, ANCHO aitriąsias paprikas, cukrų ir druską.
- Atskirai sumaišykite lašišos, avokado kubelius ir 2/3 svogūno bei moliūgų sėklas.
- Aplaistykite lašišą padažu ir palikite, kad marinuotųsi.
- Prieš patiekdami, sudėkite lašišos gabalėlius ant šiltų tortilijų.
Suskleisti
Ingredientai
Braškės: 250.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Aitriųjų paprikų dribsiai: (SANTA MARIA RED HOT) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Bananus nulupkite ir supjaustykite 2–3 cm ilgio gabaliukais.
- Išlydykite šokoladą mikrobangų krosnelėje arba karšto vandens vonelėje.
- Panardinkite bananus ir braškes į šokoladą ir apibarstykite aitriųjų paprikų milteliais ir (ar) dribsniais.
- PATARIMAS! Pabandykite ir su zefyrais!
Suskleisti
Receptas: Keksas su „Dumle“ saldainiais ir aitriosiomis paprikomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 /
1
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kakava: 5.00 valg. š.
Saldainiai: (maišelio „Dumle“) 1.00 vnt.
Dribsniai: 3.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų keksas su „Dumle“ saldainiais ir aitriosiomis paprikomis papuošti)
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
- Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir supilkite į išlydytą sviestą.
- Sumaišykite kitus produktus, išskyrus saldainius, ir viską supilkite į kiaušinių ir sviesto mišinį. Gerai sumaišykite.
- Supilkite tešlą į formą ir įspauskite saldainius.
- Kepkite orkaitėje apie 20 min., kol paviršius išdžius, bet vidus bus dar šiek tiek drėgnas.
- Šiek tiek palaukite. Papuoškite milteliniu cukrumi ir aitriųjų paprikų dribsniais.
Suskleisti
Receptas: Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 /
16
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti
- Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
- Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
- Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
- Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
- Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
- Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!
Suskleisti
Receptas: Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
25 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 /
10
Receptas
Kaip gaminti
- Visus produktus sumaišykite trintuvu, kad gautumėte vientisą masę.
- Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite iš jų lazdeles.
- Supjaustykite į 25 gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepkite 15 min. iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
- Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
- Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
- Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
- Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
- Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
- Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
- Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
- Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
Suskleisti
Ingredientai
Zefyrai: (mažų) 300.00 g
Mediniai krapštukai: (pakuotė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
- Susmulkinkite riešutus ir šiek tiek pakepinkite.
- Pašildykite šokoladą virš verdančio vandens arba mikrobangų krosnelėje (nustatę mažą galią).
- Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės, aitriųjų paprikų ir sumaišykite.
- Suberkite riešutus ar pasirinktus barstinius į atskiras lėkštes.
- Medinius krapštukus ar lazdeles maždaug iki pusės įsmeikite į zefyrą.
- Panardinkite į šokoladą, palaukite, kol nuvarvės, ir pavoliokite į pasirinktus barstinius ar riešutus.
- Sustatykite aukštoje stiklinėje ar kepimo skardoje, kad sustingtų.
- Paruoškite visus zefyrus ir patiekite, kai šokoladas sukietės.
Suskleisti
Receptas: Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 /
11
Receptas
Ingredientai
Šoninė: (gabalėlių po 10g) 12.00 vnt.
Kaip gaminti
- Visus įdaro produktus sumaišykite ir pertrinkite trintuvu.
- Vištienos filė supjaustykite į tris plonus gabalėlius.
- Ant kiekvieno griežinio užtepkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir susukite. Šoninės gabalėliais apsukite vištienos suktinukus ir persmeikite mediniu iešmeliu ar krapštuku.
- Vištienos suktinukus sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
- Patiekite su makaronais ar ryžiais (arba kaip vieną užkandį).
- Patarimas! Taip pat pabandykite su persikų čatniu arba ananasų padažu!
Suskleisti
Receptas: Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 /
21
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje - lašišai ir žiupsnelis - salotoms)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Kubeliais supjaustytą avokadą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
- Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, panašiais į avokado kubelius.
- Sumaišykite visus salotų komponentus ir padėkite į vėsią vietą, kad skonis būtų geresnis.
- Sumaišykite druską, aitriąsias paprikas ir cukrų. Lašišos filė supjaustykite į 10 gabalėlių ir įtrinkite prieskoniais.
- Pakaitinkite aliejų ir apie 3–4 minutes paskrudinkite lašišą iš abiejų pusių, kol atsiras traški plutelė, o giliau žuvis suminkštės.
- Patiekite su avokadų ir agurkų salotomis.
- Taip pat galite patiekti su bulguru arba kuskusu, o šalia paruoškite padažą su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE ir majonezu.
- Pabandykite pagardinti lašišą SANTA MARIA CHILI EXPLOSION prieskonių mišiniu!
Suskleisti
Receptas: Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 /
6
Receptas
Ingredientai
Nugarinė: (pjaustytos gabaliukais) 1.00 kg
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų.
- Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus.
- Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus.
- Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies patroškinkite bent dvi valandas.
- Tada pamaišykite – įsitikinkite, ar skystis neišgaravo ir ar mėsa neprisvilo prie dugno.
- Jei reikia, įpilkite truputį vandens. Iš pomidorų išimkite sėklas ir juos supjaustykite, taip pat susmulkinkite kalendras ir nuplaukite pupeles.
- Garnyro produktus sudėkite į atskirą dubenėlį.
- Patiekalas bus paruoštas mėsai suminkštėjus tiek, kad skaidulos lengvai plyš.
- Šaukštu suplėšykite mėsą. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
- Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.
Suskleisti