Spalvingosios salotos su vytinta antiena
Ingredientai (2 porcijoms):
- vytintos antienos krūtinėlė (ją galite pakeisti vytintu kiaulienos kumpiu);
- šviežių garbanotųjų ledo salotų (šefas naudojo „Kietaviškių“);
- 4 ridikėliai;
- saujelė aviečių;
- saujelė gervuogių;
- saujelė šilauogių;
- blanširuotų šparaginių pupelių;
- cikorijų daigų (pagal skonį);
- šlakelis sezamų aliejaus;
- druskos ir pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
Patiekalo pagrindas – šviežios salotos ir vytinta antienos krūtinėlė arba kiaulienos kumpis, o kitais ingredientais galite varijuoti pagal skonį. Salotas papuoškite cikorijų daigeliais ir apšlakstykite sezamų aliejumi. Viskas!
Daržovių salotos su mocarelos sūriu
Ingredientai (2 porcijoms):
- indelis mažų mocarelos sūrio rutuliukų;
- šviežių ledo salotų (šefas naudojo „Kietaviškių“ salotas vazonėlyje);
- 2 saujelės gražgarsčių;
- indelis vyšninių pomidorų;
- 12 juodųjų alyvuogių;
- 6 saulėje džiovinti pomidorai;
- kaparėlių, pagal skonį;
- pesto padažo;
- druskos ir pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
Rankomis suplėšykite ledo salotą ir sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus išdėliokite kitus ingredientus ir viską apšlakstykite pesto padažu. Paprasčiau nebūna!