Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 įdomūs žuvies patiekalai Kūčioms: silkės vyniotinis su avokadu ir keptas amūras

Kūčių vakarienė neįsivaizduojama be žuvies patiekalų. Norintiems nustebinti šeimą – neįprastas, tačiau puikus silkės su avokadu receptas, skonis jus tikrai nustebins. O tiems, kam galbūt pabodo keptas karpis, siūloma rinktis orkaitėje keptą amūrą.
Silkės vyniotinis su avokadu
Silkės vyniotinis su avokadu / Parduotuvės archyvo nuotr.

Įdomiais, daugelio galbūt dar neišbandytais receptais dalijasi sostinėje veikiančios parduotuvės „FIŠ“ komanda. Jos vadovė Milda Šatė pastebi, kad silkę lietuviai valgo visus metus, tačiau kalėdiniu laikotarpiu pardavimai būna rekordiniai.

Silkės vyniotinis su avokadu

Ingredientai:

  • 150 g sūdytos silkės filė (be kaulų);
  • 100 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“);
  • 80 g majonezo;
  • 30 g standiklio agaro;
  • 1 avokadas;
  • 1 raudonoji paprika.
Parduotuvės archyvo nuotr. /Silkės vyniotinio ingredientai
Parduotuvės archyvo nuotr. /Silkės vyniotinio ingredientai

Gaminimas:

1. Sumaišykite kreminį sūrį su majonezu, ištirpintu agaru. Sudėkite mažais kubeliais supjaustytą papriką ir avokadą.

Parduotuvės archyvo nuotr. /Silkės vyniotinio gaminimas
Parduotuvės archyvo nuotr. /Silkės vyniotinio gaminimas

2. Gautu įdaru patepkite silkės filė, o tada švelniai susukite. Vyniotinį suslėkite tam, kad įgautų norimą formą: kvadrato ar trikampio, o tada 2 valandoms palikite šaldytuve – jis turi sustingti.

Parduotuvės archyvo nuotr. /Silkės vyniotinio gaminimas
Parduotuvės archyvo nuotr. /Silkės vyniotinio gaminimas

3. Patiekite supjaustytą, pavyzdžiui, su burokėlių traškučiais, karamelizuotais burokėliais ar mėgstamomis daržovėmis.

Parduotuvės archyvo nuotr. /Paruoštas silkės vyniotinis su avokadu
Parduotuvės archyvo nuotr. /Paruoštas silkės vyniotinis su avokadu

Orkaitėje keptas amūras

Dar vienas neįprastas pasirinkimas – amūras. „Lietuviams tai dar nėra labai įprasta žuvis. Amūro mėsa balta, skonis šiek tiek primena menkę. Žuvis labai tvirta, ją galima valgyti tiek karštą, tiek atvėsusią. Nereikia jokių ypatingų ir sudėtingų receptų – užtenka žolelių mišinio ir druskos“, – tikina žuvies namų atstovė. Amūrą geriausia kepti orkaitėje, tačiau galima ir keptuvėje.

Ingredientai:

  • 1 apie 700 g sveriantis amūras (išdorotas ir atvėsintas);
  • žuvies prieskonių mišinio (pasirinkite mėgstamus prieskonius arba prieskonines žoleles).
Parduotuvės archyvo nuotr. /Orkaitėje keptam amūrui reikalingi ingredientai
Parduotuvės archyvo nuotr. /Orkaitėje keptam amūrui reikalingi ingredientai

Gaminimas:

1. Amūrą įtrinkite pasirinktais prieskoniais ir palikite 2 val. kambario temperatūroje.

2. Paruoštą žuvį dėkite į neįkaitintą orkaitę, pridenkite folija. Nustatykite 180 laipsnių temperatūrą, leiskite iš lėto kepti žuviai ir orkaitei įkaisti. Taip žuvis bus sultinga, neperkepusi. Kai temperatūra orkaitėje pasieks 180 laipsnių, žuvį dar reikia kepti 10–15 minučių.

3. Patiekite su karštomis apkeptomis daržovėmis. Taip pat labai tinka įvairiai paruošti burokėliai, pomidorai.

Parduotuvės archyvo nuotr. /Orkaitėje keptas amūras
Parduotuvės archyvo nuotr. /Orkaitėje keptas amūras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs