2 kepiniai savaitgaliui: nesaldūs keksiukai su cukinijomis ir drėgnas migdolinis pyragas

Ką pagaminti vaikams, kad jie valgytų daržoves? TV3 laidos „Gardu gardu“ vienas iš vedėjų, virtuvės šefas Gian Luca Demarco turi pasiūlymą – tai keksiukai su cukinijomis, kurie taps ne tik skaniu, bet ir patogiu valgyti užkandžiu. O štai konditerijos entuziastas Ali Gadžijevas savaitgalį siūlo pasilepinti lengvai pagaminamu, tačiau turtingu savo skoniu, itin drėgnu ir kvapniu migdoliniu pyragu.
Keksiukai su cukinijomis
Keksiukai su cukinijomis / TV3 nuotr.

Keksiukai su cukinijomis

Ingredientai (12 keksiukų):

tešlai:

  • 200 g miltų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 100 ml pieno;
  • 10 g kepimo miltelių;
  • 80 g rikotos sūrio;
  • 80 tarkuoto parmezano sūrio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • persilado prieskonių.

papildomai:

  • 1–2 nedidelės cukinijos (apie 400 g);
  • 12 vyšninių pomidoriukų.

Gaminimas:

1. Bulvių skustuku ar peiliu atrėžti 12 pailgų cukinijos griežinėlių. Likusią cukiniją supjaustyti mažais kubeliais ir apkepti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Paskaninti druska, pipirais ir šlakeliu balzaminio acto. Kai cukinijos suminkštėja, nukelti nuo kaitros ir palikti pravėsti.

2. Kiaušinius išplakti su pienu. Sumaišyti su rikotos ir parmezano sūriais, miltais, kepimo milteliais ir persilado prieskoniais. Suberti keptas cukinijas ir išmaišyti.

3. Į keksiukų formeles su popieriniais „sijonėliais“ dėti po cukinijos griežinėlį ir užpildyti paruošta tešla. Įspausti po vyšninį pomidoriuką.

4. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

TV3 nuotr. /Keksiukai su cukinijomis
TV3 nuotr. /Keksiukai su cukinijomis

Migdolinis pyragas

Ingredientai:

tešlai:

  • 110 g migdolų miltų;
  • 110 g cukraus pudros;
  • 3 kiaušiniai;
  • 20 g miltų;
  • 20 g kukurūzų krakmolo;
  • 70 g lydyto sviesto;
  • migdolų drožlių.

maskarponės kremui:

  • 100 g maskarponės sūrio, kambario temperatūros;
  • 100 g sviesto, minkšto kambario temperatūros;
  • 100 g cukraus pudros;
  • šlakelis vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros ir apie 10 min pakepinti migdolų drožles.

2. Sumaišyti migdolų miltus, cukraus pudrą, kiaušinius ir plakti iki šviesios, purios ir baltos masės.

3. Įberti miltus, kukurūzų krakmolą ir išmaišyti. Galiausiai įpilti lydytą sviestą ir maišyti iki vientisos masės.

4. Kepimo formą ištepti sviestu ir dugną pabarstyti kepintais migdolais. Ant jų supilti paruoštą masę.

5. Kepti apie 30 min.

6. Prie pyrago idealiai tiks maskarponės kremas. Prieš jį gaminant, sviestą ir maskarponės sūrį būtina ištraukti iš šaldytuvo anksčiau ir naudoti tik kambario temperatūros. Kad kremas būtų puresnis, šluotele ar šaukštu gerai permaišyti. Tuomet sudėti į vieną indą ir labai gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir kremas būtų vientisas. Galiausiai suberti cukraus pudrą, įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir maišyti, kol kremas bus švelnios, purios, vientisos tekstūros.

TV3 nuotr. /Migdolinis pyragas
TV3 nuotr. /Migdolinis pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis