2 nauji patiekalai iš kiaulienos: išbandykite ją paskanintą egzotiškais priedais

Bene dažniausiai ant lietuvių stalo atsirandanti mėsa – kiauliena. Dažnam mūsų kiaulienos šašlykai yra neatsiejama vasaros dalis, o tradicinės virtuvės mėgėjai mielai kerta kiaulienos kepsnį su bulvėmis.
Kiaulienos patiekalas
Kiaulienos patiekalas / Vida Press nuotr.

Prekybininkai teigia, jog labiausiai perkamos kiaulienos dalys yra šoninė ir mentė, pastaruoju metu stebimi išaugę smulkintos kiaulienos ir faršo pardavimai.

Pranešime žiniasklaidai cituojama „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pastebi, jog kiauliena su kaulu yra mažiau atrasta šios mėsos rūšis. Tačiau ji gali pasiūlyti netikėtų skonių ir įkvėpti naujoms idėjoms gaminant patiekalus.

„Ši kiaulienos rūšis gali tapti atradimu siekiantiems nuolat papildyti savo maisto racioną arba suderinti tradicinę virtuvę su naujais maisto potyriais. Kiauliena su kaulu pasižymi tuo, kad ją galima gaminti įvairiai – tiek troškiniuose, derinant vaisių ir daržovių skonius, tiek pagardinus rytietiškais prieskoniais kepti orkaitėje, vėliau pateikti su troškintomis daržovėmis“, – vardija V.Juodkazienė ir siūlo išbandyti porą nesudėtingų kiaulienos su kaulu receptų.

Kepta kiauliena su imbieru

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos su kaulu;
  • 2 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • 1 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 6 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. citrinų sulčių.
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 svogūnas.

Gaminimas:

1. Pirmiausia sutarkuokite svogūną.

2. Į atskirą indelį supilkite tarkuotą imbierą, aliejų, druską, pipirus, citrinos sultis ir jau sutarkuotą svogūną. Viską išmaišykite. Gautą masę įtrinkite į mėsą ir palikite valandai ar kelioms marinuotis.

3. Mėsą kepkite iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą – kol apskrus ir taps minkšta.

4. Patiekite su šviežiomis arba orkaitėje keptomis daržovėmis.

Vida Press nuotr./Imbieru pagardinta kiauliena
Vida Press nuotr./Imbieru pagardinta kiauliena

Kiauliena su bambuko ūgliais ir ananasais

Ingredientai:

  • 250 g kiaulienos su kaulu;
  • 150 g konservuotų ananasų gabalėlių;
  • 100 g konservuotų bambuko ūglių;
  • 150 g ryžių;
  • 4–5 valg. šaukšt. pomidorų padažo (aštrumas – pagal skonį);
  • 1 valg. šaukšt. medaus.

Gaminimas:

1. Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

2. Tuo metu puode išvirkite ryžius, įberkite druskos pagal skonį. Mėsai baigiant skrusti sudėkite išvirusius ryžius, konservuotus ananasus, bambuko ūglius. Taip pat įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo, šaukštą medaus ir kartu patroškinkite kelias minutes, kol visi skoniai susimaišys.

Vida Press nuotr./Kiaulienos patiekalas su ryžiais
Vida Press nuotr./Kiaulienos patiekalas su ryžiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis