Kaip pranešime žiniasklaidai teigia „Motyvuotų atletų“ įkūrėjas, prekės ženklo „Kekava“ ambasadorius, Artur Swan teigimu, vienas geriausių pasirinkimų pietų patiekalams yra vištiena. „Kodėl? Nes ji skani, vertinga ir paprastai paruošiama. O iš jos pagaminamų patiekalų įvairovė – milžiniška. Iš tiesų, vištieną galime paruošti skirtingais būdais: keptuvėje, orkaitėje, konvekcinėje krosnelėje ar virti garuose“.
Sveikos mitybos šalininkas teigia, jog renkantis vištieną parduotuvėje, kaina neturėtų būti vienintelis ir pagrindinis sprendimo kriterijus: „Reiktų atkreipti dėmesį į tai, kokiomis sąlygomis vištos yra užaugintos. Jeigu jos auginamos sveikai – maitinamos kokybišku lesalu, turi užtektinai ploto laisvai judėti, auga natūraliomis ir kartu higieniškomis sąlygomis – bus kur kas vertingesnės“.
Jūsų dėmesiui – dviejų skanių, tačiau paprastai paruošiamų patiekalų receptai:
Vištienos maltinukai su morkomis
Ingredientai:
- 200 g vištienos krūtinėlės (rekomenduojama pirkti gryną vištienos krūtinėlę ir patiems ją sumalti);
- 0,5 svogūno;
- 1 nedidelė morka;
- 1 kiaušinis;
- druskos
- pipirų;
- džiovintų čiobrelių;
- džiovintų rozmarinų;
- čili pipirų (mėgstantiems aštriau).
Gaminimas:
Visus ingredientus sumaišome, suformuojame kepsnelius ir kepame keptuvėje be riebalų arba užpurškę šlakelį alyvuogių aliejaus Kepti galima ir konvekcinėje krosnelėje ar ant elektrinio griliaus.
Jogurte marinuotos vištienos blauzdelės
Ingredientai:
- 6 vištienos blauzdelės.
marinatui:
- 0,5 indelio natūralaus graikiško jogurto;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų;
- kitų mėgstamų prieskonių, žolelių.
Gaminimas:
Sumaišome visus marinato ingredientus: jogurtą, šlakelį aliejaus ir prieskonius. Marinatu kruopščiai įtriname mėsą. Įtrintas blauzdeles įdedame į vakuuminį maišelį ir laikome šaldytuve per naktį. Ryte vištieną apie 30 min. kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis ir salotų lapais.