Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 patiekalai su persikais: derinys su kepta vištiena ir lengvos, skanios salotos

Persikai – sultingi ir saldūs, smaližių ypač mėgstami vaisiai. Juos galima valgyti ne tik kaip sveiką užkandį, bet ir kepti ir ant grilio, o tada patiekti su ledais, grietinėle ar maskarponės sūriu... Kepti persikai gali tapti ir puikiu garnyru prie mėsos, paukštienos patiekalų.
Salotos su persikais
Salotos su persikais / Vida Press nuotr.

Įsisiūbavus iš kitų šalių atkeliaujančių persikų sezonui, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė Jolanta Sabaitienė pranešime žiniasklaidai dalijasi patiekalų su persikais receptais.

Persikų ir avokadų salotos

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukštų citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejus;
  • 2 arbat. šaukšt. medaus;
  • kelios skiltelės smulkiai supjaustyto česnako;
  • 1 aitrioji paprika, susmulkinta;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis juodųjų pipirų;
  • 3 supjaustyti persikai;
  • 2 supjaustyti avokadai;
  • sauja susmulkintų šviežių mėtų;
  • sauja pasmulkintų pistacijų.

Gaminimas:

1. Nedideliame indelyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, medų, česnakus ir aitriąją paprika. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Gautu padažu apliekite persikus ir palikite juos šaldytuve apie valandą, kad padažas į vaisius įsigertų.

3. Tuomet sumaišykite likusius salotų ingredientus ir viską apibarstykite smulkintomis pistacijomis.

Vida Press nuotr./Salotos su persikais
Vida Press nuotr./Salotos su persikais

Vištiena su persikais

Ingredientai:

  • vištų šlaunelių be kaulų;
  • 1,5 valg. šaukšt. rapsų aliejaus;
  • ¼ puodelio smulkiai supjaustyto svogūno;
  • ½ arbat. šaukšt. smulkinto šviežio rozmarino;
  • ⅓ puodelio cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. obuolių sidro acto;
  • 2 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • ½ arbat. šaukšt. druskos;
  • 3 vidutinio dydžio susmulkinti persikai;
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite didelę keptuvę, į ją įpilkite aliejaus. Vištienos šlauneles apibarstykite druska ir pipirais. Vištą dėkite į keptuvę ir iš kiekvienos pusės pakepkite apie 7 minutes arba kol gražiai pagels. Išimkite vištieną iš keptuvės ir dėkite į lėkštę. Uždenkite folija, kad neatšaltų.

2. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, įpilkite dar 1½ arbatinio šaukštelio aliejaus, sudėkite svogūną ir rozmariną. Viską kelias minutes pakepkite. Tuomet į keptuvę berkite cukrų, šiek tiek druskos, pilkite actą, garstyčių, sudėkite pjaustytus persikus. Viską pakepkite apie 12 minučių.

3. Galiausiai į keptuvę gražinkite vištieną ir nuolat šlakstydami ją padažu dar apie 10 minučių patroškinkite.

Vida Press nuotr./Vištiena su persikais
Vida Press nuotr./Vištiena su persikais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais