Įsisiūbavus iš kitų šalių atkeliaujančių persikų sezonui, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė Jolanta Sabaitienė pranešime žiniasklaidai dalijasi patiekalų su persikais receptais.
Persikų ir avokadų salotos
Ingredientai:
- 3 valg. šaukštų citrinos sulčių;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejus;
- 2 arbat. šaukšt. medaus;
- kelios skiltelės smulkiai supjaustyto česnako;
- 1 aitrioji paprika, susmulkinta;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis juodųjų pipirų;
- 3 supjaustyti persikai;
- 2 supjaustyti avokadai;
- sauja susmulkintų šviežių mėtų;
- sauja pasmulkintų pistacijų.
Gaminimas:
1. Nedideliame indelyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, medų, česnakus ir aitriąją paprika. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Gautu padažu apliekite persikus ir palikite juos šaldytuve apie valandą, kad padažas į vaisius įsigertų.
3. Tuomet sumaišykite likusius salotų ingredientus ir viską apibarstykite smulkintomis pistacijomis.
Vištiena su persikais
Ingredientai:
- vištų šlaunelių be kaulų;
- 1,5 valg. šaukšt. rapsų aliejaus;
- ¼ puodelio smulkiai supjaustyto svogūno;
- ½ arbat. šaukšt. smulkinto šviežio rozmarino;
- ⅓ puodelio cukraus;
- 2 valg. šaukšt. obuolių sidro acto;
- 2 arbat. šaukšt. garstyčių;
- ½ arbat. šaukšt. druskos;
- 3 vidutinio dydžio susmulkinti persikai;
- ¼ šaukštelio juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite didelę keptuvę, į ją įpilkite aliejaus. Vištienos šlauneles apibarstykite druska ir pipirais. Vištą dėkite į keptuvę ir iš kiekvienos pusės pakepkite apie 7 minutes arba kol gražiai pagels. Išimkite vištieną iš keptuvės ir dėkite į lėkštę. Uždenkite folija, kad neatšaltų.
2. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, įpilkite dar 1½ arbatinio šaukštelio aliejaus, sudėkite svogūną ir rozmariną. Viską kelias minutes pakepkite. Tuomet į keptuvę berkite cukrų, šiek tiek druskos, pilkite actą, garstyčių, sudėkite pjaustytus persikus. Viską pakepkite apie 12 minučių.
3. Galiausiai į keptuvę gražinkite vištieną ir nuolat šlakstydami ją padažu dar apie 10 minučių patroškinkite.