„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

2 populiariojo „Mac&Cheese“ variacijos: lengvumo suteiks brokoliai ar špinatai

Makaronų patiekalas „Mac&Cheese“ neretai vadinamas „nuodėmingu“. Gal ir neverta maisto sieti su nuodėmėmis, tačiau akivaizdu, kad klasikinis variantas išties gausus kalorijų – juk jame ne tik makaronai, bet ir gausu sūrio, grietinėlės. Jei šia makaronų klasika mėgautis norite, tačiau esate nieko prieš ją kiek palengvinti, įtraukite į receptą žaliųjų daržovių.
„Mac&Cheese“ su brokoliais
„Mac&Cheese“ su brokoliais / Vida Press nuotr.

„Mac&Cheese“ su brokoliais

Ingredientai:

  • 500 g trumpų makaronų;
  • 3 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 nedidelis brokolis, suskirstytas žiedynais;
  • 250 ml riebaus pieno arba grietinėlės;
  • juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • 200 g mėgstamo gerai besilydančio sūrio, sutarkuoto burokine tarka;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais ištepkite trupučiu sviesto ir pabarstykite džiūvėsėliais.

2. Brokolius porą minučių pavirkite, tada nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir arba smulkiai sukapokite peiliu ant lentelės, arba suberkite į virtuvinio kombaino indą ir pasmulkinkite pulsuojančiu režimu – turite gauti ne tyrę, o trupinius.

3. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Nusunkite ir grąžinkite į tą patį puodą, čia pat suberkite tarkuotą sūrį, pilkite pieną arba grietinėlę, suberkite brokolių trupinius, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, nemažą žiupsnį druskos. Viską labai gerai išmaišykite.

4. Sukrėskite makaronų mišinį į paruoštą kepimo formą, viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite 20–25 min., kol viršus gražiai apskrus. Patiekite nieko nelaukdami, kol patiekalas dar karštas.

Vida Press nuotr./„Mac&Cheese“ su špinatais
Vida Press nuotr./„Mac&Cheese“ su špinatais

„Mac&Cheese“ su špinatais

Ingredientai:

  • 500 g trumpų makaronų;
  • 3 valg. šaukšt. sviesto;
  • 250 g špinatų, šviežių arba šaldytų, sukapotų;
  • 300 ml riebaus pieno arba grietinėlės;
  • muskato riešuto;
  • druskos;
  • 200 g mėgstamo gerai besilydančio sūrio, sutarkuoto burokine tarka;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais ištepkite trupučiu sviesto ir pabarstykite džiūvėsėliais.

2. Špinatus suverskite į didelę keptuvę, uždenkite ir pakaitinkite porą minučių, kad sukristų. Tada smulkiai sukapokite.

3. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Nusunkite ir grąžinkite į tą patį puodą, čia pat suberkite tarkuotą sūrį, pilkite pieną arba grietinėlę, sukrėskite špinatus, įberkite šiek tiek tarkuoto muskato riešuto ir nemažą žiupsnį druskos. Viską labai gerai išmaišykite.

4. Sukrėskite makaronų mišinį į paruoštą kepimo formą, viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite 20–25 min., kol viršus gražiai apskrus. Patiekite nieko nelaukdami – šis patiekalas turi būti valgomas karštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs