Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 receptai, kuriuose dera agurkai ir citrinos: naminis limonadas ir jogurtinė užtepėlė

Sunku įsivaizduoti Lietuvą be agurkų, kurie aprūpina organizmą vandeniu, gydo saulės nudegimus, šalina toksinus, gerina virškinimą ir netgi lieknina. Ši daržovė itin dera su citrinomis, kurios taip pat pasižymi dešimtimis sveikatai naudingų savybių.
Citrinų ir agurkų limonadas
Citrinų ir agurkų limonadas / Vida Press nuotr.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi pora receptų, kuriuose citrina ir agurkas puikiai dera kartu.

Naminis citrinų limonadas su agurkais

Ingredientai:

  • 2 nedideli agurkai;
  • 2 šakelės baziliko;
  • 60 ml citrinų sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 200 ml gazuoto vandens;
  • pora saujų ledo kubelių;
  • 1 agurkas, patiekti;
  • 1 citrina, patiekti;
  • keli bazilikų lapeliai, patiekti.

Gaminimas:

1. Agurkus, bazilikų šakeles, citrinų sultis, medų sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

2. Masę padalinkite į dvi stiklines, pridėkite iki viršaus ledo, įdėkite juostelėmis pjaustyto agurko, skiltelėmis pjaustytos citrinos, bazilikų lapelių ir užpilkite gazuotu vandeniu. Prieš gerdami gerai išmaišykite daugkartiniu šiaudeliu.

Vida Press nuotr./Gėrimas su agurkais
Vida Press nuotr./Gėrimas su agurkais

Agurkų užtepėlė dzadzikis

Ingredientai:

  • 2 agurkai,
  • druskos;
  • 5 išspaustos česnako skiltelės;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 500 ml graikiško jogurto;
  • pipirų;
  • 1 nedidelis marinuotas agurkėlis;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Agurkus sutarkuokite stambia tarka, sukrėskite į dubenį, užberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti maždaug 5 minutes, kol išsiskirs sulčių.

2. Rankomis ar per marlę kuo stipriau išspauskite agurkų sultis, jas išpilkite, o agurkus sukrėskite į dubenėlį. Įpilkite šiek tiek aliejaus, supilkite citrinos sultis, pabarstykite druskos, pipirų, sutarkuokite marinuotą agurkėlį, sudėkite graikišką jogurtą, išspaustas česnako skilteles ir viską gerai išmaišykite.

3. Užtepėlę keletą valandų, jei yra tokia galimybė, palaikykite šaldytuve, prieš patiekdami, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Fotolia nuotr./Dzadzikis
Fotolia nuotr./Dzadzikis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?