2 sveikų kokteilių receptai pagal mitybos specialistę Deimantę Rapalytę

Vaisiai ir daržovės – natūralus vitaminų šaltinis pavasarį neretai po ilgos žiemos nusilpusiam organizmui. Sutrinti vaisiai, uogos ir daržovės itin lengvai pasisavinamos organizme, o kad gautume maksimalią tokio maisto naudą, rekomenduojama žaliuosius kokteilius gerti iš ryto ant tuščio skrandžio. Taigi, mitybos specialistė, homeopatė Deimantė Rapalytė dalijasi dviem šviežių daržovių ir vaisių receptais pavasariui.
Žaliasis kokteilis
Žaliasis kokteilis / Asmeninio albumo nuotr.

Organizmą atstatantis rausvasis kokteilis

Šis kokteilis – puikus saldžių braškių ir aitrokų gražgarsčių derinys. Jūsų organizmui pavasarį tai bus tikra atgaiva: braškėse gausu antioksidantų flavonoidų, vitaminų bei mineralų.

Visų mėgstamos uogos ypatingos ir tuo, kad juose randama elago rūgšties, kuri turi priešuždegiminį poveikį ir lėtina senėjimo procesus. Na, o gražgarstės pasižymi vitaminų gausa! Jose gausu chlorofilo, kuris neutralizuoja toksinus, valo organizmą, gerina kepenų veiklą. Šios salotos taip pat aktyvina medžiagų apykaitą bei tonizuoja organizmą. Tad norintiems po žiemos atsikratyti kelių priaugtų kilogramų – šis kokteilis bus itin naudingas ir svarbiausa – skanus!

Ingredientai (1 porcijai):

  • 1 saujelė gražgarsčių (mitybos specialistė naudojo šviežias „Kietaviškių“ salotas);
  • 1 puodelis braškių;
  • 1/2 banano;
  • 1 stiklinė vandens.

Gaminimas:

Viską išplakite iki tirštos masės ir gardžiuokitės!

Asmeninio albumo nuotr./Rausvasis kokteilis
Asmeninio albumo nuotr./Rausvasis kokteilis

Energizuojantis žaliasis kokteilis

Kaip gauti energijos per 5 minutes? Pasigaminti žaliąjį energizuojantį kokteilį! Jei per dieną neturėsite laiko pilnavertiškai pavalgyti, galite būti ramūs, kad šis kokteilis užtikrins reikalingų vitaminų kiekį kone visai dienai.

Agurkuose gausu vandens ir mineralinių medžiagų, o juose esantis mineralas silicis gražina ir skaistina odą. Ąžuolalapėse salotose esantis laktucinas ramina nervų sistemą, tad būsite atsparesni stresui, na, o kiviai – vitamino C, kuris stiprina imunitetą, bomba!

Ingredientai (1 porcijai):

  • 1 agurkas;
  • 1 kivis;
  • 1 saujelė ąžuolalapių salotų (mitybos specialistė naudojo „Kietaviškių“ salotas vazonėlyje);
  • 1 skiltelė žaliosios citrinos;
  • 1/2 banano;
  • 1 stiklinė vandens.

Gaminimas:

Sutrinkite ingredientus kokteilinėje iki vientisos masės ir skanaukite!

Asmeninio albumo nuotr./Žaliasis kokteilis
Asmeninio albumo nuotr./Žaliasis kokteilis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis