1. Nenaudokite šlamštpeilių – užtenka trijų tinkamų peilių (šefo, duonriekio ir nedidelio, patogaus, skirto lupti) ir nors kartą per pusmetį profesionaliai juos pagaląsti (šio amato specialistų vis dar galima rasti, jei nemokate patys).
2. Įsigykite tam skirtą malūnėlį ir patys šviežiai susimalkite pipirų, kai tik jų prireiks.
3. Nesaugokite gražiai atrodančių receptų knygų savo vaikams ir anūkams – aktyviai naudokite, rašykite jų puslapiuose, kuris receptas patiko, kuris ne, ką keitėte ir pan.
4. Turėkite virtuvės svarstykles, kuriomis galite pasverti net ir 3 gramus. Gaminant troškinius ar sriubas, produktų galima dėti „iš akies“, tačiau konditerijoje toks pomėgis improvizuoti gali nepasiteisinti.
5. Sekite turimų prieskonių galiojimo laiką. Atidarėte prieskonių indelį ir iš kvapo negalite suprasti, kas tai? Deja, teks su to indelio turiniu atsisveikinti.
6. Dažniau naudokite šviežias žoleles, o jų įsigiję, tinkamai laikykite (pamerkite arba suvyniokite kotelius į šlapią servetėlę ir laikykite šaldytuvo apačioje), neleiskite suvysti, sulipti ir apgliaumyti.
7. Pasirūpinkite, kad vieta, kurioje lupate, pjaustote, minkote, būtų gerai apšviesta – nedirbkite patamsyje. Tas pats galioja ir viryklės zonai.
8. Kas kelintą savaitgalį išsivirkite didelį kiekį naminio sultinio (ar net jo koncentrato) ir porcijomis jį užšaldykite.
9. Visada nusausinkite žalumynus, prieš dėdami juos į salotas. Tam pasitarnaus centrifugos principu veikianti džiovyklė ar paprasčiausi popieriniai rankšluosčiai.
10. Turėkite erdvų stiklinį metalinį dubenį maišymui ir plakimui – salotų, mėsos kukulių masės, kiaušinio baltymų ir pan.
11. Prieš dėdami į patiekalus riešutus ar sėklas, juos pakepinkite (nebent recepte sakoma kitaip).
12. Visada turėkite šį produktų ketvertuką: kokybiška druska, juodieji pipirai, tyras alyvuogių aliejus, citrina.
13. Ragaukite maistą ne jau pagaminę, bet dar jį gamindami. Dažnu atveju vėliau „pataisyti“ skonį bus per vėlu.
14. Pirkite kietąjį sūrį gabaliukais, o ne tarkuotą. Šviežiai susitarkuosite tada ir tiek, kada ir kiek prireiks.
15. Jei kepate daržoves orkaitėje, pirmiausia jas apvoliokite aliejuje, o tada barstykite druska ir prieskoniais, o ne atvirkščiai.
16. Nebijokite dirbti rankomis (švariomis!) – išmaišyti granolos su medumi ir aliejumi, suminkyti kukulių masės, aliejumi apvolioti daržovių ir pan.
17. Turėkite ir naudokite specialų skysčių matavimo indą, geriausia, su sužymėtais kelių matavimo sistemų vienetais (bent jau mililitrų ir puodelių).
18. Riebalus, nesvarbu, tai sviestas, aliejus ar taukai, įkaitinkite ant vidutinio karščio ugnies, vėliau karštį galėsite pagal poreikį padidinti ar sumažinti.
19. Visada turėkite švarių medžiaginių virtuvinių rankšluosčių, juos, kaip ir indų plovimo kempinėles dažnai keiskite (kempinėles išmeskite, rankšluostėlius plaukite skalbyklėje 90°C vandenyje).
20. Jei gaminate pagal receptą, pirmiausia a) perskaitykite jį nuo pat pradžios iki pabaigos; b) pasiruoškite visus produktus; c) jei gaminsite orkaitėje (tai ypač galioja saldiems kepiniams, kurie negalės laukti), nepamirškite jos įjungti, kad spėtų įkaisti jums reikiamu momentu.