„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

25 dalykai, kurių nors kartą gyvenime vertėtų paragauti kiekvienam gurmanui

Daugelis mūsų turi jei ne realų, tai bent teorinį sąrašą šalių, kurias svajoja aplankyti, ar knygų, kurias būtinai žada perskaityti. O kaip reikalai su tokia svarbia sudedamąja gyvenimo dalimi, kaip maistas?
Gatvės maistas
Gatvės maistas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Kelionės Maistas

Naujų, nekasdienių dalykų dažniausiai ragaujame kelionėse, taigi, neatsitiktinai The Telegraph sudarė maisto, kurio gurmanams būtina paragauti per visą gyvenimą, sąrašą ir kiekvieno produkto ar patiekalo siūlo ragauti ten, kur jis yra geriausias, autentiškiasias.

Pasitikrinkite, ko jau ragavote, o kokios skonio patirtys dar tik laukia (žinoma, jei nutarsite visus šio sąrašo punktus pažymėti „ragauta“).

TAIP PAT SKAITYKITE: Niekinate cepelinus? Tuomet esate mažuma – daugelis lietuvių jais didžiuojasi

1. Švieži kokosai Sent Lusijos (St Lucia) saloje, Mažieji Antilai;

2. Beigeliai Niujorke, JAV;

3. Al Khalas datulės Omane;

4. Pyragėliai pastel de nata (pastéis de nata) Portugalijoje;

Vida Press nuotr./Pyragėliai pastel de nata
Vida Press nuotr./Pyragėliai pastel de nata

5. Aperityvas Milane, Italija;

6. Moliuskai tešloje (originalus pavadinimas clam cakes) JAV;

7. Bruknių sultys Švedijoje;

8. Koldūnai Pekine, Kinija;

Vida Press nuotr./Kiniški koldūnai
Vida Press nuotr./Kiniški koldūnai

9. Zacherio tortas Vienoje, Austrija;

10. Sušiai ir sašimis Japonijoje;

11. Kepti žiogai Meksikoje;

12. Prinokusios šviežios figos Ispanijoje;

13. Jūros gėrybių patiekalas sevičė (ceviche) Peru;

Vida Press nuotr./Jūros gėrybių patiekalas sevičė
Vida Press nuotr./Jūros gėrybių patiekalas sevičė

14. Tikri škotiški pusryčiai Škotijoje;

15. Tradiciniai vafliai (originalus pavadinimas gaufres) Prancūzijoje;

16. Ožkienos karis laal maas Indijoje;

17. Tom yum sriuba Tailande;

Vida Press nuotr./Tom yum sriuba
Vida Press nuotr./Tom yum sriuba

18. Labai aštrus tradicinis Sičuano troškinys, ruoštas metaliniame puode (hot pot) Kinijoje;

19. Baltieji Alba trumai Italijoje;

20. Pica Neapolyje, Italija;

21. Skrudintos Tiuringijos dešrelės Vokietijoje;

22. Pyragėliai empanados Argentinoje.

Vida Press nuotr./Pyragėliai empanados
Vida Press nuotr./Pyragėliai empanados

23. Didelis tradicinis duonos-mėsos kario sumuštinis (originalus pavadinimas Bunny chow) Pietų Afrikoje

24. Tradicinis mėsos-daržovių troškinys (originalus pavadinimas Cawl) Velse, Didžioji Britanija

25. Ledai Italijoje

Vida Press nuotr./Itališki ledai
Vida Press nuotr./Itališki ledai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“