Naujų, nekasdienių dalykų dažniausiai ragaujame kelionėse, taigi, neatsitiktinai The Telegraph sudarė maisto, kurio gurmanams būtina paragauti per visą gyvenimą, sąrašą ir kiekvieno produkto ar patiekalo siūlo ragauti ten, kur jis yra geriausias, autentiškiasias.
Pasitikrinkite, ko jau ragavote, o kokios skonio patirtys dar tik laukia (žinoma, jei nutarsite visus šio sąrašo punktus pažymėti „ragauta“).
TAIP PAT SKAITYKITE: Niekinate cepelinus? Tuomet esate mažuma – daugelis lietuvių jais didžiuojasi
1. Švieži kokosai Sent Lusijos (St Lucia) saloje, Mažieji Antilai;
2. Beigeliai Niujorke, JAV;
3. Al Khalas datulės Omane;
4. Pyragėliai pastel de nata (pastéis de nata) Portugalijoje;
5. Aperityvas Milane, Italija;
6. Moliuskai tešloje (originalus pavadinimas clam cakes) JAV;
7. Bruknių sultys Švedijoje;
8. Koldūnai Pekine, Kinija;
9. Zacherio tortas Vienoje, Austrija;
10. Sušiai ir sašimis Japonijoje;
11. Kepti žiogai Meksikoje;
12. Prinokusios šviežios figos Ispanijoje;
13. Jūros gėrybių patiekalas sevičė (ceviche) Peru;
14. Tikri škotiški pusryčiai Škotijoje;
15. Tradiciniai vafliai (originalus pavadinimas gaufres) Prancūzijoje;
16. Ožkienos karis laal maas Indijoje;
17. Tom yum sriuba Tailande;
18. Labai aštrus tradicinis Sičuano troškinys, ruoštas metaliniame puode (hot pot) Kinijoje;
19. Baltieji Alba trumai Italijoje;
20. Pica Neapolyje, Italija;
21. Skrudintos Tiuringijos dešrelės Vokietijoje;
22. Pyragėliai empanados Argentinoje.
23. Didelis tradicinis duonos-mėsos kario sumuštinis (originalus pavadinimas Bunny chow) Pietų Afrikoje
24. Tradicinis mėsos-daržovių troškinys (originalus pavadinimas Cawl) Velse, Didžioji Britanija
25. Ledai Italijoje