Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

25 saldžių kalėdinio stalo puošmenų receptai: tortai, pyragai, vyniotiniai ir keksai

Silkė jau marinuojama ar ilsisi šaldytuve, kūčiukai iškepti (tvarkoje, tinka ir nupirkti), antis ar žąsis taip pat pasiruošusi skristi į orkaitę. Jei paskutinei minutei nukėlėte sprendimą, koks ar kokie saldėsiai džiugins ant Kalėdų stalo, pats metas apsispręsti. Gal teks nusipirkti vieną kitą įdomesnį prieskonį, vaisių ar kitų ingredientų – nebedelskite. Kviečiame rinktis!
Šventinis tortas
Šventinis tortas / Vida Press nuotr.

Tortai:

Tortas „Napoleonas“. Kepinio autorė – Rūta Repšienė.
Receptas: Tortas „Napoleonas“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Miltai: 850.00 g (600 - tešlai ir 1 st. - kremui)
Druska: 10.00 g (tešlai)
Sviestas: 1.00 kg (500 - tešlai ir 500 - kremui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (tešlai)
Cukrus: 1.50 st. (kremui)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - kremui)
Pienas: 2.00 st. (2/3 saldaus - kremui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu.
  2. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę. Šonuose esančius miltus užberkite ant grietinės ir kapokite toliau, kol tešla taps vientisa. Išminkykite.
  3. Iš tešlos suformuokite rutulį ir, apdengę maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą nakčiai.
  4. Paruoškite kremą. Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą,užvirkite. Tuomet supilkite vieną stiklinę miltų. Įberkite cukrų bei sudėkite vanilės lazdelės sėklas.
  5. Sudėkite cukrų ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
  6. Kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol cukrus ištirps.
  7. Tuomet supilkite saldų pieną, dar kelias minutes pakaitinkite, kol masė sutirštės, ir tuomet nuėmę nuo ugnies lengvai maišydami atvėsinkite.
  8. Į atvėsusį kremą sudėkite 2 trynius ir maišykite tol, kol kremas taps baltas ir purus.
  9. Kremą dėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
  10. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių šilumos.
  11. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 7 lygias dalis, kurias iškočiokite į plonus apskritimus.
  12. Subadykite šakute ir kepkite 10 min orkaitėje kiekvieną.
  13. Išėmus lakštus, apipjaukite juos pagal 24 cm skersmens formą, o iš nepanaudotos tešlos rankomis sutrinkite trupinius.
  14. Lakštus pertepkite kremu.
  15. Suformuoto torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu ir padenkite trupiniais.
Suskleisti
Tiramisu tortas
Receptas: Tiramisu tortas
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (baltymai atskirti nuo trynių; biskvitui)
Kiaušinių tryniai: 4.00 vnt. (kremui)
Cukrus: 280.00 g (200 g biskvitui ir 80 g (4 šaukštai) kremui)
Miltai: 140.00 g (biskvitui)
Krakmolas: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Kava: 160.00 ml (labai stiprios (sulaistymui))
Likeris: 160.00 ml („Amaretto“ (sulaistymui))
Kakava: 6.00 valg. š.
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Sausainiai: 200.00 g („damų piršteliai“; papuošimui)
Džemas: 2.00 valg. š. (papuošimui, sausainių prilipdymui)
Kaip gaminti

Išsikepame biskvitą:

1. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Pasiruošiame 23–24 cm kepimo formą su atsegamais kraštais: iškerpame iš pergamentinio popieriaus dugno dydžio apskritimą ir juo išklojame formos apačią.

2. Pradedame plakti baltymus: kai jie ima putoti (po 2–3 minučių plakimo), dedame po šaukštą cukraus, ir visą laiką plakame. Kaskart įbėrę cukraus plakame, kol jis ištirps, ir tik tada dedame kitą šaukštą cukraus. Nebijokite – baltymų su cukrumi perplakti neįmanoma. Kai baltymai tampa standūs ir blizgantys, po vieną supilame trynius, ir visąlaik masę plakam, bet mažais apsisukimais. Suberiame persijotus miltus ir krakmolą (aš sijojau tiesiai į plakimo indą), mažais apsisukimais sumaišom, bet neilgai, tik kad ingredientai susijungtų, neliktų neišsimaišiusių trupinių.

3. Masę išpilame į paruoštą kepimo formą ir pašauname kepti. Kepame 35–40 min. orkaitės viduryje, kol biskvitas paruduoja ir pilnai iškepa. Išimame iš orkaitės, pilnai atvėsiname. Peiliu atsargiai apipjauname kraštus, tada atidarome šonus, ir apvertę biskvitą aukštyn kojomis, nuimame nuo apačios pergamento lakštą. Biskvitą perpjauname į tris lygius lakštus.

Pasigaminame maskarponės kremą:

4. Nedideliame puode užverdame šiek tiek vandens (apie 2 stiklines). Nuimame nuo ugnies puodą, ant jo statome dubenėlį, į tą dubenėlį supilame trynius ir cukrų, ir šluotele arba mikseriu plakame ant garų. Plakam ilgai – apie 8 minutes, kad masė taptų puri, balsva, cukrus visiškai ištirptų ir visa masė sušiltų. Tada nuimame nuo garų ir dar paplakame apie 4 minutes.

5. Maskarponės kremą lengvai paplakame, kad susimaišytų. Paruoštą purų kiaušinių plakinį sumaišom su maskarponės sūriu, maišome labai mažais mikserio apsisukimais, kad tik visi ingredientai susijungtų. Du šaukštus masės atidedame į šalį – bus torto viršaus papuošimui.

6. Sumaišome tarpusavyje stiprią kavą ir „Amaretto“ likerį.

Pertepimai:

7. Pirmą biskvito lakštą padedame ant torto padėklo ar lėkštės, kurioje patieksite tortą. (Kad toliau tortas geriau laikytų tiesią savo formą, uždedu kepimo formos kraštus). Visą biskvito pagrindą sulaistome paruoštu kavos ir likerio mišiniu (maždaug 10 šauktų kiekvienam lakštui). Per sietelį pabarstome visą paviršių 2 šaukštais kakavos. Tada užtepame pusę kremo masės. Ant viršaus dedame antrą lakštą, taip pat sulaistome, pabarstome kakava, ir užtepame likusią kremo masę. Dedame viršutinį lakštą, jį sulaistome ir užtepame atidėtus 2 šaukštus kremo. Tortą dedame į šaldytuvą bent valandai, kad kremas sustingtų.

Papuošimas:

8. Nuimame kepimo formos kraštus. Visą torto paviršių pabarstome kakava (per sietelį) storu sluoksniu. Sausainėlius atmatuojame ir nupjauname galus, kad jų aukštis būtų maždaug sulig torto aukščiu. Kiekvieną sausainėlį patepame trupučiu džemo ir klijuojame prie torto šonų, kol apklijuojame visą perimetrą. Pabaigoje švelniai perrišame juostele.

Suskleisti
Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais
Receptas: Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 400.00 g
Šokoladiniai biskvitai:(pakuotė - puikiai galima naudoti ir savo keptus šokoladinius biskvitus) 1.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Uogos:(įvairios - papuošimui) 1.00 st.
Kaip gaminti
  1. Garų vonelėje išlydykite šokoladą, sumaišykite su kambario temperatūros grietine.
  2. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
  3. Biskvitus pertepkite gautu glajumi.
  4. Papuoškite uogomis.

Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.

Suskleisti
Šokoladinis Pjemonto tortas
Receptas: Šokoladinis Pjemonto tortas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 400.00 g ((300 g pagrindui, 100 g glajui))
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 180.00 g
Rudasis cukrus: 150.00 g
Migdolai: 50.00 g
Žemės riešutai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 arbat. š. ((jūros))
Apelsinai: 1.00 vnt.
Brendis: 1.00 valg. š. ((konjakas))
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Pagrindas

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Į nedidelį puodą dėkite 170 g sviesto, rudąjį cukrų, 300 g gabaliukais susmulkinto šokolado. Puodą su visu turiniu įstatykite į didesnį puodą ir viską ištirpinkite vandens vonelėje.

2. Migdolus ir graikinius riešutus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.

3. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite šluotele iki standžių putų. Trynius išplakite plaktuvu. Nesustodami plakti, į trynius įpilkite šokolado ir sviesto masę bei suberkite smulkintus riešutus. Vėliau palaipsniui dalimis sudėkite išplaktus baltymus.

4. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu. Sudėkite į ją tešlą ir 25–30 min. šaukite į įkaitintą orkaitę. Jeigu pagrindas dar bus neiškepęs, pridenkite jį kepimo popieriumi ir dar pakepkite 5–7 min.

Kremas

5. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite iš jo sultis. Sutarkuotą apelsino žievelę sumaišykite su 2 valg. š. apelsinų sulčių, įdėkite maskarponės sūrį, cinamoną, cukraus pudrą, įpilkite konjaką ir viską kruopščiai išmaišykite.

6. Atvėsusį šokoladinį pagrindą perpjaukite išilgai per pusę. Vieną dalį ištepkite kremu ir uždėkite ant viršaus kitą pagrindo dalį.

Glajus

7. 100 g juodojo šokolado ištirpinkite vandens vonelėje, vėliau įdėkite medų ir išmaišykite. Tortą apliekite glajumi bei išlyginkite plačiu peiliu.

8. Sugrūskite žemes riešutus ir apibarstykite jais tortą.

Suskleisti
Žemės riešutų sviesto tortas
Receptas: Žemės riešutų sviesto tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 39
Receptas
Ingredientai
Graikiniai riešutai: 1.00 puodelis (tinka ir pekano - tešlai)
Anakardžių riešutai: 1.00 puodelis (tešlai)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (agavų arba medus - tešlai)
Pienas: 6.00 valg. š. (3-4 - augalinis - tešlai ir 3 - įdarui)
Vanilės ekstraktas: 4.00 arbat. š. (2 - tešlai ir 2 - įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4 - tešlai ir 1/4 - įdarui)
Riešutų sviestas: 1.00 puodelis (žemės riešutų - įdarui)
Bananai: 3.00 vnt. (įdarui)
Šokoladiniai pabarstukai: (1/4 - įdarui) 1.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią torto formą taip, kad būtų uždengtas ir dugnas, ir kraštai.
  2. Dabar į maisto smulkintuvą sumeskite įdaro ingredientus ir trinkite, kol gausite vientisą masę. Supilkite ją ant pyrago pagrindo ir apibarstykite šokolado pabarstukais. Dabar dėkite į šaldytuvą ir palikite 3-4 valandoms.
Suskleisti
Plikytų sausainių tortas
Receptas: Plikytų sausainių tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 84
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 500.00 g (plikytų)
Jogurtas: 800.00 g (natūralaus kambario temperatūros)
„Rududu“ karamelė: 400.00 g
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vanilė: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Želatina: 5.00 arbat. š.
Želė: 1.00 vnt. (pakelis persikinės)
Braškės: 200.00 g (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Visus sausainėlius įpjaukite aštriu peiliu ir šaukšteliu prikimškite „Rududu“ masės.
  2. Sudėkite į tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
  3. Želatiną užpilkite karštu (jokiu būdu ne verdančiu) vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Palikite pravėsti.
  4. Tuo metu, jogurtą suplakite su vanile ir cukrumi, didžiausiu plakiklio greičiu įmaišykite pravėsusią želatinos masę.
  5. Viską supilkite ant sausainių.
  6. Viršų papuoškite braškėmis ir pastatykite į šaldytuvą sustingti.
  7. Želė paruoškite pagal instrukcijas.
  8. Kai skystis atvės, užpilkite jį ant sustingusio pyrago viršaus.
  9. Dar kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
  10. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant torto stingimo laiko.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

Pyragai:

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu
Receptas: Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pyrago pagrindui)
Cukrus: 125.00 g („Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ - pyrago pagrindui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - pyrago pagrindui)
Miltai: 120.00 g (pyrago pagrindui)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (pyrago pagrindui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės - pyrago pagrindui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (malto - pyrago pagrindui)
Grietinėlė: 350.00 ml (maskarponės kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (maskarponės kremui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. („Dansukker“ cukraus miltelių - maskarponės kremui)
Uogienė:(tirštos - maskarponės kremui) 6.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Kiaušinius, granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile išplakite iki purios masės.
  3. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai suberkite į kiaušinių masę. Išmaišykite ir tolygiai paskleiskite tešlą ant kepimo popieriaus.
  4. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 5 min. Iškeptą pyragą apibarstykite cukrumi, išverskite ant kepimo popieriaus ir atsargiai ištraukite popierių.
  5. Maskarponės kremui pagaminti lengvai išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su maskarponės sūriu. Per sietelį suberkite cukraus miltelius ir atsargiai sudėkite uogienę.
  6. Tepkite kremą ant pyrago pagrindo ir suvyniokite. Laikykite vėsioje vietoje.
  7. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais ir pridėkite norimų uogų.

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti
„Oreo“ sūrio pyragas
Receptas: „Oreo“ sūrio pyragas
16 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 32
Receptas
Ingredientai
Oreo sausainiai: 44.00 vnt. (20 pagrindui, 16 sūrio masei ir 8 viršui apibarstyti)
Sviestas: 60.00 g (lengvai sūdyto, pagrindui)
Grietinėlės sūris: 800.00 g (kambario temperatūros; sūrio masei)
Grietinėlė: 400.00 g (ne mažiau kaip 35 proc. riebumo; sūrio masei)
Cukrus: 100.00 g (sūrio masei)
Kaip gaminti

Keletas techninių pastabų:

  • sausainius smulkinkite su visu įdaru.
  • Galima naudoti bet kokį grietinėlės sūrį, rikotą, maskarponę ar šių produktų derinius įvairiomis proporcijomis.
  • Jei neturite virtuvinio kombaino, sausainius galite susmulkinti taip: sudėkite juos į maišelį ir laužykite kočėlu, bulvių grūstuve ar bet kokiu sunkesniu daiktu.
  • Iš viso reikia 44 „Oreo“ sausainių. Mūsų parduotuvėse šie sausainiai dažniausiai pardavinėjami dėžutėse po 16 sausainių, tad reikia 3 dėžučių, iš kurių lieka 4 sausainiai smaližiams, kuriems sunku laukti, kol pyragas sustings.

1. Ištirpinkite sviestą.

2. Virtuviniame kombaine iki labai smulkių trupinių susmulkinkite 8 sausainius (su visu įdaru). Atidėkite juos – jie bus reikalingi vėliau, pyrago paviršiui apibarsyti.

3. Susmulkinkite 16 sausainių, reikalingų sūrio masei. Skaniausia, kai jie nėra sumalti iki miltų ir lieka stambesnių gabalėlių. Todėl smulkinkite sausainius pulsiniu režimu. Atidėkite.

4. Galiausiai į virtuvinį kombainą sudėkite likusius 20 sausainių, skirtų pagrindui. Susmulkinkite gan smulkiai, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.

5. Trupinius su sviestu tolygiai paskleiskite torto žiede ar kepimo formoje nuimamais kraštais. Lengvai paspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

6. Grietinėlės sūrį išplakite su cukrumi. Kai cukrus ištirps, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė sutirštės. Įmaišykite smulkintus sausainius (16 stambiau smulkintų sausainių).

7. Sūrio masę paskleiskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais. Palikite šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia – per naktį.

Suskleisti
Pyragas su marmeladu
Receptas: Kvapnus pyragas su apelsinų marmeladu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g (kambario temperatūros)
Rudasis cukrus: 170.00 g (jei turite, naudokite Muscovado)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 225.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Gvazdikėliai: 0.50 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Atidėkite 2 valg. šaukšt. marmelado į atskirą dubenėlį – jo prireiks pyragui iškepus.

2. Likusį marmeladą, sviestą, cukrų ir kiaušinius išsukite elektriniu maišytuvu iki vientisos masės, kai tai įvyks, supilkite ir miltus, kepimo miltelius, prieskonius bei dar šiek tiek pasukite.

3. Įmaitinkite orkaitę iki 180 C, o kol ji kaista, ištepkite sviestu pailgą kekso formą ir supilkite į ją gautą pyrago tešlą.

4. Kepkite pyragą apie 50 min. – kol į jį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti.

5. Atvėsusį pyragą aptepkite likusiu apelsinų marmeladu, o jei kepate pyragą kokiai iškilmingesnei progai, galite jį puošti cukraus pudros-apelsinų sulčių glajumi ir cukatais ar šviežiais citrusiniais vaisiais.

Suskleisti
Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
Receptas: Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 135
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (pagrindui)
Miltai: 190.00 g (90 g įprastų kvietinių ir 100 g rupių; pagrindui)
Cukrus: 90.00 g (pagrindui ir dar 1/4 stiklinės įdarui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį pagrindui ir įdarui)
Lazdynų riešutai: 150.00 g (rupiai maltų; pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Varškė: 180.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (jei mažesni, tada 4; įdarui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

2. Pirštais trinkite sviestą su abiejų rūšių miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais, kol masė taps panaši į trupinius.

3. 20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite 2/3 trupinių, šiek tiek paslėkite. Kepkite 10 minučių.

4. Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą. Vidutiniame dubenyje maskarponę sumaišykite su varške, kiaušiniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Man tai patogiausia daryti maisto smulkintuvu – taip įdaras tampa itin kreminės konsistencijos.

5. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

6. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite varškės masę, ant viršaus suberkite obuolius. Apibarstykite likusiais trupiniais, kiek paspauskite ir kepkite 30–40 minučių, kol viršus paskrus.

7. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje. Tiekite šaltą arba kambario temperatūros – vieną, su ledais ar plakta grietinėle.

Suskleisti
Itališkas šventinis pyragas Pan di Natale
Receptas: Itališkas šventinis pyragas Pan di Natale
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Miltai: 950.00 g ((00 tipo))
Sviestas: 300.00 g ((pirmoji dozė - 200 g, antroji dozė - 100 g))
Cukrus: 290.00 g
Mielės: 40.00 g
Vanduo: 400.00 g ((šiltas))
Razinos: 300.00 g
Cukatos: 150.00 g ((cukruoti apelsinai))
Druska: 5.00 g
Kaip gaminti
  1. Suberkite miltus į didelį dubenį. Šiai duonai sviestą reikės dalinti dviem dalimis – pirmąją, didesnę, dėsime maišymo pradžioje, o mažesniąją – pabaigoje.
  2. Pirmąją sviesto dozę pjaustome mažais gabaliukais ir dedame į duobelę. Sumuškite kiaušinius. Atskirai sumaišykite vandenį su mielėmis, kol šios ištirps. Viską supilkite į miltų duobelę. Gerai išmaišykite ir minkykite tešlą.
  3. Tešlą reikia minkyti nuo savęs, delno apatine dalimi ją stumiant į priekį. Gerai išminkius suformavus vientisą tešlą, suberkite cukruotus apelsinus, razinas. Sudėkite antrąją sviesto dalį - 100 g. ir viską gerai išminkykite. Suformuokite duonos formą ir dėkite į skardą. Uždenkite medvilniniu audeklu ir keturias valandas laikykite tešlą 22–23 laipsnių temperatūroje.
  4. Pyragas pakils, todėl atkreipkite dėmesį į kokią skardą dedate pyragą. Pagal visas italų tradicijas, duonos paviršiuje padaromas nedidelis kryžiaus formos įpjovimas. Duoną kepkite 170 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių. Kai duona atvės – apibarstykite cukraus pudra ir patiekite ant šventinio stalo.
Suskleisti
Pyragas su šafranais
Receptas: Pyragas su šafranais
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių)
Cukrus: 180.00 g („Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“)
Sirupas: 50.00 ml („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Sviestas: 60.00 g (50 g pyragui ir žiupsnelis skardai patepti)
Pienas: 100.00 ml
Šafranas: 1.00 g (0,5)
Miltai: 210.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 sauja („Dansukker“ cukraus miltelių pabarstyti)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, sirupą, vanilinį cukrų ir plakite, kol masė bus balta ir puri.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Pilkite pieną, berkite šafranus. Kaitinkite, kol užvirs.
  4. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. Atsargiai įmaišykite kiaušinių masę.ir pieną su šafranais.
  6. Skardą ištepkite riebalais, pabarstykite cukrumi.
  7. Į skardą sudėkite tešlą. Kepkite 30–35 min. ant vidurinės orkaitės lentynėlės.
  8. Leiskite pyragui atvėsti, tada jį apverskite.
  9. Prieš tiekdami pabarstykite cukraus milteliais.

 

Receptas DANSUKKER
Suskleisti
Citrininis maskarponės pyragas
Receptas: Citrininis maskarponės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (avižinių)
Sviestas: 80.00 g (minkšto)
Želatina: 1.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š. (šalto)
Cukrus: 60.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir 3 valg. š. - sulčių)
Citrinos ekstraktas:(keli lašai) 1.00 vnt.
Grietinėlė: 150.00 ml (riebios)
Kaip gaminti
  1. Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
  2. Suslėkite pyragui pagrindą.
  3. Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks.
  4. Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi, citrinos žievele ir jos ekstraktu.
  5. Ant išbrinkusios želatinos supilkite citrinos sultis ir pakaitinkite, kol viskas išsilydys iki vientisos masės (tik neleiskite užvirti), truputį palaukite, kol ištirpusios želatinos mišinys pravės ir įplakite į sūrio masę.
  6. Grietinėlę elektriniu plakikliu sukite, kol ims tirštėti, bet nebus visiškai standi. Šaukštu įmaišykite į maskarponės kremą.
  7. Viską supilkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir pastatykite į šaldytuvą 4–5 valandoms.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sūrpyragis su džiovintomis slyvomis
Receptas: Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (recepto autorė naudojo „Gaidelis su aguonomis“)
Sviestas: 90.00 g (kambario temperatūros)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kambario temperatūros)
Kondensuotas pienas: 390.00 g (saldinto)
Želatina: 10.00 g (miltelių)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Brendis: 20.00 ml (keli šlakeliai)
Kaip gaminti
  1. Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas.
  2. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir negailėdami apšlakstykite brendžiu.
  3. Atidėkite slyvas į šoną kelioms valandoms.
  4. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su minkštu sviestu.
  5. Gautą masę suberkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir rankomis išlyginkite, prislėkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą.
  6. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad vos apsemtų ir palikite išbrinkti.
  7. Maskarponę iki vientisos masės išplakite su kondensuotu pienu.
  8. Šiek tiek brendyje pasigėrusias slyvas sumalkite iki norimos konsistencijos (aš pamaliau taip, kad liktų vienas kitas sveikas gabalėlis).
  9. Želatiną ištirpinkite  (tik jokiu būdu neužvirkite) ir greitai įplakite į kreminio sūrio masę, kurią supilkite ant atšalusio sausainių pagrindo.
  10. Ant viršaus, šaukštu išdėliokite slyvų masę ir paskirstykite ją po visą, dar nesustingusio pyrago plotą.
  11. Pastatykite pyragą į šaldytuvą ir pjaukite mažiausiai po 4–5 valandų.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Šventinis pyragas „Kalėdų boba“
Receptas: Šventinis pyragas „Kalėdų boba“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Miltai: 450.00 g
Sviestas: 125.00 g ((tirpintas) ir 100 g glajui)
Kiaušinių tryniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Razinos: 150.00 g
Cukatos: 75.00 g ((citrusinių vaisių))
Riešutai: 150.00 g ((grūsti))
Pienas: 100.00 ml
Romas: 4.00 valg. š.
Mielės: 7.00 g ((sausos))
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. ((vanilės esencija - 2 lašai))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos žievelė: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Kaip gaminti

Kaip gaminti: 

  1. Į dubenėlį suberkite cukatas, razinas, grūstus riešutus, supilkite romą ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele, viršuje pradurkite skylutę ir 5 minutes pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.

  2. Dideliame dubenyje sumaišykite pieną, mieles, cukrų, 5 šaukštus miltų. Masę pridenkite ir 20 min. palaikykite šiltai.

  3. Suberkite likusius miltus, supilkite tirpintą sviestą ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą ir sumaišykite ją su cukatų, razinų, riešutų ir romo mišiniu bei tarkuota citrinos žievele.

  4. Tuomet supilkite vanilės esenciją ir viską pasūdykite. Tešlą pridenkite ir laikykite šiltai apie 2 valandas.

  5. Supilkite tešlą į kekso formos kepimo indą, pridenkite ir palikite 2 valandoms pastovėti.

  6. Konditeriniu teptuku keksą patepkite šiltu vandeniu. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 1 valandą. 

  7. Iškepus keksui, išimkite iš orkaitės ir ištirpinkite glajui skirtą sviestą. Ketvirtadaliu juo aptepkite keksą ir apibarstykite jį cukraus pudra. Kartokite šį procesą kol sunaudosite visą tirpintą sviestą.

Suskleisti

Vyniotiniai:

Saldus vyniotinis su „Nutella“ ir lazdyno riešutais
Receptas: Saldus vyniotinis su „Nutella“ ir lazdyno riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kambario temperatūros)
Cukrus: 1.00 puodelis
Grietinė: 180.00 g (3/4 puodelio)
Miltai: 180.00 g (3/4 puodelio)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 4.00 g (1/2 arbat. š. migdolų ekstrakto)
Cinamonas: 4.00 g (1/2 arbat. š.)
Druska: 4.00 g (1/2 arbat. š.)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kakava: 2.00 valg. š.
Kremas „Nutella“: 1.00 puodelis
Lazdynų riešutai: 80.00 g (1/3 puodelio)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Kepimo skardoje paskleiskite lazdyno riešutus ir kaitinkite įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol nuo riešutų atšoks odelės.

3. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Nuimkite odeles, susmulkinkite nedideliais gabalėliais ir atidėkite į šalį.

4. Sumažinkite orkaitės karštį iki 190 laipsnių temperatūros.

5. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.

6. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų iki baltos purios masės (apie tris minutes).

7. Sudėkite grietinę ir išplakite.

8. Suberkite miltų mišinį ir lėtai išplakite iki vientisos masės.

9. Galiausiai šaukštu įmaišykite migdolų ekstraktą.

10. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (apie 32x45 cm dydžio), paskleiskite tolygiai ir išlyginkite paviršių.

11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.

12. Kol biskvitas kepa, ant lygaus paviršiaus pasitieskite panašaus dydžio kepimo popieriaus lakštą. Apibarstykite jį pora šaukštų miltelinio cukraus ir kakavos.

13. Biskvitui iškepus, išimkite iš orkaitės ir iš karto apverskite, paguldydami ant kepimo popieriaus lakšto su cukraus pudra ir kakava. Kepimo popierių, su kuriuo biskvitas kepė, taip pat palikite.

14. Iš karto biskvitą su abiem kepimo popieriaus lakštais suvyniokite į vyniotinį. Padėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

15. Kai biskvitas atvėsta, atvyniokite. Nuimkite kepimo popierių.

16. Biskvitą tolygiai aptepkite „Nutella“ ir apibarstykite smulkintais kepintais lazdyno riešutais.

17. Suvyniokite biskvitą atgal į vyniotinį.

18. Patiekite, pjaustykite riekelėmis ir ragaukite. Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“

Suskleisti
Prancūziškas kalėdinis vyniotinis
Receptas: Prancūziškas kalėdinis vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 10.00 vnt. (4 vnt. tešlai ir 6 tryniai kremui)
Miltai: 100.00 g
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 150.00 g
Cukrus: 100.00 g
Šokoladas: 150.00 g
Sviestas: 200.00 g
Kava: 2.00 arbat. š.
Romas: 4.00 arbat. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Kaip gaminti
  1. Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su 100 g miltelinio cukraus, suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, viską gerai sumaišykite.
  2. Baltymus išplakite, suberkite likusį miltelinį cukrų, atsargiai įmaišykite į tešlą.
  3. Išteptą riebalais formą pabarstykite miltais ir supilkite biskvito tešlą. Kepkite ją 10–15 min. 180 °C temperatūroje.
  4. Iškeptą biskvitą paguldykite ant kepimo popieriaus ir pridenkite rankšluostėliu. Atvėsinkite.
  5. Gaminkite kremą: šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, suberkite kavos miltelius. Trynius išsukite su cukrumi. Šiltą šokoladą sumaišykite su sviestu ir kiaušinių tryniais, supilkite romą arba brendį.
  6. Biskvitą plonai aptepkite kremu ir pabarstykite smulkintais migdolais. Suvyniokite jį į ritinėlį, įsukite į foliją ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.
Suskleisti
Meduolinis vyniotinis
Receptas: Meduolinis vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.8 / 408
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 7.00 valg. š. (3 - tešlai ir 4 - įdarui)
Medus: 3.00 valg. š.
Miltai: 4.00 valg. š.
Soda: 1.00 arbat. š. (nugesintos su citrinų sultimis)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (1/2)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 20.00 ml (kepimo indui patepti)
Grietinė: 400.00 g (įdarui)
Želatina: 2.00 valg. š. (įdarui)
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (1/4 - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite.
  2. Į dubenį įdėkite sviestą ir medų, statykite ant labai silpnos ugnies ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol sviestas ir medus visiškai ištirps.
  3. Nukėlę nuo ugnies, sudėkite miltus, sodą, cinamoną ir gvazdikėlius, viską gerai išmaišykite.
  4. Į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi ir pateptu aliejumi, supilkite paruoštą tešlą. Ją paskirstykite plonai.
  5. Jei kepimo indas mažesnis, kepti du kartus (gausis du vyniotiniai).
  6. Kepti 170◦ orkaitėje, apie 15 minučių, kol gražiai pagels. Iškepusį lakštą ir dar karštą susukite ir palikite valandą atvėsti.
  7. Tuomet pasiruoškite kremą. Grietinę išmaišykite su cukrumi, citrinos rūgštele, vandenyje išbrinkinta ir ištirpdinta ant silpnos ugnies želatina.
  8. Trumpam įdėti į šaldytuvą, kad apstingtų.
  9. Atvėsusį meduolį išvynioti ir ištepti įdaru bei vėl atgal susukti. Leisti sustingti. Puošti pagal fantaziją ir skonį.

SKANAUS!

Receptą atsiuntė Evelina Mincevičiūtė

 

Suskleisti

Keksai:

Kalėdinis keksas
Receptas: Kalėdinis keksas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 31
Receptas
Ingredientai
Miltai: 220.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 100.00 g
Irisai (smulkinti) 50.00 g
Riešutai: 80.00 g (50 g smulkintų braziliškų ir 30 g smulkintų, skrudintų žemės riešutų)
Spanguolės: 50.00 g (džiovintos)
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 20.00 ml
Sviestas: 1.00 arbat. š. (skardos patepimui)
Kaip gaminti

1. Miltus, druską ir kepimo miltelius išsijokite ir sumaišykite su cukrumi.

2. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, kad nebeliktų sausos masės. Supilkite pieną ir aliejų. Tešla neturi būti skysta, todėl jei reikia, galima pridėti dar šiek tiek miltų.

3. Sudėkite braziliškus riešutus, irisus, spanguoles. Atrodo keistas derinys, bet tikrai skanu!

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Pabarstykite skrudintais žemės riešutų gabaliukais ir užpilkite tešlą.

5. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 min.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Imbierinis keksas su bruknėmis
Receptas: Imbierinis keksas su bruknėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Soda: 1.00 arbat. š. (1 - 1,5 arbat. š. - tešlai)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (malti - tešlai)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas - tešlai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3 - 4 vnt., baltymas - glajui)
Bruknių uogienė: (tešlai) 150.00 ml
Rudasis cukrus: 300.00 g ("Demerara")
Miltelinis cukrus: 50.00 g (glajui ir apibarstymui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių - glajui)
Bruknės: (apibarstymui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Tešlai skirtą sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius.

3. Į miltų mišinį supilkite atvėsusį tirpintą sviestą, pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite bruknių uogienę ir gerai išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite į paruoštą tešlą ir lengvai išmaišykite.

4. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos valandą. Palikite formoje 20 minučių aušti, tada išimkite.

5. Glajui kiaušinio baltymą šluotele išplakite su išsijotu milteliniu cukrumi. Įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masė sutirštės ir pasidarys blizgi. Ja apipilkite atvėsusį keksą. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi, bruknėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“ 

Suskleisti
Olandiškas lazdynų riešutų skonio keksas su „Nutella“ įdaru
Receptas: Olandiškas lazdynų riešutų skonio keksas su „Nutella“ įdaru
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 25
Receptas
Ingredientai
Lazdynų riešutai: 565.00 g (456 smulkintų ir 100 stambiai kapotų)
Sviestas: 480.00 g
Cukrus: 180.00 g
Rudasis cukrus: 180.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstraktas)
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis žievelių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š. (2.5)
Šokoldinis kremas"Nutella": (300 - 400) 300.00 g
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, įpilkite  vanilės ekstrakto ir įtarkuokite žiupsnelį citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite.
  2. Muškite į masę po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įmušus paskutinį ketvirtą kiaušinį, įdėkite šaukštą miltų ir vėl išmaišykite.
  3. Atskirame dubenyje išsijokite kartu miltus, smulkiai sutarkuotų (kuskuso dydžio) lazdynų riešutus ir kepimo miltelius. Išsijotus miltus supilkite į sviesto su kiaušiniais masę ir gerai išmaišykite.
  4. Supilkite masę į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą kekso formą. Kepkite apie 1 val. Jei įsmeigus medinį pagaliuką jis lieka sausas, vadinasi, pyragas jau yra iškepęs!
  5. Palikite 15 min. atvėsti formoje. Su konditeriniu švirkštu kas du centimetrus, šachmatine tvarka įšvirkškite šokoladinio kremo „Nutella“ į visą pyrago pagrindą naudojant ilgą švirkšto antgalį. Išimkite pyragą iš formos.
  6. Ištirpinkite šokoladą ir apliekite pyrago viršų. Kol šokoladas nesukietėjo, apibarstykite stambiai kapotais lazdynų riešutais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Suskleisti
Kalėdinis keksas
Receptas: Kalėdinis keksas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.4 / 65
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 180.00 g (arba 60 proc. kakavos - keksui ir 80 - šokolado - glazūrai)
Sviestas: 190.00 g (180 - keksui ir 10 - glazūrai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (keksui)
Miltai: 220.00 g (keksui)
Kakava: 50.00 g (keksui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksui)
Kava: 2.00 arbat. š. (tirpios (nebūtina) - keksui)
Pienas: 200.00 ml (keksui)
Grietinėlė: 80.00 g (glazūrai)
Riešutai: 1.00 sauja (papuošimui, galima puošti ir kitaip)
Kaip gaminti
Kalėdinis keksas
Kalėdinis keksas
  1. Ištirpinkite šokoladą, sviestą ir kavą metaliniame inde virš garų vonelės. Atvėsinkite.
  2. Įmuškite kiaušinį ir išplakite su mikseriu, įdėkite cukrų ir išplakite iki vientisos masės.
  3. Sudėkite išsijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius, viską išmaišykite, supilkite pieną ir dar kartą gerai išmaišykite, masė išeina gana tiršta, ją sudėkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kekso skardą ir kepkite 40-45 min 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  4. Keksą ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.
  5. Gaminame glazūrą: pakaitinkite grietinėlę, ir sviestą, kol pradės burbuliuoti, gauta mase užpilkite labai smulkiai susmulkintą šokoladą (aš smulkinau blenderiu, galima tarkuoti) ir paliekite maždaug minutei, tada išmaišykite ir atvėsinkite.
  6. Glazūra būna pakankamai tiršta, todėl lengva pritvirtinti papuošimus: kapotus riešutus, kokosą, cukatas ir kt.
  7. Keksas drėgnas, tirpstantis burnoje ir greitai bei lengvai pagaminamas, skanaus!

Receptą atsiuntė Gytė

Suskleisti
Apelsininis keksas
Receptas: Apelsininis keksas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 95
Receptas
Ingredientai
Miltai: 4.00 st.
Kepimo milteliai: 4.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Cukrus: 2.00 st.
Aliejus: 1.00 st. (0,5)
Grietinė: 1.00 st. (0,5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelės)
Sultys: 100.00 ml (2 apelsinų)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol taps vientisa gelsva mase.
  2. Į cukraus ir kiaušinių plakinį po truputį supilkite aliejų, sudėkite grietinę, suberkite apelsino žievelę ir supilkite apelsinų sultis.
  3. Viską gerai išmaišykite, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
  4. Tešlą sukrėskite į kepimo formą (jei reikia, prieš tai išteptą sviestu) ir keksą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~50–55 min.

* Iš tokio kiekio išeina gana didelis keksas (dėl to ir kepti tenka taip ilgai), tad jei norite, galite daryti mažesnį, tiesiog naudokite pusę visų produktų kiekio ir, žinoma, nepamirškite, kad kepti reikės trumpiau.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Greipfrutų keksas
Receptas: Greipfrutų keksas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (1,5)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Jogurtas: 1.00 puodelis (natūralaus)
Cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Greipfrutai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievėlės)
Sultys: 1.00 puodelis (0,5 greipfrutų)
Aliejus: 1.00 puodelis (0,3 - augalinio)
Kaip gaminti
  1. Jogurtą išplakite su cukrumi, aliejumi, sultimis ir greipfruto žievele.
  2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius ir užmaišykite tešlą.
  3. Supilkite į paruoštą kepimo formą ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių.
  4. Kepkite apie 40 minučių.
  5. Pravėsusį keksą išverskite ant grotelių ir palikite atšalti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Keksas su džiovintomis spanguolėmis
Receptas: Keksas su džiovintomis spanguolėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Spanguolės: 150.00 g ((džiovintos))
Limonadas: 250.00 ml ((citrinų skonio))
Margarinas: 250.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 370.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Likeris: 3.00 valg. š. ((saldaus))
Cukraus pudra: 150.00 g
Sultys: 2.00 valg. š. ((spanguolių))
Kaip gaminti
  1. Spanguoles sudedame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml limonado ir 2 minutes verdame. Nukošiame skystį ir atidedame.
  2. Margariną išsukame su cukrumi, vanile, smulkiai nutarkuotomis citrinų žievelėmis. Po vieną įplakame kiaušinius ir kelis šaukštus likerio. Po truputį įmaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą. Įplakame likusį limonadą, įmaišome apvirtas spanguoles.
  3. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.
  4. Cukraus pudrą sumaišome su spanguolių sultimis ir apglaistome jau atvėsusį keksą.

Receptą rasite čia.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų