3 dar neišbandytos trintos sriubos: keptų daržovių, „pastiprinta“ lęšiais ir su imbieru

Atvėsus orams vis dažniau norisi pasilepinti karštais, tačiau nesudėtingais patiekalais. Tam puikiai tiks trintos aksominės tekstūros sriubos – skanios ir kvapnios. Jūsų dėmesiui – 3 originalūs receptai.
Trinta sriuba
Trinta sriuba / Vida Press nuotr.

Nesudėtingų, tačiau stebinančio skonio sriubų receptais pranešime žiniasklaidai dalinasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Ingredientai:

  • 8 pomidorų;
  • 3 raudonosios paprikos;
  • sauja šviežių bazilikų;
  • 5 laurų lapų;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 125 ml vandens;
  • 3 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 3 arbat. šaukšt. pomidorų pastos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis pipirų;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Paprikas ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir apie 30 minučių kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje.

2. Iškeptas daržoves sudėkite į indą, kuriame trinsite sriubą. Užpilkite vandeniu, citrinos sultimis, užvirinkite ir sutrinkite iki vientisos masės.

Vida Press nuotr./Pomidorų ir paprikų sriuba
Vida Press nuotr./Pomidorų ir paprikų sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 1 arbat. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • žiupsnelis kario miltelių;
  • 4 stambiai pjaustytos morkos;
  • 4 stiklinės daržovių sultinio;
  • ¾ stiklinės raudonųjų lęšių;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnis pipirų.

Gaminimas:

1. Puode įkaitinę aliejų kepkite svogūnus apie 5 minutes. Suberkite kario miltelius bei imbierą ir pakepkite dar 30 sekundžių. Suberkite morkas, supilkite sultinį, paskaninkite druska ir pipirais.

2. Virkite apie 15 minučių arba tol, kol morkos suminkštės.

3. Sutrinkite sriubą trintuve.

Vida Press nuotr./Trinta morkų sriuba
Vida Press nuotr./Trinta morkų sriuba

Morkų ir imbiero sriuba

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. rapsų aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. tarkuoto muskato riešuto;
  • 850 ml sultinio (pirkto arba ruošto namie);
  • 500 g morkų;
  • 400 g baltųjų pupelių (skardinėje su skysčiu).
  • papuošimui:
  • 4 arbat. šaukšt. smulkintų migdolų;
  • žiupsnelis malto muskato riešuto.

Gaminimas:

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbierą, česnaką ir viską kepkite apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Įmaišykite muskato riešutus ir pakepkite dar 1 minutę.

2. Supilkite sultinį, suberkite susmulkintas morkas, baltąsias pupeles su skysčiu, tuomet uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-25 minutes arba tol, kol morkos truputį suminkštės.

3. Trečdalį gauto sriubos mišinio išimkite į atskirą indą, o likusią dalį sutrinkite maisto smulkintuvu. Tuomet viską vėl sudėkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol užvirs.

4. Sriubą patiekite papuošę smulkintais imbierais bei muskato riešutu.

„Maxima“ archyvo nuotr./Trinta sriuba
„Maxima“ archyvo nuotr./Trinta sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų