Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 gaivūs nealkoholiniai kokteiliai: atgaivins kasdien, tiks ir Joninių šventei

Vasariški karščiai daugelį verčia vis dažniau ieškoti, kuo atsigaivinti. Tokiu atveju dažnai nepamainoma tampa stiklinė šalto ir gaivaus gėrimo. O čia fantazijai jau ribų nėra: jei vieni renkasi paprastą ar gazuotą vandenį, kiti – sultis ar gazuotus gėrimus, tai treti leidžiasi į skonių paieškas ir bando atrasti ką nors naujo.
Nealkoholinis kokteilis
Nealkoholinis kokteilis / Vida Press nuotr.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė, rinktis būtent nealkoholinius įvairių kokteilių variantus yra išties verta – ne tik dėl to, kad jie nevaržo galimybių keliauti, aktyviai leisti laisvalaikį, bet ir todėl, kad yra sveikesni.

„Nealkoholinės alternatyvos klasikiniams kokteiliams vis labiau užkariauja lietuvių širdis ir tai neturėtų stebinti. Pavyzdžiui, nealkoholinėje populiariosios „Kruvinosios Merės“ versijoje, dar žinomoje kaip „Nekaltoji Merė“, netgi yra ir naudingųjų medžiagų. Štai pomidorų sultys pasižymi dideliu vitaminų, antioksidantų ir kitų žmogaus organizmui reikalingų mikroelementų kiekiu. Todėl verta rinktis kuo natūralesnes ir kuo mažiau natrio ar pridėtinio cukraus turinčias pomidorų sultis. Be to, į kokteilį įeina ir viena sveikiausių daržovių laikomas salieras“, – pasakoja B.Baratinskaitė.

Pašnekovės teigimu, „Nekaltosios Merės“ kokteilis yra tik vienas pavyzdys iš daugumos, kaip kokteilis be alkoholio tampa sveikesne alternatyva įprastam gėrimui. Skirtinguose kokteiliuose galima mėgautis įvairiomis uogomis, kokosų pienu ir citrusiniais vaisiais – kiekvienas iš jų praturtintas reikalingiausiais vitaminais, todėl kokteilį begeriantis žmogus ne tik atsigaivins, bet ir pasirūpins savo sveikata.

Vida Press nuotr./Kokteilis
Vida Press nuotr./Kokteilis

„O pati geriausia gaivaus gėrimo alternatyva yra itin paprasta – atšaldykite vandenį ir gardinkite jį citrinomis, apelsinais, greipfrutais, uogomis, mėtomis ar netgi agurku“, – dalijasi patarimais maisto gamybos ekspertė.

Taip pat ji dalijasi 3 nealkoholinių kokteilių receptais. Jie atgaivins ir karščiausią vasaros dieną.

„Nekaltoji Merė“

Ingredientai (4 kokteiliams):

  • 2 stiklinės pomidorų sulčių;
  • ¼ stiklinės marinuotų agurkėlių marinato;
  • 4 nedideli saliero stiebai su lapeliais;
  • 4 citrinos skiltelės;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. aštraus čili padažo;
  • 1 valg. šaukšt. krienų;
  • 1 arbat. šaukšt. Vursterio (Vorčesterio) padažo;
  • žiupsnelis smulkinto kajeno pipiro;
  • kelios alyvuogės.

Gaminimas:

1. Dideliame ąsotyje sumaišykite pomidorų ir citrinų sultis, agurkėlių marinatą, krienus, kajeno pipirus bei padažus. Tuomet supilstykite į stiklines su ledukais.

2. Į kiekvieną stiklinę įdėkite po saliero stiebą, citrinos skiltelę ir, esant poreikiui, pagarinkite keliomis alyvuogėmis. Paruoštą kokteilį būtinai laikykite šaltai.

Vida Press nuotr./„Nekaltoji Merė“
Vida Press nuotr./„Nekaltoji Merė“

Sveikuoliškas „Mojito“

Ingredientai (2 kokteiliams):

  • 2 žaliosios citrinos;
  • 20 mėtos lapelių;
  • 320 ml gazuoto vandens;
  • pora saujų grūsto ledo.

Gaminimas:

1. Supjaustykite žaliąsias citrinas skiltelėmis. Į aukštą stiklinę dėkite jas ir mėtas. Dedant žaliosios citrinos skilteles į stiklinę, išspauskite šiek tiek jos sulčių. Viską pamaišykite ir pagrūskite, taip išspausdami žaliosios citrinos sulčių ir mėtų aromato.

2. Į stiklines dėkite grūsto ledo ir ant viršaus pilkite gazuotą vandenį. Vėliau galite pasirūpinti šiaudeliu ir papuošti kokteilį dar keletu mėtos lapelių.

Vida Press nuotr./Nealkoholinis „Mojito“
Vida Press nuotr./Nealkoholinis „Mojito“

Nealkoholinė „Pina Colada“

Ingredientai (4 kokteiliams):

  • 2 stiklinės ananasų sulčių;
  • ¾ stiklinės kokoso kremo;
  • 4 stiklinės ledukų;
  • papuošimui – po porą ananaso skiltelių ir vyšnių bei kokteiliams skirtų skėtukų.

Gaminimas:

1. Ananasų sultis ir kokoso kremą supilkite į elektrinį trintuvą. Į jį taip pat sudėkite ledukus ir viską plakite apie 30–60 sekundžių, kol gausite vientisą masę.

2. Išpilstykite gautą plakinį į keturias ledukų pripildytas stiklines. Kiekvieną jų papuoškite ananaso skiltele, vyšnia ir, žinoma – kokteiliams skirtu skėtuku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas