Nekepti tortai tikrai patiks tiems, kurie nori kitokio, netradicinio skonio. O kadangi artėja vasara, sutikite, kad tokie kur kas labiau patiks ir mūsų figūrai. Skanaus!
Kaip gaminti
- Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formą.
- Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje, suberkite miltelinį ir vanilinį cukrų. Į gautą masę įmaišykite varškę ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki purių putų.
- Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite 4 valg. š. šilto vandens bei supilkite į varškės ir šokolado masę.
- Į įdarą taip pat supilkite išplaktą grietinėlę, konjaką ir gerai išmaišykite.
- Gautą masę supilkite į torto formą ant jau paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą. Galite papuošti šokolado drožlėmis, apelsinų griežinėliais ir įvairiomis uogomis.
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
- Sutrinkite sausainius iki vientisos masės ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suformuokite torto formoje pyrago pagrindą.
- Želatiną užpilkite puse stiklinės šilto vandens ir palikite 30 minučių. Vėliau ištirpinkite.
- Kivius susmulkinkite, sudėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis. Ant mažos ugnies kaitinkite kivius apie 3 minutes, po to atvėsinkite.
- Į kivių masę supilkite jogurtą ir ištirpintą želatiną.
- Torto padą apdėliokite griežinėliais pjaustytais bananais ir užpilkite kivių bei jogurto mase.
- Tortą dėkite į šaldymo kamerą ir palikite 30-40 minučių, vėliau viską perkelkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami papuoškite kivių griežinėliais.
Suskleisti
Ingredientai
Zefyrai: 500.00 g
Braškės: 250.00 g
Biskvitas:(2 - 3 lakštai tortui, tačiau nėra būtini, jeigu norite gaivesnio torto varianto 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 200.00 g
Želatina: 20.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
- Želatiną sumaišykite su 4 valg. š. pieno ir palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų. Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite.
- Grietinėlę plakite apie 1 minutę elektriniu plakikliu, kol nepradės tirštėti, tuomet supilkite pieną ir sudėkite įprastą ir vanilinį cukrų. Plakite masę dar 2–3 minutes.
- Dabar grietinėlės ir pieno masę sumaišykite su burokėlių sultimis ir ištirpinta želatina. Išplakę kremą iki vientisos masės, jį padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
- Braškės nuplaukite ir nusausinkite. Zefyrus supjaustykite išilgai taip, kad gautumėte iš vieno 3–4 apskritimus.
- Į torto formą įdėkite biskvitą, padenkite jį zefyrais, sudėkite smulkintas braškės ant viršaus ir užpilkite gautu kremu. Antrą sluoksnį dėliokite tokiu pačiu būdu. Papuoškite torto viršų kremu ir braškėmis.
- Palikite šaldytuve 4–5 valandoms.
Suskleisti