3 gardžios vištienos receptai sočiam savaitgaliui

Žiemą norisi valgyti sočiau, o kai pradeda skraidyti gripo bacilos – ir aštriau. Siūlome 3 ypatingai gardžios ir kvapnios vištienos receptus, kuri patenkins net ir pačių didžiausių gurmanų skonį.
Vištiena
Vištiena / 123RF.com nuotr.

Vištiena su medumi ir brokoliais

123RF.com nuotr./Vištiena
123RF.com nuotr./Vištiena

Reikės:

  • 8 vištienos blauzdelių,
  • druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • trupučio alyvuogių aliejaus,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 1 svogūno,
  • ½ stiklinės sauso baltojo vyno,
  • 1 stiklinės vištienos sultinio,
  • ¼ stiklinės česnakinio čili padažo,
  • 1 valg. š. sojos padažo,
  • ½ stiklinės medaus,
  • 1 brokolio,
  • saujos petražolių.

Gaminimas:

Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite vištieną, kol odelė gražiai apskrus, tada vištieną perdėkite į lėkštę.

Sumažinkite kaitrą ir į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką bei svogūną ir kepkite 1 minutę.

Į keptuvę supilkite vyną, sojos padažą, sudėkite medų ir čili padažą. Gerai išmaišykite ir atgal į keptuvę su padažu odele į viršų sudėkite vištieną. Į tarpelius sukaišiokite žiedynėliais suskirstytus brokolius. Uždenkite ir troškinkite, kol vištiena suminkštės, maždaug 20 minučių.

Vištiena su raudonuoju kariu

123RF.com nuotr./Vištiena
123RF.com nuotr./Vištiena

Reikės:

  • 1 kg vištienos blauzdelių,
  • 3 valg. š. aliejaus,
  • 2 svogūnėlių su laiškais,
  • 4 skiltelių česnako,
  • pundelio citrinžolės,
  • 1 valg. š. tarkuoto imbiero,
  • žiupsnelio čili pipirų,
  • 2 valg. š. sojos padažo,
  • 1 valg. š. žuvų padažo,
  • 1 arb. š. malto kumino,
  • 1 arb. š. maltos kalendros,
  • 1 arb. š. šviežiai tarkuoto muskato riešuto,
  • ½ arb. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • ½ arb. š. maltos ciberžolės,
  • 1 st. nesaldinto kokoso pieno,
  • laimo žievelės.

Gaminimas:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejus ir pakepinkite vištieną, kol gražiai apskrus. Perdėkite ant popierinių rankšluosčių į lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius.

Supilkite likusį šaukštą aliejaus į keptuvę ir maždaug 3 minutes pakepinkite susmulkintus svogūnėlius, česnaką, citrinžolę ir imbierą. Suberkite prieskonius – papriką, čili pipiriukus, kalendrą, muskato riešutą, ciberžolę bei sojos ir žuvų padažą. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite 3 minutes, tada supilkite kokoso pieną.

Viską supilkite į smulkintuvą ir suplakite iki vientisos masės. Supilkite atgal į keptuvę, sudėkite vištieną, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol vištiena bus gatava, maždaug 20 minučių. Nuimkite dangtį ir dar pakaitinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 5 minutes. Pagardinkite druska, perdėkite į gilų dubenį ir patiekite, papuošę tarkuota laimo žievele.

Vištienos troškinys su kajeno prieskoniais

123RF.com nuotr./Vištiena
123RF.com nuotr./Vištiena

Reikės:

  • 12 vištienos blauzdelių,
  • 4-5 arb. š. Kajeno pipirų prieskonių mišinio,
  • 1 st. nevirtų ryžių,
  • 2 ir ¼ st. vištienos sultinio,
  • 1 saldžiosios paprikos,
  • saujos smulkintos kalendros lapelių.

Prieskonių mišiniui reikės:

  • 1 arb. š. druskos,
  • 1 arb. š. džiovinto česnako miltelių,
  • 1,5 arb. š. paprikos miltelių,
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • ½ arb. š. džiovintų svogūnų,
  • ½ arb. š.kajeno pipirų,
  • ½ arb. š. raudonėlio,
  • žiupsnelio raudonosios paprikos dribsnių.

Gaminimas:

Vištieną gausiai iš abiejų pusių apibarstykite kajeno prieskonių mišiniu. Įkaitintą keptuvę apšlakstykite aliejumi ir apkepinkite vištieną iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.

Į keptuvę suverkite ryžius, susmulkintą papriką, supilkite vištienos sultinį ir dar 2-3 arb. š. prieskonių mišinio. Išmaišykite ir ant viršaus išdėliokite apkepintą vištieną. Uždenkite ir troškinkite 20-25 minutes, kol ryžiai sugers visą skystį, o vištiena bus minkšta.

Apibarstykite smulkinta kalendra ir patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos