Vištiena su medumi ir brokoliais
Reikės:
- 8 vištienos blauzdelių,
- druskos,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- trupučio alyvuogių aliejaus,
- 3 skiltelių česnako,
- 1 svogūno,
- ½ stiklinės sauso baltojo vyno,
- 1 stiklinės vištienos sultinio,
- ¼ stiklinės česnakinio čili padažo,
- 1 valg. š. sojos padažo,
- ½ stiklinės medaus,
- 1 brokolio,
- saujos petražolių.
Gaminimas:
Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite vištieną, kol odelė gražiai apskrus, tada vištieną perdėkite į lėkštę.
Sumažinkite kaitrą ir į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką bei svogūną ir kepkite 1 minutę.
Į keptuvę supilkite vyną, sojos padažą, sudėkite medų ir čili padažą. Gerai išmaišykite ir atgal į keptuvę su padažu odele į viršų sudėkite vištieną. Į tarpelius sukaišiokite žiedynėliais suskirstytus brokolius. Uždenkite ir troškinkite, kol vištiena suminkštės, maždaug 20 minučių.
Vištiena su raudonuoju kariu
Reikės:
- 1 kg vištienos blauzdelių,
- 3 valg. š. aliejaus,
- 2 svogūnėlių su laiškais,
- 4 skiltelių česnako,
- pundelio citrinžolės,
- 1 valg. š. tarkuoto imbiero,
- žiupsnelio čili pipirų,
- 2 valg. š. sojos padažo,
- 1 valg. š. žuvų padažo,
- 1 arb. š. malto kumino,
- 1 arb. š. maltos kalendros,
- 1 arb. š. šviežiai tarkuoto muskato riešuto,
- ½ arb. š. saldžiosios paprikos miltelių,
- ½ arb. š. maltos ciberžolės,
- 1 st. nesaldinto kokoso pieno,
- laimo žievelės.
Gaminimas:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejus ir pakepinkite vištieną, kol gražiai apskrus. Perdėkite ant popierinių rankšluosčių į lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius.
Supilkite likusį šaukštą aliejaus į keptuvę ir maždaug 3 minutes pakepinkite susmulkintus svogūnėlius, česnaką, citrinžolę ir imbierą. Suberkite prieskonius – papriką, čili pipiriukus, kalendrą, muskato riešutą, ciberžolę bei sojos ir žuvų padažą. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite 3 minutes, tada supilkite kokoso pieną.
Viską supilkite į smulkintuvą ir suplakite iki vientisos masės. Supilkite atgal į keptuvę, sudėkite vištieną, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol vištiena bus gatava, maždaug 20 minučių. Nuimkite dangtį ir dar pakaitinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 5 minutes. Pagardinkite druska, perdėkite į gilų dubenį ir patiekite, papuošę tarkuota laimo žievele.
Vištienos troškinys su kajeno prieskoniais
Reikės:
- 12 vištienos blauzdelių,
- 4-5 arb. š. Kajeno pipirų prieskonių mišinio,
- 1 st. nevirtų ryžių,
- 2 ir ¼ st. vištienos sultinio,
- 1 saldžiosios paprikos,
- saujos smulkintos kalendros lapelių.
Prieskonių mišiniui reikės:
- 1 arb. š. druskos,
- 1 arb. š. džiovinto česnako miltelių,
- 1,5 arb. š. paprikos miltelių,
- ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
- ½ arb. š. džiovintų svogūnų,
- ½ arb. š.kajeno pipirų,
- ½ arb. š. raudonėlio,
- žiupsnelio raudonosios paprikos dribsnių.
Gaminimas:
Vištieną gausiai iš abiejų pusių apibarstykite kajeno prieskonių mišiniu. Įkaitintą keptuvę apšlakstykite aliejumi ir apkepinkite vištieną iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.
Į keptuvę suverkite ryžius, susmulkintą papriką, supilkite vištienos sultinį ir dar 2-3 arb. š. prieskonių mišinio. Išmaišykite ir ant viršaus išdėliokite apkepintą vištieną. Uždenkite ir troškinkite 20-25 minutes, kol ryžiai sugers visą skystį, o vištiena bus minkšta.
Apibarstykite smulkinta kalendra ir patiekite.
Skanaus!