Socialiniuose tinkluose tūkstančius sekėjų buriančios žinomos moterys Amelija Jakučionė-Žliobė, Indrė Trusovė ir Gintarė Dragašiūtė virtuvėje, o tuo pačiu ir ieškodamos produktų parduotuvėse sukasi itin dažnai.
Šias moteris jungia vienas įprotis – apsipirkdamos, visos jos stengiasi sutaupyti ir savo sekėjams pristatyti tokius patiekalus, kuriuos išties nesudėtinga ir nebrangu pasigaminti namuose.
Amelijos cukinijų ir varškės blynai
Trijų vaikų mama Amelija Jakučionė-Žliobė pusryčiams siūlo išsikepti puikių blynų, kuriems reikės pačių paprasčiausių ingredientų.
Ingredientai:
- 300 g cukinijos;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 kiaušiniai;
- 1–2 česnako skiltelės;
- 100 g varškės;
- 25 g kietojo sūrio;
- mėgstamų prieskoninių žolelių;
- 40 g miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
padažui:
- 200 g jogurto;
- ketvirtadalis ilgavaisio agurko;
- 1 skiltelė česnako.
Gaminimas:
1. Sutarkuotą cukiniją sumaišykite su druska ir palikite pastovėti apie 15 minučių.
2. Išplakite kiaušinius su traiškytu česnaku ir žiupsniu pipirų. Dėkite varškę, tarkuotą sūrį, žoleles ir sutrinkite šakute. Nuo cukinijų nuspauskite vandenį ir įmaišykite į tešlą kartu su miltais ir kepimo milteliais.
3. Kepkite alyvuogių aliejuje.
4. Padažui sutarkuokite agurką ir viską išmaišykite.
Indrės varškės apkepas
Tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė, būsima dietistė Indrė Trusovė pastebi, kad vienas dažniausių mitų susijusių su sveika mityba yra tai, jog maitintis sveikai yra labai brangu. „Tai tikrai nėra tiesa – sąmoningai apsiperkant, atsižvelgiant ir į produkto sudėtį, ir į kainą, sveikesnis maistas ilgainiui duos akivaizdžių privalumų sveikatos atžvilgiu, o piniginės tikrai nesuplonins“, – sako mitybos specialistė.
Ingredientai (8 asm):
- 400 g pusriebės varškės;
- 5 kiaušiniai;
- 300 g obuolių;
- 200 g bananų;
- 125 g ryžių;
- 50 g džiovintų spanguolių.
Gaminimas:
1. Išplakite kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Nulupkite bananus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Išvirkite ryžius ir palikite atvėsti.
2. Sumaišykite visus ingredientus.
3. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes.
Gintarės omletas su daržovėmis ir šonine
Socialiniuose tinkluose vystomo kanalo „Gyvenkime sveikiau“ autorė Gintarė Dragašiūtė sako, kad ir šiokiadienio, ir savaitgalio pusryčiams 4–5 asmenų šeimai visada labai tinka omletas, tik svarbu nepamiršti daržovių. „Patiekalai iš kiaušinių – tikra pusryčių žanro klasika. Tačiau vis kitą skonį omletui suteiks garnyras. O norint suvartoti reikalingų daržovių kiekį vienai dienai bei suteikti patiekalui spalvų ir sodrių skonių, rekomenduoju rinktis būtent jas. Šaldytas ar šviežias, kokių tik turite, neužims daug laiko paruošti, ir, žinoma, nekainuos daug“, – pasakoja kulinarė.
Ingredientai:
- 3–4 didelės bulvės;
- šviežių arba šaldytų daržovių mišinio;
- šoninės;
- 10 kiaušinių;
- gabalėlis sūrio;
- žiupsnelis druskos ir pipirų.
Gaminimas:
1. Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite maždaug 15 minučių.
2. Apvirtas bulves sudėkite į kepimo skardą, tada ant jų suberkite šviežių daržovių gabalėlius arba atšildytą šaldytų daržovių mišinį. Viską užklokite šoninės juostelėmis, o ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį, pabarstykite druska ir pipirais.
3. Kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių. Ištraukę iš orkaitės omletą apibarstykite tarkuotu sūriu.