3 maisto tinklaraštininkės pasidalino nebrangių, bet skanių pusryčių patiekalų receptais

Skanūs ir maistingi pusryčiai visai šeimai suteikia ne tik jėgų, bet ir džiaugsmo – tuo įsitikinusios populiarių maisto tinklaraščių autorės, savo sekėjams internete pristatančios gardžių, gana greitai paruošiamų patiekalų idėjas. Maistą mylinčios moterys teigia, kad planuodamos receptus, visada atsižvelgia ir į tai, kad, pagaminti siūlomą patiekalą būtų nebrangu, todėl apsipirkimo metu vadovaujasi vienu pagrindiniu principu.
Nebrangūs ir skanūs pusryčių patiekalai
Nebrangūs ir skanūs pusryčių patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Socialiniuose tinkluose tūkstančius sekėjų buriančios žinomos moterys Amelija Jakučionė-Žliobė, Indrė Trusovė ir Gintarė Dragašiūtė virtuvėje, o tuo pačiu ir ieškodamos produktų parduotuvėse sukasi itin dažnai.

Šias moteris jungia vienas įprotis – apsipirkdamos, visos jos stengiasi sutaupyti ir savo sekėjams pristatyti tokius patiekalus, kuriuos išties nesudėtinga ir nebrangu pasigaminti namuose.

Amelijos cukinijų ir varškės blynai

Trijų vaikų mama Amelija Jakučionė-Žliobė pusryčiams siūlo išsikepti puikių blynų, kuriems reikės pačių paprasčiausių ingredientų.

Ingredientai:

  • 300 g cukinijos;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1–2 česnako skiltelės;
  • 100 g varškės;
  • 25 g kietojo sūrio;
  • mėgstamų prieskoninių žolelių;
  • 40 g miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

padažui:

  • 200 g jogurto;
  • ketvirtadalis ilgavaisio agurko;
  • 1 skiltelė česnako.

Gaminimas:

1. Sutarkuotą cukiniją sumaišykite su druska ir palikite pastovėti apie 15 minučių.

2. Išplakite kiaušinius su traiškytu česnaku ir žiupsniu pipirų. Dėkite varškę, tarkuotą sūrį, žoleles ir sutrinkite šakute. Nuo cukinijų nuspauskite vandenį ir įmaišykite į tešlą kartu su miltais ir kepimo milteliais.

3. Kepkite alyvuogių aliejuje.

4. Padažui sutarkuokite agurką ir viską išmaišykite.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Amelija Jakučionė-Žliobė ir jos kepti cukinijų ir varškės blynai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Amelija Jakučionė-Žliobė ir jos kepti cukinijų ir varškės blynai

Indrės varškės apkepas

Tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė, būsima dietistė Indrė Trusovė pastebi, kad vienas dažniausių mitų susijusių su sveika mityba yra tai, jog maitintis sveikai yra labai brangu. „Tai tikrai nėra tiesa – sąmoningai apsiperkant, atsižvelgiant ir į produkto sudėtį, ir į kainą, sveikesnis maistas ilgainiui duos akivaizdžių privalumų sveikatos atžvilgiu, o piniginės tikrai nesuplonins“, – sako mitybos specialistė.

Ingredientai (8 asm):

  • 400 g pusriebės varškės;
  • 5 kiaušiniai;
  • 300 g obuolių;
  • 200 g bananų;
  • 125 g ryžių;
  • 50 g džiovintų spanguolių.

Gaminimas:

1. Išplakite kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Nulupkite bananus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Išvirkite ryžius ir palikite atvėsti.

2. Sumaišykite visus ingredientus.

3. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Varškės apkepas
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Varškės apkepas

Gintarės omletas su daržovėmis ir šonine

Socialiniuose tinkluose vystomo kanalo „Gyvenkime sveikiau“ autorė Gintarė Dragašiūtė sako, kad ir šiokiadienio, ir savaitgalio pusryčiams 4–5 asmenų šeimai visada labai tinka omletas, tik svarbu nepamiršti daržovių. „Patiekalai iš kiaušinių – tikra pusryčių žanro klasika. Tačiau vis kitą skonį omletui suteiks garnyras. O norint suvartoti reikalingų daržovių kiekį vienai dienai bei suteikti patiekalui spalvų ir sodrių skonių, rekomenduoju rinktis būtent jas. Šaldytas ar šviežias, kokių tik turite, neužims daug laiko paruošti, ir, žinoma, nekainuos daug“, – pasakoja kulinarė.

Ingredientai:

  • 3–4 didelės bulvės;
  • šviežių arba šaldytų daržovių mišinio;
  • šoninės;
  • 10 kiaušinių;
  • gabalėlis sūrio;
  • žiupsnelis druskos ir pipirų.

Gaminimas:

1. Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite maždaug 15 minučių.

2. Apvirtas bulves sudėkite į kepimo skardą, tada ant jų suberkite šviežių daržovių gabalėlius arba atšildytą šaldytų daržovių mišinį. Viską užklokite šoninės juostelėmis, o ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį, pabarstykite druska ir pipirais.

3. Kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių. Ištraukę iš orkaitės omletą apibarstykite tarkuotu sūriu.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Omletas su daržovėmis ir šonine
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Omletas su daržovėmis ir šonine

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs