Žiemą jaučiamas didesnis poreikis šiltiems daržovių patiekalams, tokiems kaip sriubos ar troškiniai, tačiau artėjant pavasariui į savaitės valgiaraštį vertėtų įtraukti daugiau salotų patiekalų bei vaisių ir daržovių kokteilių, pastebi „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė teigia
„Kažkada dietiniu užkandžiu laikyti kokteiliai dabar yra vertinami nebe už mažesnį kalorijų skaičių, bet už mūsų organizmui suteikiamą svarbiausių vitaminų gausą. Glotnučių receptai mums leidžia žaisti skoniais pagardinant kokteilius skirtingais vaisiais, daržovėmis, riešutų sviestu, graikišku jogurtu, špinatais ar avižiniais dribsniais. O svarbiausia, jog visus šiuos kokteilius dėl malonaus skonio pamėgs ne tik suaugusieji, bet ir vaikai, kuriems šiuo pandemijos laikotarpiu vitaminai yra ypač svarbūs“, – pastebi ekspertė ir dalijasi trimis receptais.
Sotusis bananų kokteilis
Ingredientai:
- 2 prinokę bananai (su rudais taškeliais ant žievės);
- 2 datulės;
- 2 valg. šaukšt. viso grūdo avižinių dribsnių;
- 1 valg. šaukšt. mėgstamo riešutų sviesto;
- 200 ml augalinio pieno.
Gaminimas:
Visas kokteilio sudedamąsias dalis sudėkite į trintuvą ir gerai sutrinkite iki vientisos masės.
Žaliasis kokteilis
Ingredientai:
- 3 didelės saujos špinatų;
- 2 saliero stiebai;
- 250 g ananaso;
- 200 g graikiško jogurto;
- 0,5 skardinės kokosų pieno.
Gaminimas:
Visas kokteilio sudedamąsias dalis sudėkite į trintuvą ir gerai sutrinkite.
Šokoladinis kokteilis
Ingredientai:
- 1 bananas;
- 1 didelis valg. šaukšt. kerobo kakavos;
- 200 ml augalinio pieno;
- 100 g šilauogių;
- 2 saujos špinatų;
- 1 valg. šaukšt. mėgstamo riešutų sviesto;
- 0,5 skardinės kokosų pieno.
Gaminimas:
Visas kokteilio sudedamąsias dalis sudėkite į trintuvą ir gerai sutrinkite.