Receptus pranešime žiniasklaidai pateikianti prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen tik pataria prisiminti, jog iškylos patiekalus verta ruošti ne tik pagal šeimos narių pomėgius, bet ir apgalvoti, ar bus patogu juos valgyti gamtoje.
Vištienos iešmeliai su dzadzikio padažu
Ingredientai:
- 2 vištienos krūtinėlės;
- 300 g tortilijų pakuotės;
- 1 raudonoji paprika;
- 1 geltonoji paprika;
- 1 citrina;
- 1 česnako skiltelė;
- raudonėlio;
- šiek tiek šviežių špinatų ir petražolių.
dzadzikio padažui:
- 3 trumpavaisiai agurkai;
- 400 g graikiško jogurto;
- 1 česnako skiltelė;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Vištienos krūtinėlę ir papriką supjaustykite gabaliukais ir suverkite ant medinio iešmelio. Tuomet apšlakstykite citrinos sultimis, užberkite raudonėlio bei smulkinto česnako.
2. Taip paruoštą mėsą palaikykite uždarame inde tol, kol įkaitinsite žarijas kepsninėje.
3. Sudėję vištieną kepti ant grotelių, sumaišykite dzadzikio padažą iš agurkų minkštimo, česnako skiltelės ir graikiško jogurto. Padažą pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.
4. Iškepusią vištieną ir paprikas patiekite ant iešmelių su padažu arba atskirus gabalėlius įvyniokite į tortiliją su špinatais, prieskoninėmis žolelėmis ir dzadziki padažu.
Tortilijos su tofu sūriu
Tofu sūris, dar kitaip vadinamas tiesiog sojų varške visame pasaulyje yra vegetarų mėgstamas produktas. A.Rasmussen teigimu, kulinarai taip pat mėgsta tofu sūrį, nes jis dera su pačiais įvairiausiais maisto produktais. „Šis lengvai virškinamas sūris naudojamas įvairiuose patiekaluose – ypač tinka salotose, desertuose tampa saldžiu pagardu, o padažuose puikiai prisitaiko prie ten esančių ingredientų ir papildo sodriu skoniu“, – sako maisto ekspertė.
Ingredientai:
- 120 g vyšninių pomidorų;
- 300 g tortilijų pakuotės;
- 60 g konservuotų pupelių;
- 60 g konservuotų kukurūzų;
- 200 g tofu sūrio;
- 1 radonoji paprika;
- 1 avokadas;
- 1 žalioji citrina;
- aitriųjų paprikų padažo.
Gaminimas:
1. Supjaustykite vyšninius pomidorus per pusę, susmulkinkite avokadą ir papriką.
2. Nusunkite skystį nuo pupelių ir kukurūzų bei rankomis sutrinkite tofu sūrį.
3. Paruoškite tortiliją – į vidurį, daugmaž lygiomis dalimis, įdėkite po valgomąjį šaukštą kukurūzų ir pupelių, o ant viršaus užberkite tofu sūrio, pomidorų, avokado.
4. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis, o jeigu mėgstate aštriau – aitriųjų paprikų padažu.
Itališki mocarelos ir saliamo sumuštiniai
Ingredientai:
- 10 riekių forminės duonos;
- 10 saliamio griežinėlių;
- 10 g česnakinio sviesto;
- 2 pomidorai;
- 80 g mocarela sūrio;
- 10 šakelių baziliko;
- šiek tiek pesto padažo;
- druskos
Gaminimas:
1. Ant duonos riekelių užtepkite šiek tiek pesto padažo ir česnakinio sviesto.
2. Ant kiekvienos duonos riekės dėkite po riekelę pomidoro ir saliamio bei galiausiai uždėkite mocarela sūrio.
3. Sumuštinius pabarstykite druska ir kepkite apie 10 min. 150 laipsnių temperatūroje, kol išsilydys sūris ir apskrus duona.
4. Iškeptus sumuštinius galite papuošti šakele baziliko.