3 netradicinių šaltų sriubų receptai: mėgaujamės morkomis, avokadais, melionais ir gaivumu

Vasarą, kai šilta, norisi ne tik dažnai atsigaivinti, bet ir skaniai, tačiau lengvai pavalgyti. Puikus patiekalas – šalta sriuba, siūlome tokį trejetą, kokio dar nebandėte!
Šalta sriuba
Šalta sriuba / Vida Press nuotr.

Netradicinių sriubų receptais pranešime žiniasklaidai dalinasi „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Morkų sriuba su imbieru ir ciberžole

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 2-3 maži susmulkinti svogūnai;
  • 1-2 skiltelės česnako;
  • apie 2,50 cm ilgio nulupto bei sutarkuoto imbiero;
  • žiupsnelis raudonųjų pipirų;
  • druskos;
  • cinamono;
  • 700 g morkų;
  • 1 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
  • 4 stiklinės vandens;
  • ¼ stiklinės kokosų pieno;
  • petražolių.

Gaminimas:

1. Pakaitinkite kokosų aliejų vidutinio dydžio keptuvėje. Sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą bei pipirus ir 1-2 minutes kepkite. Sudėkite smulkiai supjaustytas morkas, pipirus, cinamoną, ciberžolę ir kepkite dar 1-2 papildomas minutes. Supilkite vandenį ir užvirkite.

2. Sumažinę ugnį virkite apie 25-30 minučių tol, kol morkos suminkštės.

3. Supilkite sriubą į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

4. Padėkite sriubą į šaldytuvą ir šaldykite apie 3-4 valandas.

5. Patiekiant sriubą, papuoškite ją apšlakstydami kokosų pienu, petražolėmis bei žiupsneliu druskos ir pipirų.

Morkų sriuba
Morkų sriuba

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu

Ingredientai:

  • 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 smulkiai supjaustyto svogūno;
  • keli gabalėliai marinuotos chalapos paprikos;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 valg. šaukšt. šviežių mėtų lapelių;
  • 3 nulupti bei į 8 dalis supjaustyti avokadai;
  • žiupsnelis druskos;
  • pipirų;
  • 2,5 stiklinės daržovių sultinio;
  • 0,3 stiklinės kokosų pieno.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame pakepinkite svogūną bei chalapos papriką apie 7-10 minučių, sudėkite česnaką ir kepkite dar 2 minutes, įmaišykite mėtos lapelius.

2. Avokadus su 1,5 stiklinės daržovių sultinio sudėkite į trintuvą ir gerai susmulkinkite. Supilkite likusį daržovių sultinį bei česnakų mišinį, trinkite tol, kol taps vientisa mase.

3. Supilkite sriubą į dubenį ir maišant įpilkite kokosų pieną.

4. Uždenkite sriubą ir laikykite šaldytuve apie 1 valandą.

Vida Press nuotr./Šalta avokadų sriuba
Vida Press nuotr./Šalta avokadų sriuba

Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu

Ingredientai:

  • 2 maži melionai;
  • 4 vytinto kumpio griežinėliai;
  • 4 arbat. šaukšt. grietinės;
  • citrinos sulčių;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Melionus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į trintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės.

2. Trintą melionų masę pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų bei citrinos sultimis.

3. Vytintą kumpį pakepinkite keptuvėje tol, kol jis taps traškus.

4. Melionų tyrę supilkite į dubenėlius, pagardinkite šaukšteliu grietinės, sutrupinkite kepintą vytintą kumpį, pabarstykite pipirais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Vida Press nuotr./Šalta melionų sriuba
Vida Press nuotr./Šalta melionų sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis