Netradicinių sriubų receptais pranešime žiniasklaidai dalinasi „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Morkų sriuba su imbieru ir ciberžole
Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- 2-3 maži susmulkinti svogūnai;
- 1-2 skiltelės česnako;
- apie 2,50 cm ilgio nulupto bei sutarkuoto imbiero;
- žiupsnelis raudonųjų pipirų;
- druskos;
- cinamono;
- 700 g morkų;
- 1 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
- 4 stiklinės vandens;
- ¼ stiklinės kokosų pieno;
- petražolių.
Gaminimas:
1. Pakaitinkite kokosų aliejų vidutinio dydžio keptuvėje. Sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą bei pipirus ir 1-2 minutes kepkite. Sudėkite smulkiai supjaustytas morkas, pipirus, cinamoną, ciberžolę ir kepkite dar 1-2 papildomas minutes. Supilkite vandenį ir užvirkite.
2. Sumažinę ugnį virkite apie 25-30 minučių tol, kol morkos suminkštės.
3. Supilkite sriubą į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
4. Padėkite sriubą į šaldytuvą ir šaldykite apie 3-4 valandas.
5. Patiekiant sriubą, papuoškite ją apšlakstydami kokosų pienu, petražolėmis bei žiupsneliu druskos ir pipirų.
Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu
Ingredientai:
- 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 smulkiai supjaustyto svogūno;
- keli gabalėliai marinuotos chalapos paprikos;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 valg. šaukšt. šviežių mėtų lapelių;
- 3 nulupti bei į 8 dalis supjaustyti avokadai;
- žiupsnelis druskos;
- pipirų;
- 2,5 stiklinės daržovių sultinio;
- 0,3 stiklinės kokosų pieno.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame pakepinkite svogūną bei chalapos papriką apie 7-10 minučių, sudėkite česnaką ir kepkite dar 2 minutes, įmaišykite mėtos lapelius.
2. Avokadus su 1,5 stiklinės daržovių sultinio sudėkite į trintuvą ir gerai susmulkinkite. Supilkite likusį daržovių sultinį bei česnakų mišinį, trinkite tol, kol taps vientisa mase.
3. Supilkite sriubą į dubenį ir maišant įpilkite kokosų pieną.
4. Uždenkite sriubą ir laikykite šaldytuve apie 1 valandą.
Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu
Ingredientai:
- 2 maži melionai;
- 4 vytinto kumpio griežinėliai;
- 4 arbat. šaukšt. grietinės;
- citrinos sulčių;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Melionus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į trintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės.
2. Trintą melionų masę pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų bei citrinos sultimis.
3. Vytintą kumpį pakepinkite keptuvėje tol, kol jis taps traškus.
4. Melionų tyrę supilkite į dubenėlius, pagardinkite šaukšteliu grietinės, sutrupinkite kepintą vytintą kumpį, pabarstykite pipirais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi.