3 nuostabūs grilio patiekalai be mėsos: skanaus ir kels nykščius į viršų visi

Nors, ko gero, daugeliui žmonių grilis pirmiausia siejasi su šašlykais ar dešrelėmis, kepti ant gyvos ugnies galima beveik bet ką. Tie, kas visai nevalgo mėsos ar mažina jos vartojimą, paliudys, jog karštis ir dūmo aromatas su sūriu, daržovėmis ir kitomis gėrybėmis daro tiesiog stebuklus. Štai 3 receptai, kad tuo įsitikintumėt ir jūs!
Ant grilio keptas sūris ir daržovės
Ant grilio keptas sūris ir daržovės / Vida Press nuotr.

Sūrio, pomidoriukų ir alyvuogių vėrinukai

Ingredientai:

  • sauja vyšninių pomidoriukų;
  • 200 g fetos arba halumio sūrio, supjaustyto kubeliais;
  • saujelė stambių alyvuogių be kauliukų;
  • 2 storos riekės šviesios duonos.

marinatui:

  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • 2 šaukšteliai pesto padažo (tinka ir naminis, ir pirktinis);
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminame:

1. Dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus.

2. Supjaustykite duonos riekes kubeliais ir patepkite juos trupučiu marinato. Atidėkite į šalį.

3. Į marinatą dubenyje suberkite pomidoriukus, alyvuoges bei sūrio kubelius, švelniai išmaišykite ir palikite keliolikai minučių pasimarinuoti.

4. Ant medinių šaltame vandenyje išmirkytų iešmelių verkite pakaitomis visus ingredientus – pradėkite nuo duonos kubelio, o baikite alyvuoge.

5. Šiuos vėrinukus dėkite ant grilio ir kepkite stiprioje kaitroje 3–4 min., kol duona apskrus, o sūris taps auksinis. Tai nuostabus užkandis!

Vida Press nuotr./Sūrio ir daržovių vėrinukai
Vida Press nuotr./Sūrio ir daržovių vėrinukai

Rytietiško stiliaus baklažanų kepsniai

Ingredientai:

  • 2 baklažanai;
  • 1 šaukštas sojos padažo;
  • 1 šaukštas riešutų sviesto;
  • 1 šaukštelis medaus;
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių;
  • žiupsnis imbiero miltelių;
  • žiupsnis druskos.

Gaminame:

1. Baklažanus supjaustykite 5 mm storio griežinėliais ir suberkite į dubenį.

2. Mažame dubenėlyje gerai išsukite likusius ingredientus ir supilkite šį mišinį ant baklažanų, o tada apvoliokite juos rankomis, kad kuo geriau pasidengtų. Palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.

3. Kepkite ant gerai įkaitinto grilio po 2–3 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai skrustelės. Skanu su lengvomis salotomis.

Vida Press nuotr./Baklažanų kepsniai
Vida Press nuotr./Baklažanų kepsniai

Kepti smidrai su kaparėliais

Ingredientai (6 asm.):

  • Ryšelis smidrų, nupjautais ar nulaužtais sumedėjusiais galiukais;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 4 valg. šaukšt. kaparėlių, nusunktų ir nusausintų;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 skiltelė česnako, nulupta ir susmulkinta;
  • sauja šviežių petražolių, sukapotų;
  • 100 g minkšto ožkos ar avies sūrio.

Gaminimas:

1. Plačiame puode užvirkite nemažai vandens ir suberkite paruoštus smidrus bei pavirkite apie minutę. Vos tik nusunktus perskalaukite juos lediniu vandeniu ir nusausinkite. Tada dėkite į didelį dubenį, ten pat supilkite šaukštą aliejaus, berkite po dosnų žiupsnį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Švelniai išmaišykite ir atidėkite.

2. Įkaitinkite grilių, o tada dėkite ant grotelių smidrus ir kepkite 2-3 min., nuolat prižiūrėdami ir pavartydami. Iškepusius sudėkite į plačią lėkštę.

3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite kaparėlius, likusį aliejų, citrinos žievelę, česnaką ir petražoles. Sudėkite ir oržkos sūrį bei išmaišykite. Apšlakstykite šiuo mišiniu apkeptus smidrus, jei norite, galite papildyti užkandį šviežiais ridikėliais, gražgarsčių lapeliais.

Vida Press nuotr./Kepti smidrai su priedais
Vida Press nuotr./Kepti smidrai su priedais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis