Taip pat skaitykite: Kaip ilgiau išlaikyti produktus šviežius
Yra trys didžiausios klaidos, kurias darote laikydami produktus.
1. Plaunate daržoves ir vaisius vos tik juos atsivežę iš turgaus ar prekybos centro. Neplaukite jų vos tik jas nusipirkę, nes pradės kauptis drėgmė ir bakterijos, todėl plaukite produktus tik tada, kai jau ruošiatės juos valgyti.
2. Vaisius laikote kartu su daržovėmis. Juk dažnai šaldytuve yra būtent vienas stalčius šiems produktams, tiesa? Bėda ta, jog dauguma vaisių išskiria etileno dujas, kurios paspartina kitų produktų nokimą. Tai tos pačios dujos, kurias naudoja komerciniai augintojai tam, kad sunokintų pomidorus, bananus, kriaušes ir kitus produktus po to, kai jie nuskinami dar nevisai sunokę.
Taip pat skaitykite: Gyvenkime sveikiau: 14 maisto produktų, kurių reikėtų atsisakyti
Taigi, jei laikysite vaisius kartu su daržovėmis, pastarosios suges gerokai greičiau. Jei nusipirkote didelę kekę bananų ir nenorite, kad jie greitai prinoktų, ant juodų galų užvyniokite plastikinę plėvelę ir tai tikrai sulėtins nokimo procesą. Jei bananai yra pakankamai prinokę, tačiau nenorite, kad jie supūtų, dėkite juos į šaldytuvą ir taip išlaikysite jų šviežumą.
Taip pat skaitykite: Nustebsite sužinoję, ką derėtų laikyti šaldytuve, o ko – ne
3. Vaisius ir daržoves laikote uždaruose plastikiniuose ar kitokiuose maišeliuose – dar viena klaida. Produktai turi „kvėpuoti“. Jei vis dėlto laikote produktus nelaidžiame orui maišelyje, padarykite nedideles skylutes, ir jie išliks švieži ilgiau. Galite naudoti ir tinklinius maišelius. Jei laikote produktus šaldytuve, stenkitės daržoves ir vaisius dėti į atskirus skyrius.
Taip pat skaitykite: Kivį, mangą ar avokadą nulupkite per 3 sekundes