3 patiekalai iš avižinių dribsnių: brinkinta košė, žali blyneliai ir nekepti sausainiai

Tie, kas pasiryžo valgyti sveikesnius pusryčius, kremta ne sausus sumuštinius (nors ir jie gali būti maistingi bei vertingi!) ar angliavandenių gausius saldžius jogurtus, bet dažnai renkasi avižinius dribsnius. Žinoma, diena iš dienos valgoma šių dribsnių košė taip pat gali pakyrėti, tad štai jums 3 nauji receptai.
Pusryčių patiekalai su avižiniais dribsniais
Pusryčių patiekalai su avižiniais dribsniais / Tinklaraštininkės nuotr.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojamas „Dobele Lietuva“ vadovas Romanas Stanislovaitis, įvairių grūdų dribsnių pasirinkimas Lietuvoje didelis, tačiau populiariausi išlieka visų grūdo dalių avižų dribsniai.

„Prekybos centrų lentynose galite rasti platų dribsnių asortimentą: avižų, grikių, kelių grūdų mišinių. Tačiau per daugelį metų pastebėjome, kad žmonės labiausiai mėgsta kuo mažiau apdorotą produktą, pavyzdžiui, visų grūdo dalių avižų dribsniai. Kuo grūdas mažiau apdorotas, tuo daugiau maistinių savybių išsaugoma“, – sako jis.

Jūsų dėmesiui – trijų tinklaraštininkių receptai, pagal kuriuos gaminant prireiks būtent visų grūdo dalių avižų dribsnių.

Avižinių dribsnių košė su avietėmis
(tinklaraščio „Skanumynas“ autorės receptas)

Ingredientai:

  • 0,5 stiklinės visų grūdo dalių avižų dribsnių;
  • 1 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 100 ml vandens;
  • 2 valg. šaukšt. avižų pieno;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • 0,5 valg. šaukšt. kokosų drožlių.

Gaminimas

1. Šaukštą riešutų sviesto sumaišykite su 100 ml vandens ir keliais šaukštais avižų pieno. Tuomet įpilkite klevų sirupo, įberkite pusę stiklinės avižų dribsnių, du šaukštus ispaninio šalavijo (chia) sėklų ir pusę šaukšto kokoso drožlių. Viską gerai sumaišykite ir palikite šaldytuve per naktį.

2. Ryte pagardinkite šviežiomis avietėmis ir skanaukite.

Tinklaraštininkės nuotr. /Brinkinta košė su avietėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Brinkinta košė su avietėmis

Žalieji avižų ir špinatų blyneliai
(tinklaraščio „Spalvota lėkštė“ autorės receptas)

Ingredientai:

  • 1 stiklinė maltų visų grūdo dalių avižinių dribsnių;
  • 2 bananai;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • šiek tiek vanilinio cukraus ir kepimo miltelių;
  • didelė sauja špinatų;
  • 1 arbat. šaukšt. chia sėklų;
  • kokosų ar kito augalinio aliejaus (kepimui).

Gaminimas

1. Visus ingredientus susmulkinkite maisto smulkintuvu, išmaišykite.

2 Po truputį gautos masės dėkite į keptuvę formuodami blynelius ir kepkite ant silpnos ugnies.

3. Patiekdami galite pagardinti klevų sirupu ar uogiene.

Tinklaraštininkės nuotr. /Žali blynai
Tinklaraštininkės nuotr. /Žali blynai

Avižinių dribsnių, riešutų sviesto ir datulių sausainiai
(tinklaraščio „Zuikio receptai“ autorės receptas)

Ingredientai:

  • 90 g visų grūdo dalių avižinių dribsnių;
  • 140 g datulių be kauliukų;
  • 140 g riešutų sviesto;
  • 90 g juodojo šokolado;
  • riešutų, džiovintų vaisių (jei norisi).

Gaminimas

1. Maisto smulkintuvu avižas sumalkite iki miltų. Sudėkite datules, riešutų sviestą ir dar kartą viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Iš gautos masės formuokite sausainius.

3. Tuomet išlydykite šokoladą ir juo apliekite sausainius.

4. Dėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite 20 minučių, kad sustingtų.

Tinklaraštininkės nuotr. /Nekepti avižinių dribsnių, riešutų sviesto ir datulių sausainiai
Tinklaraštininkės nuotr. /Nekepti avižinių dribsnių, riešutų sviesto ir datulių sausainiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis