Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojamas „Dobele Lietuva“ vadovas Romanas Stanislovaitis, įvairių grūdų dribsnių pasirinkimas Lietuvoje didelis, tačiau populiariausi išlieka visų grūdo dalių avižų dribsniai.
„Prekybos centrų lentynose galite rasti platų dribsnių asortimentą: avižų, grikių, kelių grūdų mišinių. Tačiau per daugelį metų pastebėjome, kad žmonės labiausiai mėgsta kuo mažiau apdorotą produktą, pavyzdžiui, visų grūdo dalių avižų dribsniai. Kuo grūdas mažiau apdorotas, tuo daugiau maistinių savybių išsaugoma“, – sako jis.
Jūsų dėmesiui – trijų tinklaraštininkių receptai, pagal kuriuos gaminant prireiks būtent visų grūdo dalių avižų dribsnių.
Avižinių dribsnių košė su avietėmis
(tinklaraščio „Skanumynas“ autorės receptas)
Ingredientai:
- 0,5 stiklinės visų grūdo dalių avižų dribsnių;
- 1 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
- 100 ml vandens;
- 2 valg. šaukšt. avižų pieno;
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- 0,5 valg. šaukšt. kokosų drožlių.
Gaminimas
1. Šaukštą riešutų sviesto sumaišykite su 100 ml vandens ir keliais šaukštais avižų pieno. Tuomet įpilkite klevų sirupo, įberkite pusę stiklinės avižų dribsnių, du šaukštus ispaninio šalavijo (chia) sėklų ir pusę šaukšto kokoso drožlių. Viską gerai sumaišykite ir palikite šaldytuve per naktį.
2. Ryte pagardinkite šviežiomis avietėmis ir skanaukite.
Žalieji avižų ir špinatų blyneliai
(tinklaraščio „Spalvota lėkštė“ autorės receptas)
Ingredientai:
- 1 stiklinė maltų visų grūdo dalių avižinių dribsnių;
- 2 bananai;
- 2 kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- šiek tiek vanilinio cukraus ir kepimo miltelių;
- didelė sauja špinatų;
- 1 arbat. šaukšt. chia sėklų;
- kokosų ar kito augalinio aliejaus (kepimui).
Gaminimas
1. Visus ingredientus susmulkinkite maisto smulkintuvu, išmaišykite.
2 Po truputį gautos masės dėkite į keptuvę formuodami blynelius ir kepkite ant silpnos ugnies.
3. Patiekdami galite pagardinti klevų sirupu ar uogiene.
Avižinių dribsnių, riešutų sviesto ir datulių sausainiai
(tinklaraščio „Zuikio receptai“ autorės receptas)
Ingredientai:
- 90 g visų grūdo dalių avižinių dribsnių;
- 140 g datulių be kauliukų;
- 140 g riešutų sviesto;
- 90 g juodojo šokolado;
- riešutų, džiovintų vaisių (jei norisi).
Gaminimas
1. Maisto smulkintuvu avižas sumalkite iki miltų. Sudėkite datules, riešutų sviestą ir dar kartą viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Iš gautos masės formuokite sausainius.
3. Tuomet išlydykite šokoladą ir juo apliekite sausainius.
4. Dėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite 20 minučių, kad sustingtų.