Varškėčiai su obuoliais
Ingredientai (2 asm.):
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 1 obuolys, stambiai sutarkuotas;
- 140 g miltų;
- 2 valg. šaukšt. jogurto;
- 3 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- didelis žiupsnis cinamono;
- 1 žiupsnelis druskos.
ČIA rasite trumpą gidą, kur Vilniuje kepami skaniausi varškėčiai
Gaminimas:
1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu ir paprastu bei vaniliniu cukrumi. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cinamoną ir druską, sudėkite jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Dėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles ir tiekite su mėgstamais priedais.
Varškėčiai su cukinijomis
Ingredientai (2–3 asm):
- 1 nedidelė jaunutė cukinija, stambiai sutarkuota;
- rupios druskos;
- 1 kiaušinis;
- 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 250 g varškės;
- 3–4 valg. šaukšt. miltų (jei norite sveikiau, galite naudoti speltų);
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Sutarkuotą cukiniją suberkite į dubenį, pabarstykite druska ir palikite apie 10 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nusunkite ir nuspauskite tarkius, kad jie liktų kuo sausesni.
2. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi ir trupučiu druskos (jos nepadauginkite). Įmaišykite varškę ir ištrinkite šakute, sumaišydami su kiaušiniu. Tada sudėkite cukinijas, vėl sumaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir sumaišykite minkštą nelipnią tešlą.
3. Suformuokite nedidelius paplotėlius. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Patiekite su mėgstamais priedais.
Varškėčiai su špinatais
Ingredientai (2 asm.):
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 70 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- sauja jaunų špinatų lapelių.
Gaminimas:
1. Dubenyje ištrinkite varškę su cukrumi ir kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
2. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę.
3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles ir tiekite su mėgstamais priedais.