Šventiški skrebučiai
Ruošiant pusryčius svarbu, kad jiems užtektų įprastų ingredientų. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen tam siūlo išbandyti šventinį prancūziškų skrebučių variantą:
„Išplakite porą kiaušinių su pienu, cukrumi ir cinamonu. Batono riekeles išmirkykite plakinyje ir kepkite keptuvėje ant sviesto. Kad tradicinis skrebutis atgytų, kartu pakepinkite šviežių obuolių skilteles, apibarstytas ruduoju cukrumi ir cinamonu. Keptus obuolius su prancūziškais skrebučiais papildykite plakta grietinėle.“
Vafliai ir tėčiams, ir vaikams
Vaikai mėgsta vaflius, o vyrai... šoninę! Kulinarė Tėvo dienos proga siūlo mėgstamus patiekalus sujungti ir pusryčiams pasiruošti nepamirštamų vaflių:
„Išplakite vieną didelį kiaušinį, tris šaukštus aliejaus ir didelį puodelį pieno. Atskirai sumaišykite didelį puodelį miltų, porą šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Galiausiai suplakite skystą ir sausą mišinius kartu bei įmaišykite pakepintos šoninės gabaliukus. Tešlą kepkite vaflių keptuvėje pagal gamintojo nurodymus, o vaflius patiekite su klevų sirupu.“
Šokoladiniai pusryčiai
Jei paklaustumėme, kokį patiekalą moka pagaminti tiek dideli, tiek mažesni, tiek moterys, tiek vyrai, daugelis atsakymų prasidėtų omletu. Skanus, sotus ir lengvai gaminamas, tik ar tinkamas šventiškai dienai pradėti? Tikrai taip, jeigu jis nebus įprastas, todėl kulinarijos ekspertė pataria išsikepti originalų šokoladinį omletą:
„Gaminimo eiga kaip ir tradicinio omleto – labai paprasta. Pirmiausia, išplakite kiaušinius, įdėkite šiek tiek miltų, cukraus, kepimo miltelių ir svarbiausia – tikros kakavos. Omletui iškepus, jį pagardinkite šviežiomis uogomis, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.“