3 receptai Tėvo dienai, arba Kai virtuvėje nėra mamos

Pirmąjį birželio sekmadienį – Tėvo diena. Tam, kad šventė prasidėtų nuotaikingai, siūlome leisti mamoms snūstelti, o tėčiams kartu su vaikais padūkti virtuvėje ir pasigaminti nepamirštamus pusryčius. Pasirinkus tinkamus receptus, pusryčių ruošimas bus nenuobodus ir taps tikra švente.
Tėčio dienos pusryčiai
Tėčio dienos pusryčiai / Fotolia nuotr.

Šventiški skrebučiai

Ruošiant pusryčius svarbu, kad jiems užtektų įprastų ingredientų. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen tam siūlo išbandyti šventinį prancūziškų skrebučių variantą:

„Išplakite porą kiaušinių su pienu, cukrumi ir cinamonu. Batono riekeles išmirkykite plakinyje ir kepkite keptuvėje ant sviesto. Kad tradicinis skrebutis atgytų, kartu pakepinkite šviežių obuolių skilteles, apibarstytas ruduoju cukrumi ir cinamonu. Keptus obuolius su prancūziškais skrebučiais papildykite plakta grietinėle.“

Vafliai ir tėčiams, ir vaikams

Vaikai mėgsta vaflius, o vyrai... šoninę! Kulinarė Tėvo dienos proga siūlo mėgstamus patiekalus sujungti ir pusryčiams pasiruošti nepamirštamų vaflių:

„Išplakite vieną didelį kiaušinį, tris šaukštus aliejaus ir didelį puodelį pieno. Atskirai sumaišykite didelį puodelį miltų, porą šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Galiausiai suplakite skystą ir sausą mišinius kartu bei įmaišykite pakepintos šoninės gabaliukus. Tešlą kepkite vaflių keptuvėje pagal gamintojo nurodymus, o vaflius patiekite su klevų sirupu.“

Šokoladiniai pusryčiai

Jei paklaustumėme, kokį patiekalą moka pagaminti tiek dideli, tiek mažesni, tiek moterys, tiek vyrai, daugelis atsakymų prasidėtų omletu. Skanus, sotus ir lengvai gaminamas, tik ar tinkamas šventiškai dienai pradėti? Tikrai taip, jeigu jis nebus įprastas, todėl kulinarijos ekspertė pataria išsikepti originalų šokoladinį omletą:

„Gaminimo eiga kaip ir tradicinio omleto – labai paprasta. Pirmiausia, išplakite kiaušinius, įdėkite šiek tiek miltų, cukraus, kepimo miltelių ir svarbiausia – tikros kakavos. Omletui iškepus, jį pagardinkite šviežiomis uogomis, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų