Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 receptai vieno indo vakarienei: viščiukų blauzdelės su skirtingais pagardais

Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Jos dera su įvairiais priedais, yra pigios, be to, patinka net vaikams.
Vištienos blauzdelės
Vištienos blauzdelės / Shutterstock nuotr.

Viščiukų blauzdelės patogios ir tuo, kad jų nereikia nei pjaustyti, nei skirti daug laiko ruošai. Paprasčiausia ir visai šeimai patinkanti vakarienė yra orkaitėje keptos su mėgstamais prieskoniais ir šiek tiek aliejaus pamarinuotos blauzdelės. Labai populiaru ruošti marinatą su medumi, tuomet vištiena įgauna maloniai saldų skonį ir pasidengia spindinčia glazūra. Vasarą dažnuose namuose jos pakvimpa su barbekiu padažu, rašoma „IKI“ pranešime žiniasklaidai.

Skirtingi pagardai, su kuriais kepamos viščiukų blauzdelės, gali mus nukelti į skirtingas šalis, kurias pasiekti rudenį galbūt nėra galimybių. Tad, jei pasiilgote kelionių kvapų ir skonių, kviečiame išbandyti šiuos receptus!

Shutterstock nuotr./Viščiukų blauzdelės su raugintais kopūstais
Shutterstock nuotr./Viščiukų blauzdelės su raugintais kopūstais

Vokietija: viščiukų blauzdelės, keptos su raugintais kopūstais

Skanus, pigus ir labai lengvai paruošiamas patiekalas – puiki idėja šeimos vakarienei. Vištienos blauzdelės, keptos raugintuose kopūstuose, įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą.

Reikės:

  • 1 kg šviežių viščiukų broilerių blauzdelių,
  • 3 šaukštelių maltos paprikos,
  • 2 šaukštelių maltų čili pipirų, vištienos prieskonių,
  • ½ puodelio aliejaus,
  • 600 g raugintų kopūstų.

Gaminame:

  1. Vištienos blauzdeles nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Sumaišykite vištienos ir kitus prieskonius su aliejumi ir ištrinkite vištieną. Dėkite į šaldytuvą dviem valandoms marinuotis.
  2. Nuo raugintų kopūstų nuspauskite skystį ir, jei reikia, pasmulkinkite. Orkaitės indą patepkite aliejumi, išdėliokite kopūstus ir ant viršaus sudėkite blauzdeles. Viską apšlakstykite aliejumi.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30-40 minučių. Kartkartėmis pamaišykite raugintus kopūstus. Į kepimo pabaigą įjunkite grilio funkciją ir kepkite, kol vištiena gražiai apskrus.
Shutterstock nuotr./Cazuela – čilietiškas vištienos troškinys
Shutterstock nuotr./Cazuela – čilietiškas vištienos troškinys

Čilė: rudeniškas viščiukų blauzdelių troškinys

„Cazuela“ – čilietiška klasika, puikiai tinkanti, kai norisi jaukaus ir skanaus maisto be didelio išlaidų ir pastangų. Šviežios rudeniško derliaus daržovės ir sodrus vištienos skonis tiesiog apgaubs šiluma.

Reikės:

  • 6 šviežių viščiukų broilerių blauzdelių,
  • 6 bulvių,
  • 3 morkų,
  • 450 g sviestinio moliūgo,
  • 1-2 kukurūzų burbuolių,
  • 1 svogūno,
  • 2-3 skiltelių česnako,
  • 1-1,2 litro vištienos sultinio,
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • šviežių petražolių,
  • virtų ryžių.

Gaminame:

  1. Puode, kuriame virsite troškinį, su šlakeliu aliejaus pakepkite smulkintus svogūną ir česnaką. Daržoves nulupkite ir supjaustykite gana stambiais gabalėliais.
  2. Į puodą sudėkite vištieną, moliūgą, bulves, kukurūzų burbuoles, morkas ir supilkite vištienos sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite ant didelės ugnies. Užvirus troškiniui, sumažinkite ugnį iki silpnos ir puodą uždenkite. Tegul troškinys verda apie 25 minutes arba kol daržovės suminkštės, o vištiena išvirs ir lengvai atsiplėš nuo kaulo.
  3. Patiekite „cazuela“ su karštais virtais ryžiais negiliuose sriubos dubenėliuose. Kad būtų dar aromatingiau ir gaiviau, pagardinkite aštriu padažu ir pabarstykite šviežių petražolių.

Vengrija: sodrus viščiukų blauzdelių troškinys su paprikomis

Nuostabiai aromatingas patiekalas pradžiugins įvairius pojūčius: akis trauks ryški spalva, ragauti kvies kvapas, o skonis bus itin išraiškingas. O geriausia, reikės visai nedaug pastangų ir išlaidų.

Reikės:

8 šviežių viščiukų broilerių blauzdelių,

2 raudonųjų paprikų,

4-5 prinokusių pomidorų,

2 svogūnų,

3 skiltelių česnako,

2 šaukštų pomidorų pastos,

1 šaukštelio maltos paprikos,

1 šaukštelio čili pipirų,

druskos,

pipirų,

šviežių petražolių.

Gaminame:

  1. Vištienos gabalėlius įtrinkite druska, pipirais ir saldžiosios paprikos milteliais. Palaukite bent valandą, kad skoniai įsigertų, ir tuomet puode su apkepkite mėsą iš visų pusių. Tame pačiame puode apkepkite svogūną ir česnaką.
  2. Sudėkite pomidorus (supjaustytus ir be odelės), juostelėmis supjaustytas paprikas ir čili. Įpilkite stiklinę vandens ir 2 šaukštus pomidorų pastos (arba daugiau, pagal poreikį). Virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Patiekite apibarstę petražolėmis.
    Traškios kiniškos salotos su vištiena
    Receptas: Traškios kiniškos salotos su vištiena
    4 asmenims
    Pagaminsite per 30 min.
    3.4 / 14
    Receptas
    Ingredientai
    Pekino kopūstas: 0.50 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
    Raudongūžis kopūstas: 0.25 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
    Morkos: 2.00 st. (juostelėmis pjaustytų)
    Svogūnų laiškai: 1.00 vnt. (ryšelis)
    Kalendros: 1.00 vnt. (ryšelis)
    Žemės riešutai: 1.00 st.
    Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (didelė)
    Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
    Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
    Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
    Sojos padažas: 4.00 valg. š. (padažui)
    Ryžių actas: 2.00 valg. š. (padažui)
    Sezamų aliejus: 4.00 valg. š. (skrudintų sezamų; padažui)
    Aitriosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
    Kaip gaminti

    1. Pirmiausiai orkaitėje iškepkite vištienos krūtinėlę. Įtrinkite ją druska, pipirais, aliejumi ir pašaukite 20-25 minutėms į iki 200°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

    2. Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves. Atskirai plonomis juostelėmis supjaustykite pekino ir mėlynuosius kopūstus bei morkas. Svogūnų laiškus sukapokite kartu su kalendrų lapeliais. Viename didesniame arba keliuose atsiruose mažesniuose dubenėliuose gražiai atsiromis krūvelėmis sudėliokite visas supjaustytas daržoves, palikite vietos ir vištienai.

    3. Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje neaukštoje temperatūroje apie 10 minučių, kol riešutai apskrus. Karts nuo karto juos pamaišykite, kad nepridegtų. Palikite pravėsti.

    4. Paruoškite padažą. Žemės riešutų sviestą gerai išmaišykite su ryžių actu ir sojų padažu bei supylę į užsukamą stiklainį gerai sukratykite. Tada supilkite skrudintų sezamų aliejų, berkite aitriąsias paprikas ir vėl gerai pakratykite.

    5. Iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėsmis ir suberkite šalia daržovių. Į salotų dubenėlio vidurį berkite skrudintus riešutus, o ant jų pilkite paruoštą salotų padažą. Išmaišykite ir skanaukite. Šios salotos skanios tiek su šilta, tiek ir su šalta vištiena.

    Suskleisti
    Lipni vištiena korėjietiškai
    Receptas: Išraiškinga, bet nesudėtinga vištiena korėjietiškai
    4 asmenims
    Pagaminsite per 30 min.
    3.8 / 5
    Receptas
    Ingredientai
    Vištiena: 600.00 g (arba kalakutienos blauzdelių mėsos (be odos ir kaulų))
    Česnakai: 4.00 skiltelės (po 2 vištienai ir padažui, sutrintos)
    Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (vištienai)
    Druska: 1.00 žiupsnelis (višienai)
    Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (vištienai)
    Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
    Krakmolas: 4.00 valg. š.
    Miltai: 4.00 valg. š.
    Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
    Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
    Sojos padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
    Ryžių actas: 2.00 valg. š. (padažui)
    Medus: 2.00 valg. š. (padažui)
    Pomidorų pasta: 2.00 valg. š. (arba 3 šaukštai kečupo; padažui)
    Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm ilgio gabalėlis, sutarkuotas; padažui)
    Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (padažui; jei naudojate kečupą, sirupo nepilkite)
    Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
    Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; padažui)
    Vanduo: 0.25 st. (arba sultinio; padažui)
    Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (patiekti)
    Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (pakepintų; patiekti)
    Kaip gaminti

    1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite vištieną su česnakais, paprika, druska ir pipirais ir palikite pasimarinuoti bent 2 valandas kambario temperatūroje (arba per naktį šaldytuve).

    2. Į vieną lėkštę suberkite krakmolą, į kitą supilkite plaktą kiaušinį, į trečią – miltus.

    3. Didelėje keptuvėje arba wok’e įkaitinkite šlaką aliejaus. Vištienos gabalėlius pradžioje apvoliokite krakmole, tada kiaušinyje ir paskiausiai – miltuose. Dėkite į karštus riebalus (dalimis) ir leiskite kiekvienai pusei gerai apskrusti, prieš apverčiant. Prireiks iš viso kepti apie 8 minutes, kad mėsa pilnai iškeptų ir kad būtų gerai apskrudusi.

    4. Išimkite iškepusius vištienos gabalėlius iš keptuvės, sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad riebalai susigertų, ir kepkite likusius vištienos gabalėlius.

    5. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy.

    6. Kai iškepsite paskutinę porciją vištienos, išpilkite iš keptuvės visus riebalus, ir į ją supilkite padažą. maišydami kaitinkite, kol padažas užvirs ir ims tirštėti.

    7. Sudėkite į keptuvę iškeptą vištieną ir išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje apibarstykite sezamais ir susmulkintais svogūnų laiškais.

    8. Patiekite su virtais ryžiais.

    Suskleisti
    Vištienos salotos su granatais
    Receptas: Vištiena su kuskusu ir granatais
    4 asmenims
    Pagaminsite per 30 min.
    1.0 / 1
    Receptas
    Ingredientai
    Aliejus: 1.00 valg. š.
    Kuskusas: 1.00 st.
    Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
    Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (supjaustytas plonais griežinėliais)
    Vištienos filė: 600.00 g
    Aitriųjų paprikų pasta: 4.00 valg. š. (arba kitokio mėgstamo aštraus padažo)
    Granatas: 100.00 g (sėklų)
    Granatų sultys: 190.00 ml (natūralių)
    Migdolai: 100.00 g (skrudintų drožlių)
    Kaip gaminti

    1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną ir pakepinkite keletą minučių, kad šis suminkštėtų.

    2. Užvirkite virdulį vandens. Kuskusą sudėkite į dubenį, sutrupinkite pusę sultinio kubelio. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dubenį rankšluosčiu ir atidėkite į šalį.

    3. Į keptuvę sudėkite vištienos filė ir iš visų pusių ją apkepkite, tuomet supilkite granatų sultis, aitriųjų paprikų pastą arba padažą ir viską patroškinkite tol, kol gautas padažas sutirštės. Tuomet į patiekalą suberkite dalį granatų sėklų.

    4. Galiausiai į išbrinkusį kuskusą įmaišykite migdolus ir smulkintas mėtas. Kuskusą dėkite į lėkštę, o ant jo viršaus – granatų padaže iškeptą vištieną. Gautą patiekalą pabarstykite šviežiomis granatų sėklomis.

    Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs