Keptų burokėlių ir apelsinų salotos
Reikės:
- 3 vidutinio dydžio burokėlių,
- aliejaus kepimui,
- 2 apelsinų,
- saujos graikinių riešutų,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- žiupsnelio petražolių,
- 1 valg. š. šviežių apelsinų sulčių,
- 1 arb. š. Dižono garstyčių,
- 1 arb. š. obuolių acto,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus.
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kol kepa burokėliai, nulupkite apelsinus, suskirstykite skiltelėmis ir susmulkinkite. Iš pusės apelsino išspauskite sultis padažui.
Dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, Dižono garstyčias, alyvuogių aliejų, actą, druską ir pipirus. Gerai išplakite.
Į dubenį sudėkite keptus ir atvėsusius burokėlius, apelsinus, graikinius riešutus, smulkintas petražoles. Užpilkite paruoštu padažu, išmaišykite ir skanaukite.
Kopūstų salotos su kvietinėmis kruopomis ir granatais
4-5 porcijoms reikės:
- pusės sviestinio moliūgo (maždaug 500 g),
- 2 skltelių česnako,
- 1 arb. š. alyvuogių aliejaus moliūgui apkepti,
- druskos,
- didelės saujos lapinių kopūstų,
- pusės citrinos sulčių,
- ½ granato,
- 200 g briuselio kopūstų,
- ½ stiklinės virtų kvietinių kruopų,
- ½ stiklinės virtų avinžirnių.
Padažui:
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1,5 valg. š. citrinų sulčių,
- 1,5 valg. š. granatų sirupo,
- 1,5 arb. š. Dižono garstyčių,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Sviestinį moliūgą nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir iškepkite keptuvėje su aliejumi ir česnaku, pagardinę druska.
Lapinius kopūstus suplėšykite ir sumaigykite su citrinos sultimis bei druska, kad suminkštėtų.
Briuselio kopūstus perpjaukite pusiau ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Kvietines kruopas iš vakaro pamerkite ir ryte išvirkite. Tą patį padarykite su avinžirniais.
Granato sėklas išlukštenkite.
Dubenyje sumaišykite keptą atvėsusį moliūgą, briuselio kopūstus, lapinius kopūstus, granatų sėklas, kvietines kruopas ir avinžirnius.
Užpilkite iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, granatų sirupo, Dižono grastyčių paruoštu užpilu. Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.
Gražgarsčių ir keptų daržovių salotos
Reikės:
- 200 g saliero šaknies,
- 200 g morkų,
- 200 g pastarnokų,
- 1 raudonojo svogūno,
- žiupsnelio džiovintų spanguolių,
- stiklinės rugių,
- 2 saujų gražgarsčių,
- 1 valg. š. balzaminio acto,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- žiupsnelio džiovintų raudonosios paprikos dribsnių,
- druskos.
Gaminimas:
Rugius iš vakaro pamerkite ir ryte išvirkite.
Salierą, pastarnoką, svogūną ir morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje.
Dubenyje sumaišykite kepintas daržoves, rugius, gražgarstes, džiovintas spanguoles. Apšlakstykite pasigamintu užpilu iš balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir raudonųjų paprikų dribsniais.
Skanaus!