Brusketa su kepintais pomidoriukais, rikotos sūriu ir balzamiko padažu
Ingredientai (2 porcijoms):
- Kepalėlis itališkos duonos čiabatos;
- 15 vyšninių pomidoriukų (šefas naudojo „Kietaviškių“);
- 4–5 rozmarino šakelės;
- balzamiko acto;
- 125 g rikotos sūrio;
- alyvuogių aliejus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Supjaustykite čiabatą riekelėmis ir pakepinkite ant grilio (ar sausoje keptuvėje) su šiek tiek alyvuogių aliejaus, kol švelniai apskrus.
2. Vietoje iešmelio naudokite rozmarino šakeles – ant jų suverkite vyšninius pomidoriukus. Pakepinkite pomidorų vėrinukus ant grilio apie 2–3 minutes, kol šie suminkštės.
3. Užtepkite sūrį ant duonos riekelių ir uždėkite keptus pomidoriukus;
4. Apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, užberkite druskos, pipirų, papuoškite žalumynais ir mėgaukitės!
Krevetės su pomidorų padažu
Tikriausiai esate girdėję, kad pomidoruose gausu likopeno, apsaugančio nuo vėžio, širdies ligų. Bet ar žinojote, kad daugiausiai jo randama karščiu apdorotuose pomidoruose? Tad šis šefo siūlomas pomidorų ir krevečių duetas – ne tik maistas, bet ir vaistas. O ką jau kalbėti apie tobulą skonių dermę!
Ingredientai (2 porcijoms):
- 3 slyviniai pomidorai;
- 6 vyšniniai pomidorai (šefas naudojo „Kietaviškių“);
- 10 žalių krevečių;
- 1 nedidelis svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 arbat. šaukšt. sviesto;
- 1/2 žaliosios citrinos;
- alyvuogių aliejaus;
- smulkintų čili prieskonių;
- baziliko;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Ant švarių krevečių užberkite du žiupsnelius čili prieskonių, žiupsnelį druskos, nepagailėkite pipirų ir viską sumaišykite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Šiame prieskonių mišinyje leiskite krevetėms pasimarinuoti apie 10 minučių.
2. Užkaiskite puodą ant vidutinio stiprumo ugnies, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite supjaustytą svogūną.
3. Suminkštėjus svogūnui, sudėkite česnaką, druską, pipirus ir pakaitinkite apie minutę. Suberkite pjaustytus pomidorus.
4. Kai masė užvirs, troškinkite ją ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių. Suberkite baziliko lapelius.
6. Gerai įkaitinkite keptuvę, o tuomet ant vidutinio stiprumo ugnies apkepkite krevetes iš abiejų pusių po minutę. Pabaigoje įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įdėkite šaukštelį sviesto;
7. Į gilią lėkštę įdėkite pomidorų padažo, o ant viršaus – krevetes. Jei norite, apibarstykite viską čili prieskoniais ir užspauskite žaliosios citrinos sulčių.
Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu
Neturite laiko iš vakaro pasiruošti sveikų pietų kitai dienai į darbą? Po ilgos dienos nebeužtenka jėgų pasigaminti maistingos ir skanios vakarienės? Šie pasiteisinimai nepadės, nes tikriausiai sunku būtų sugalvoti greičiau pagaminamą ir tokį gardų karštąjį patiekalą nei šis.
Ingredientai (2 porcijoms):
- 2 gabaliukai žuvies (šefas naudojo lašišą);
- 3 geltoni slyviniai pomidorai;
- 5 vyšniniai pomidorai;
- 2 šakelės petražolių;
- 2 šakelės kalendros;
- 2 šakelės mėtų;
- 1 žalioji citrina;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia, iš smulkintų žolelių, žaliosios citrinos sulčių, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų paruoškite marinatą žuviai (šaukštą jo atsidėkite). Žuvies gabaliukus marinate laikykite apie 15–20 minučių.
2. Pakepkite žuvį ant grilio, keptuvėje arba orkaitėje. Šefas ją kepė ant grilio po 3–4 minutes iš abiejų pusių.
3. Iškeptą žuvį patiekite su šviežiais pomidorais ir atsidėtuoju marinatu. Užberkite šiek tiek druskos ir pipirų, papuoškite žalumynais.