30 geriausių restoranų. 1 vieta: antrus metus iš eilės geriausiu restoranu išrenkiamas M.Praškevičiaus „Džiaugsmas“

Ketvirtus metus iš eilės vykstantis projektas „30 geriausių restoranų“ tapo vienu iš laukiamiausių gastronominių įvykių Lietuvoje. Pernai kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ vykdomi rinkimai įgavo daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Kasmet jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Restoranas „Džiaugsmas“
Restoranas „Džiaugsmas“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

Nuo gegužės 30 dienos kasdien projekto tinklapyje ir portale 15min yra atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2019 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos. Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga prieš ketverius metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefas Martynas Praškevičius
  • Vadovė Indrė Subačiūtė
  • Virtuvės tipas vietinė virtuvė
  • Darbo laikas I-VI 17:00-23:00
  • Adresas Vilniaus 28, Vilnius
  • Internete www.dziaugsmas.com
  • Atidarymo metai 2017 m.
  • Vienu metu čia telpa 64 sėdimos vietos
  • Vidutinė karšto patiekalo kaina 16 Eur (šalto – 7 Eur)
  • Terasa yra (20 vietų)
  • Pusryčiai nėra
  • Dienos pietūs nėra
  • Šunims nedraugiški

2018 m. – 1 VIETA

VIDEO: 30 geriausių restoranų. 1 vieta: antrus metus iš eilės geriausias šefo Martyno Praškevičiaus „Džiaugsmas“

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Antrus metus iš eilės „Džiaugsmas“ yra pripažįstamas geriausiu restoranu šalyje, kuris susumavus balsus pergalę šiemet pelnė absoliučiai užtikrintai: „Jeigu pernai įvertinimas buvo gana netikėtas, tai šiemet jaučiuosi tvirtai tame, ką darau. Jei dabar būtume pirmi, patikėčiau“, – dar nežinodamas apie aukščiausią įvertinimą kalbėjo šefas Martynas Praškevičius.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Džiaugsmas“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Džiaugsmas“

KODĖL VERTA APLANKYTI? Pirmiausia dėl to, kad Martyno Praškevičiaus kuriamas „Džiaugsmas“ yra džiaugsmas visiems, kurie yra išsiilgę tikro, gero, skanaus ir suprantamo maisto, patiekto kūrybiškai. Beje, visi pagrindiniai ingredientai čia yra lietuviški: „Galima sakyti, esame Tymo turgaus restoranas – apie 70 proc. produktų keliauja iš ten“, – išduoda Martynas.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Džiaugsmas“ patiekalas
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Džiaugsmas“ patiekalas

Be to, šis restoranas tobulėja ne metais, o mėnesiais: „Pats pastebiu, kad dabar daug geriau vytiname mėsą, rauginame daržoves ir pan. Galiu drąsiai nešti „Džiaugsmo“ patiekalus ant stalo, žinodamas, kad jie yra tokie, apie kokius ir svajojau iki atsirandant „Džiaugsmui“. Ne paslaptis, kad „Džiaugsmas“ atsirado po trejų metų idėjos brandinimo vieno geriausių Lietuvos šefų – Martyno Praškevičiaus – galvoje.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorane „Džiaugsmas“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorane „Džiaugsmas“

Be to, šiemet po pirmojo laimėjimo ir restorano komanda ėmė labiau pasitikėti, restorane ženkliai padaugėjo svečių iš užsienio, o bendra restorano nuotaika yra aukštumoje: „Sunku patikėti, bet pagaliau viskas einasi kaip per sviestą – nebeliko jokio streso: nei virtuvėje, nei salėje“, – džiaugiasi Martynas.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Džiaugsmas“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Džiaugsmas“

MENIU TRUMPAI. „Mano tikslas šiame restorane paprastas – patiekti žmonėms patiekalus iš Lietuvoje užaugintų pačios geriausios kokybės produktų. Šios galimybės laukiau ilgai, tai buvo mano svajonė, o dabar tai yra mano kasdienis džiaugsmas“, – apie antrąjį savo restoraną-bistro (pirmasis – „Stebuklai“) ir natūralaus vyno barą kalba šefas Martynas Praškevičius. Jis asmeniškai pažįsta kiekvieną ūkininką, kurio užauginti produktai sugula restorano lėkštėse.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Džiaugsmas“ patiekalas
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Džiaugsmas“ patiekalas

Kita svarbi „Džiaugsmo“ patyrimo dalis – skonių dalinimasis prie stalo: „Siūlau užsisakyti daugiau patiekalų, bet bendrai ir visais jais pasidalinti“, – rekomenduoja Martynas. Taip pat yra galimybė rinktis degustacinį meniu, kuris yra sudarytas a la carte pagrindu: 9 patiekalai už 60 Eur/asm. Beje, kai kuriuos patiekalus šefas kviečia valgyti rankomis. Paprastumas čia yra labai svarbi restorano-bistro idėjos dalis. Kaip ir sotūs klientai – „Džiaugsmo“ porcijos tikrai džiugina.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Džiaugsmas“ patiekalas
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Džiaugsmas“ patiekalas

Visa tai puikiai papildo natūralūs vynai – jei neteko ragauti, tai yra puiki vieta juos išbandyti, o nepasimesti pasirinkime ir maisto bei gėrimų deriniuose padės čia nuolat besisukantis ir svečius pasitinkantis someljė Karolis Juzėnas.

KULINARINIAI HITAI. Menkės spurgos – 8 Eur, skrudinta duona, lašiniai, obuolių uogienė – 6 Eur, jaučių šonkauliai iš Mieženskienės ūkio – 30 Eur (2 asm.), jautienos tartaras, kepti cukriniai kaulai, rūkytų kiaušinių padažas, svogūnai, šeivamedžio kaparėliai – 15 Eur, karbonadas – 15 Eur

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Džiaugsmas“ patiekalas
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Džiaugsmas“ patiekalas

ŠEFAS. Šio restorano-bistro virtuvės šefas ir idėjos autorius – Martynas Praškevičius. Jis yra vienas labiausiai vertinamų Lietuvos šefų, kuris ne tik tiki, kad virtuvėje visko galima išmokti pačiam, bet tai jau ir įrodė. „Nesu dirbęs nei „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtame, nei garsiame ar prabangiame restorane“, – teigia jis. Tiesiog jau seniai žinojo, kad bus virėju ir visą savo dėmesį, laiką bei talentą skyrė šiam pašaukimui.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Martynas Praškevičius
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Martynas Praškevičius

Pirmiausia su draugu jis atidarė legendinę kavinę Jogailos g. „Stereo 45“. Paskui iškeliavo į užsienį semtis patirties, o sugrįžęs ėmė dirbti jau tada veikiančiame populiariame Azijos restobare „Briusly“. Vėliau daug eksperimentavo ir mokėsi kartu su Ali Gadžijevu ir Alfu Ivanausku sukurtame kulinariniame projekte „Virtuvės mitų griovėjai“, tačiau galiausiai atsitiko taip, kad visi pasuko skirtingais keliais ir nėrė į asmeninius projektus. Pirmuoju Martyno projektu (kartu su partneriu Martynu Šliku) tapo „Stebuklai“, o antruoju – užpernai duris atvėręs „Džiaugsmas“, kuris jau antrąkart pripažintas geriausiu šalyje.

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“. „30 geriausių restoranų“ sklaida užsienyje vykdoma bendradarbiaujant su turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų