Nuo gegužės 30 d. kasdien projekto tinklapyje ir portale 15min yra atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2019 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 27 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.
Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga prieš ketverius metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.
- Šefas Artūras Naujokas
- Vadovas Raimonda Repšytė
- Virtuvės tipas naujai atrastos lietuviškos gėrybės moderniojoje gastronomijoje
- Darbo laikas I-VII (12:00-23:00)
- Adresas Karaimų g. 53A, Trakai
- Internete www.asklubas.lt
- Atidarymo metai 1996 m.
- Vienu metu čia telpa 42 sėdimos vietos
- Vidutinė patiekalo kaina karšto – 29 Eur (šalto – 11 Eur)
- Terasa yra
- Pusryčiai nėra
- Dienos pietūs nėra
- Šunims draugiški
- Mėgstamiausias šefo „Santa Maria“ prieskonis čiobrelis
2017 m. – 30 vieta
2018 m. – 12 vieta
SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Apvalaus stalo klubas“ jau 25 metus puoselėja savitą, lietuvišką, šiuolaikinę gastronominę patirtį. Čia gamta susitinka su didinga istorija. Todėl visai neatsitiktinai šis restoranas pasirenkamas ypatingoms progoms (sužadėtuvėms, vestuvėms, sukaktuvėms bei kitoms šeimos šventėms) ir verslo renginiams. Nenuostabu, kad „Apvalaus stalo klubą“ trečius metus iš eilės palankiai įvertina ir Gero maisto akademijos nariai ir ši vieta šiemet uždaro pirmąjį dešimtuką.
KODĖL VERTA APLANKYTI? „Apvalaus stalo klubas“ dažnai įvardijamas kaip restoranas išskirtinėje ir gražiausioje ne tik Lietuvos, bet viso regiono vietoje – pačioje Trakų širdyje ant Galvės ežero kranto, kur pro langus atsiveria Trakų pilis. Čia važiuojama dėl užburiančios ramybės, komforto gamtos prieglobstyje, privatumo verslo santykiams, solidžios ir elegantiškos aplinkos bei, žinoma, virtuvės meistrystės.
MENIU TRUMPAI. Kartu su vietine komanda meniu čia kuria tarptautinės sėkmės sulaukę šefai-mentoriai. O dabartinio „Apvalaus stalo klubo“ meniu autoriai – „Michelin“ žvaigždutę užsitarnavusio restorano „Indaco“, esančio Italijos Iskijos saloje, šefas Pasquale'is Palamaro, restorano šefas Artūras Naujokas ir mentorius Mickey Bhoite. A la carte vainikuoja konditerio Nello Iervolino kurti desertai.
„Kviesdami mentorius siekiame auginti kulinarijos kompetenciją ir lavinti savo komandą, tuo pačiu skleisdami svetingumo kultūrą ir už restorano ribų“, – pasakoja restorano šeimininkė Rasa Šnaiderienė.
Šios vietos a la carte šerdis – moderniai ir profesionaliai pateikta lietuviška autentika, įkvėpta istorijos ir vietinių produktų. Gaminimui naudojamos pačios įvairiausios technikos: nuo tradicinių ir istorinių iki modernių. Patiekaluose dominuoja vietiniai produktai, kurie pagal sezono galimybes yra papildomi to laikotarpio derliumi iš šeimininkų daržo.
KULINARINIAI HITAI
- Stirnos nugarinė–saldžiųjų bulvių tyrė, saldžiųjų bulvių ir stirnienos cepelinai, Amarenos vyšnia, aviečių dulkės.
- Kobija su žąsų kepenėlėmis, morkų kremas su martiniu ir imbieru, marinuoti jūros dumbliai.
- Keptas lietuviškas sūris su kmynais, moliūgų ir bulvių gratinas, šafrane marinuoti obuoliai, silpnai sūdyti agurkai, pankolių saldainiai, kedro riešutai, morkų tyrė.
- Saldi srovė: baltojo šokolado, juodojo šokolado ir mangų akmenukai, mangų kriauklytės, riešutų koralai, žemės riešutų chalvos smėlis, šokolado ir karamelės padažas.
- Citrina: baltojo šokolado, kriaušių ir citrinų kremas, citrinų morengo dulkės, saldymedžio ir šafrano padažas, cukraus kristalų traškutis.
ŠEFAS. „Apvalaus stalo klubo“ šefas Artūras Naujokas pirmą kartą į restorano virtuvę įžengė kaip šefo Mickey Bhoite dešinioji ranka. Per keletą darbo metų restorane ir pasisemtos patirties iš kviestinių mentorių – italo Pasquale Palamaro ir latvio Jurio Dukalskio – jis pagaliau atskleidė savitą braižą, kuris restoraną ir šiemet tvirtai išlaiko šalies geriausiųjų sąraše.
Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“. „30 geriausių restoranų“ sklaida užsienyje vykdoma bendradarbiaujant su turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.
„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.