30 geriausių restoranų: „Gastronomika“ – autorinės virtuvės restoranas

Lietuvoje gerai žinomo šefo Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ – autorinės virtuvės restoranas Vilniuje, turintis kūrybiško polėkio ir požiūrio į gastronominę kultūrą.
30 geriausių restoranų: „Gastronomika“
30 geriausių restoranų: „Gastronomika“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Gastronomika“ – dar vienas iš TOP 30 restoranų senbuvių, vietą čia pelnantis jau penktus metus. Šį kartą „Gastronomiką“ sutinkame 6 reitingo vietoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: „Gastronomika“ yra „Gastronomika“.

KODĖL VERTA APLANKYTI? Lietuvoje gerai žinomo šefo Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ – autorinės virtuvės restoranas Vilniuje, turintis kūrybiško polėkio ir požiūrio į gastronominę kultūrą.

„Gastronomika“ vadina save ne proginiu restoranu, o tiesiog gero maisto vieta, kur apsilankius be maisto patyrimų galima grožėtis ir meno kūriniais: vienos žymiausių Lietuvos menininkių Agnės Kišonaitės, garsaus šiuolaikinio stiklo meno propaguotojo Remigijaus Kriukio bei fotomenininko Antano Sutkaus darbais.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restoranas „Gastronomika“ orientuojasi į degustacines vakarienes, tačiau vakarieniaujantiems siūlo rinktis ir patiekalus iš a la carte meniu.

Degustacinių meniu restoranas turi kelis: šešių patiekalų, sutrumpintą keturių patiekalų ir specialų vegetarišką. Kartu svečiams siūlomi ir priderinti vynai. Tiesa, vegetarišką degustacinį meniu ar premium vynų derinimą, kurio kaina individuali, reikia užsisakyti iš anksto.

„Gastronomikoje” patiekalams yra naudojami išskirtinės kokybės ingredientai, kurie keliauja iš įvairių pasaulio šalių: Italijos, Prancūzijos, Vokietijos, Japonijos. Meniu restoranas keičia maždaug kas tris mėnesius.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Gastronomika“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Gastronomika“

„Kiekvieną kartą meniu yra visiškai skirtingas, pasakyti, kas jame vyrauja ir kas jame egzistuoja, yra labai sudėtinga, nes jis pastoviai kinta. Mes nesame sezoniški, mūsų meniu yra nuotaika ir gyvenimo įspūdžiai“, – sako restorano šefas Liutauras Čeprackas.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL „to, kad mes greičiausiai jiems patinkame“, – sako virtuvės šefas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Virtuvėje dirba lojali komanda, kuri neina į kompromisą su kokybe. Pats Liutauras maistu domėjosi nuo vaikystės, mokėsi „Le Cordon Bleu“ mokykloje Meksike. Po studijų išvyko į Ispaniją, kur patirties sėmėsi trijų „Michelin“ žvaigždučių Martíno Berasatequi restorane ir vienos žvaigždutės „Kokotxa“ San Sebastiane. Ten subrendo mintis apie savo restoraną.

Faktai

  • Šefas – Liutauras Čeprackas, Arnas Petronis
  • Restorano vadovas – Raimonda Repšytė
  • Virtuvės tipas – autorinė virtuvė
  • Darbo laikas: II–VI 17.00-23.00
  • Adresas: Bokšto g. 6, Vilnius
  • Internete: www.gastronomika.lt
  • Veikia nuo 2015 m. (naujose patalpose – nuo 2018 m.)
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 24–27 eurai
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 38–45 eurai
  • Degustacinis meniu – nuo 90 iki 120 eurų asmeniui, vynų derinimas: 50–65 eurai
  • Vienu metu restorane telpa 45 svečiai
  • Vaikai laukiami nuo 10 metų
  • Terasa – nėra
  • Pusryčiai – nėra
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims – nedraugiški
  • Reitinge ankstesniais metais 2016 m.– 5, 2017 m.– 1, 2019 m.– 4, 2023 m. – 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis