Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: Bulvių rizotas su moliūgais

Kol šalies restoranai priversti užverti duris dėl antrojo karantino, geriausių restoranų šefai siūlo restoranų patiekalus pasigaminti namuose ir nepraleisti progos pasidžiaugti rudens sezono gėrybėmis.

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esančio restorano „MOMO grill“ šefas Vytautas Samavičius dalinasi itališkojo risotto patiekalo sava interpretacija, kuriai vietoje ryžių naudoja bulves. Patiekalą nėra sudėtinga pasigaminti namie, o jūros šukutes lengvai galima keisti kitais po ranka turimais produktais – vištiena, krevetėmis ar lašišine žuvimi.

Rudens sezono įkvėpti receptai, kuriuos pristato šalies geriausių restoranų šefai trumpuose video – kas savaitę portale 15min.


Bulvių rizotas su moliūgais

Organizatorių nuotr./Bulvių rizotas su moliūgais / šefas Vytautas Samavičius, restoranas „MOMO grill“
Organizatorių nuotr./Bulvių rizotas su moliūgais / šefas Vytautas Samavičius, restoranas „MOMO grill“

Vytautas Samavičius, restoranas „MOMO grill“

(3 asmenims)

  • Bulvės Laura (valytos) – 1 kg Sviestinis moliūgas (valytas) – 500 g Sviestas – 320 g
  • Grietinėlė – 100 g
  • Jūros šukutės – 240 g
  • Druska / pipirai

Mėsos padažas

  • Jautienos kaulai – 1 kg Svogūnas
  • Morka
  • Miso pasta – 10 g

Moliūgus supjaustome ir verdame kol suminkštės, apie 20 min. su druska, sutriname. 800 g. bulvių pjaustome smulkiais kubeliais (matematikos sąsiuvinio langelio dydžio), verdame dideliame kiekyje vandens su druska 2-3 min. Svarbu, kad būtų traškios. Iš likusių verdame ir triname bulvių tyrę.

Bulvių tyrę sumaišome su moliūgų tyre, pilame grietinėlę, dedame 150 g sviesto, maišome ir suvedame į vientisą masę, dedame bulvių kubelius. Kaitiname, kai masė sutirštėja, dedame likusį sviestą ir nuragaujame skonį druska ir pipirais.

Šukutes kepame įkaitintoje keptuvėje po 1 min. abi puses, barstome druską ir pipirus.

Jautienos kaulus su daržovėmis kepame orkaitėje, kol pradės skrusti. Dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (1.5 l) ir verdame 2 val. Nukošiame, turi likti 200 ml sultinio, dedame Miso pastos ir užverdame, gardiname 20 g sviesto. Verdame kol sutirštės.

Bulvių rizotą dedame į lėkštę, ant viršaus – jūrų šukutes, pilame mėsos padažą.

VIDEO: 30 geriausių restoranų Lietuvoje: Bulvių rizotas su moliūgais

„30 geriausių restoranų Lietuvoje” – Lietuvos gastronomijos ekspertų kasmet sudaromas restoranų reitingas šiemet dėl koronaviruso pandemijos buvo atidėtas iki 2021 metų pavasario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?