Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 cukinijų patiekalai: užkandis, sriuba, blynai ir sluoksniuotos tešlos suktinukai

Turite cukinijų, bet nežinote, ką pagaminti? Siūlome 4 skirtingų patiekalų valgiaraštį.
Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės
Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės / Fotolia nuotr.

Dalyvaukite: Receptų konkursas „Mano gardus ruduo“. Laimėkite išskirtinio skonio sūrių rinkinius!

Cukinijų blynai
Receptas: Cukinijų blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 410
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Miltai: 8.00 valg. š.
Krapai: 20.00 g (ryšulėlis)
Aliejus: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite cukinijas stambia trintuve. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną, smulkiai sukapokite krapus.

2. Į tarkuotas cukinijas įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, svogūnus ir kapotus krapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite didelį šaukštą tešlos, suformuokite blyną, kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Verskite labai atsargiai, kad blynai neiširtų. Tiekite karštus.

Kulinaro patarimas. Prie cukinijų blynų tinka grietinės ir česnakų padažas. Į stiklinę grietinės įspauskite skiltelę česnako, įmaišykite šaukštelį kapotų krapų, pagal skonį pasūdykite.

Suskleisti
Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais
Receptas: Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.2 / 30
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
kadagių uogos 2-3 3.00 vnt.
Pipirai: 3.00 g (0,5 šaukštelio pipirų žirniukų)
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Mėsa: 1.00 kg (malta liesa kiauliena arba kiaulienos ir jautienos mišinys)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.Nuskustas morkas, salierą ir cukiniją supjaustykite kubeliais. Poro baltąją ir žaliąją dalis susmulkinkite. Svogūnus su lukštais (švariais) perpjaukite pusiau.

2. Puode įkaitinkite aliejų ir iš pjūvio pusės pakepinkite svogūnus. Sudėkite šiek tiek smulkintų daržovių, baltąją poro dalį ir trumpai pakepinkite. Įmeskite laurų lapelių, kadagių uogų, pipirų ir įpilkite 3 litrus vandens. Virkite ant nedidelės ugnies apie pusantros valandos. Nukoškite.

3. Žalius poro gabalėlius pakepinkite su sviestu, sudėkite į maltą kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

4. Drėgnomis rankomis iš mėsos suformuokite norimo dydžio kukulius, sudėkite į sultinį ir virkite 20 minučių. Sudėkite makaronus, daržovių gabaliukus ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis
Receptas: Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė: 70.00 g
Mėgstami prieskoniai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių atšildykite tešlą ir truputį ją pakočiokite.
  2. Cukiniją (geriausia – bulvių skustuku) ir sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis.
  3. Ant tešlos lakšto eilėmis dėkite cukinijos griežinėlius bei sūrį ir užtepkite plonu sluoksniu džiovintų pomidorų užtepėlės. Pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
  4. Tešlą susukite į vyniotinį ir supjaustykite kelių centimetrų pločio griežinėliais.
  5. Sudėkite suktinukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite šiek tiek prieskoniais ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20–30 min. Skanaus!
Suskleisti
Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės
Receptas: Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 31
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Paprikos: 2.00 vnt. (geltona ir raudona)
Baklažanai: 1.00 vnt. (pusė)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sūris: 60.00 g (4 valg. š. tepamojo lydyto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas. Cukinijų puseles įtrinkite druska ir česnaku, palikite pastovėti.

2. Paprikas, morką, pomidorus ir baklažaną supjaustykite stambiais kubeliais, susmulkinkite svogūną.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, trumpai pakepinkite, sudėkite paprikas, morką ir baklažanus, kepkite, kol šiek tiek suminkštės, pasūdykite, pagardinkite raudonėliais ir pipirais, baigdama kepti įmaišykite pomidorus.

4. Cukinijų puseles įdarykite apkeptomis daržovėmis, uždėkite šaukštą lydyto sūrio, suvyniokite į foliją ir kepkite 180° C temperatūros orkaitėje, kol cukinijos suminkštės. Valgykite daržovėmis įdarytas cukinijas vienas arba su virtais ryžiais.

Suskleisti

Taip pat skaitykite: Receptas: bosniškoji baklava – skanėstas ne smaližiams 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?