A.Ivanauskas siūlo ant stalo patiekti du skirtingus užkandžius: silkės ir mangų kapotinį ir sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepą bei vieną sotų pagrindinį patiekalą – troškintus ėriuko kulniukus slyvų padaže, taip pat originalų desertą – keptą ananasą su sojų padažu ir ledais.
Silkės ir mangų kapotinis
Ingredientai:
- 300 g silkės filė;
- 100 g šalotinio svogūno;
- 300 g prinokusio mango;
- 300 g marinuotų agurkų;
- 40 g alyvuogių aliejaus;
- 20 g šviežios kalendros;
- kukurūzų traškučių (nebūtinai).
Gaminimas:
Silkę, svogūnėlį, mangą ir agurkus supjaustykite kubeliais. Įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir sudėkite į žemas taures. Papuoškite šviežia kapota kalendra ir, jei norite, kukurūzų traškučiais.
Sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepas
Ingredientai:
- 4 sviestiniai rageliai;
- 2 rutuliukai mocarelos;
- 200 g kalakutienos kumpio;
- 100 g bruknių uogienės;
- 200 g vyšninių pomidoriukų;
- 50 g šviežio baziliko.
Gaminimas:
1. Sviestinius ragelius įpjaukite išilgai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį.
2. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Kai iškeps, papuoškite šviežio baziliko šakele.
Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže
Ingredientai:
- 4 ėriuko kulniukai;
- 3 morkos;
- 400 g mažų bulvyčių;
- 3 svogūnai;
- 40 g rozmarino;
- 600 g jautienos sultinio;
- 20 g pomidorų pastos;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Ėriuko kulniukus pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200°C, ir kepkite apie 15 min., kad apskrustų.
2. Puode pakepkite stambiai kapotus svogūnus ir morkas. Kai apkeps, įdėkite pomidorų pastos ir per pusę perpjautas bulvytes. Įpilkite sultinį ir užvirkite.
3. Ištraukite skardą iš orkaitės ir supilkite į ją visas daržoves su sultiniu. Taip pat įmeskite ir rozmarino šakeles. Uždenkite viską folija ir kepkite apie 2 val. iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.
Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais
Ingredientai:
- 1 ananasas;
- 200 ml ledų;
- 50 g medaus;
- 50 g nesūraus sojų padažo;
- 50 g vandens;
- kelios šviežių mėtų šakelės.
Gaminimas
1. Ananasą perpjaukite pusiau, išskobkite jo vidų ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite sausoje keptuvėje nuolat maišydami.
2. Ištirpinkite medų kartu su sojų padažu ir vandeniu.
3. Pakeptus ananaso kubelius sudėkite į išskobtą ananaso puselę, pašlakstykite sojų padažu ir įdėkite ledų. Papuoškite šviežiomis mėtomis.