Sveiki naminiai arbūziniai ledai
Ingredientai:
- 300 g arbūzo;
- 1 avokadas;
- 1 mažesnis mango vaisius;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 1 arbat. šaukšt. žaliųjų citrinų sulčių.
Gaminimas:
1. Visų pirma, išimkite arbūzo sėklas (arba rinkitės besėklį) ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet įpilkite klevų sirupo – tiek, kad jis taptų patinkančio saldumo, dažniausiai užtenka 1 šaukštelio.
2. Arbūzo masę supilstykite į formeles ir dėkite į šaldymo kamerą kelioms valandoms. Svarbu, kad paviršius pradėtų stingti, bet nebūtų sušalęs į ledą. Tuomet avokadą ir mangą sutrinkite į vientisą masę ir praskieskite šlakeliu vandens, pilkite citrinos sulčių ir paragaukite. Jei norisi daugiau saldumo – pilkite klevų sirupo.
3. Atsargiai į ledų formą šaukšteliu sudėkite viršutinį žalią sluoksnį, smeikite pagaliukus ir dėkite į šaldymo kamerą nakčiai. Per naktį ledai puikiai sustings ir jais galėsite vaišinti ne tik šeimos narius, bet ir draugus.
Užkandis su riešutais ir džiovintais vaisiais
Ingredientai:
- 100 g mėgstamų riešutų;
- 100 g datulių;
- 150 ml ištirpinto kokosų aliejaus;
- 30 g kakavos;
- 100 g naminės granolos;
- 30 g džiovintų abrikosų.
Gaminimas:
1. Riešutus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol gražiai apskrus. Praėjus šiam laikui, išimkite riešutus iš skardos ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
2. Į trintuvę sudėkite datules, ištirpintą kokosų aliejų, kakavą ir viską sumalkite iki vientisos masės.
3. Į dubenį sudėkite maltas datules, riešutus, granolą ir viską gerai išmaišykite.
4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite masę. Ant viršaus išdėliokite kubeliais pjaustytus abrikosus ir šiek tiek prispauskite. Sudėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmę supjaustykite gabalėliais ir ragaukite.
Kriaušių, agurkų ir avokadų kokteilis
Ingredientai:
- 2 kriaušės;
- 1 ilgavaisis agurkas;
- 1 avokadas;
- 20 g špinatų lapelių;
- 500 ml vandens;
- žaliosios citrinos skiltelė.
Gaminimas:
1. Kriaušes supjaustykite į keturias dalis, pašalinkite sėklas. Supjaustykite agurką, o avokadą išskobkite.
2. Sudėkite visus ingredientus į elektrinį maišytuvą ir kelias minutes pasukite.
3. Papuoškite kokteilį žaliosios citrinos skiltele, galite įberti ir mėgstamų sėklų ar įdėti šaukštą graikiško jogurto – bus sočiau ir dar sveikiau.
Krapų pesto padažas
Ingredientai:
- 100 g šviežių krapų;
- 50 g anakardžių riešutų;
- 20 g kietojo sūrio;
- 40 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos ir pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Riešutus, česnaką, krapus bei sutarkuotą sūrį sudėkite į trintuvę ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet pilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite ir pagal skonį įdėkite druskos bei pipirų.
2. Pagamintą pesto padažą sudėkite į stiklainį, prieš tai ant viršaus užpylę ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus bei padėkite į šaldytuvą. Palikite šiek tiek pastovėti ir tuomet ragaukite.
Beje, šis pesto padažas gali būti gaminamas ir iš kitokių riešutų ar sėklų (pvz. saulėgrąžų) bei juo gardinami ne tik makaronai, bet ir klasikiniai vasaros piknikų užkandžiai – duonelės, trapučiai ir kt.