1
„Kinza“
Tai bene seniausiai veikianti vieta iš visų išvardintųjų, kur ruošiamas plovas. Nemažai daliai vilniečių ji net yra favoritė. Įvardijant bendrai, „Kinza“ yra Vidurio Rytų virtuvės restoranas, o plovui meniu skirta garbinga vieta, ruošiamas jis čia ne vienos rūšies. Plovo galima užsisakyti individualiomis porcijomis, o galima ir bendroje didelėje lėkštėje, kurią dalinsis keli žmonės. Beje, šis patiekalas figūruoja ir dienos pietų meniu, tad galima jo skanauti net skubančią darbo dieną.
Plovo kokybei sunku ką nors ir prikišti – ilgagrūdžiai, tinkamo birumo ryžiai, pakanka ir mėsos, ir morkų, ir kumino skonio bei aromato. Šalia plovo būtina užsisakyti salotų, kurių čia irgi bus pasiūlyta ne vienos rūšies. Jos suteiks gaivumo ir tokio reikalingo kontrasto natūraliai riebokam patiekalui. Beje, tikras fenomenas dinamiškoje Vilniaus restoranų rinkoje – ši vieta būna pilna ir per pietus, ir vakarais, ir savaitgaliais, tad akivaizdu, jog jos šeimininkai kažką daro itin teisingai. Gal tai tokie paprasti dalykai, kaip išlaikoma kokybės kartelė, protingo ilgio meniu, tvarkinga aplinka bei, žinoma, geras kokybės ir kainos santykis.
Kur: Naugarduko g. 14, Vilnius.